Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Jön! Csongor és Tünde!

Még nagy erőkkel zajlanak a próbák, melyeken már egyre több könnyfakasztó, megnevettető vagy libabőröztető jelenetet, játékot csillantanak meg a diákok. A jelmezeken, díszleteken is hamarosan elkészülnek az utolsó simítások, nagy izgalommal készülünk az előadásokra!

Szeretettel várunk mindenkit április 6-án és 7-én, csütörtökön és pénteken 18:00 órakor az euritmia teremben!

 

Az átokkal súlytott szerelmespár, Csongor és Tünde, a boldogságért mindenre képesek. A gonosz boszorkány azonban mindenáron meg akarja akadályozni ezt.

Vajon sikerül neki tönkretenni a tündéri élet szeretetét?
Vajon szét tudja választani az egymásért szenvedő párt?

A hűséges, de együgyű Ilma és a bolondos parasztfiú, Balga társként kísérik főszereplőinket a Tündérvilágon és a Hajnal birodalmán át, egészen a sorsdöntő almafáig. Csongor hosszú útja során találkozik az öntelt gazdagsággal, a hatalom pusztító erejével és a tudomány öncélú kutakodásával, és amint ezeket megtörve, megrogyva, erejüket vesztve újra látja, végképp megerősödik benne, hogy nem ez az, amit keres.

Vidám nemtő táncok és kötekedő ördögfik szegélyezik a szerelem felé vezető utat.

A sötétséget azonban hamarosan felváltja a fény, az összetört lelkeket bebalzsamozza az örökké tartó boldogság.

Istoc Sára