Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

YEHUDA TAGAR – Empátia a gyakorlatban

2014. február 28.

2014. január 22-én Yehuda Tagar pszichoterapeuta tartott előadást “Empátia a gyakorlatban” címmel iskolánkban, az Elsős hívogató programsorozatunk keretében.

„A gyermekek neveléséhez önmagunknak is egy tanulási folyamaton kell részt vennünk.  A gyerekek állandóan fejlődésben vannak és annak érdekében, hogy megértsük őket és hitelesek legyünk számukra, nekünk szülőknek és pedagógusoknak is egy folyamatos önképzésben kell részt vennünk. A Módszeres Empátia művelése együtt hozza meg számunkra ezeket: állandó önnevelés által képzett nevelővé válni a gyermekeink számára.

A Pszichofonetika, mely egy gyakorlati alkalmazása Rudolf Steiner Pszichozófiájának, egy erőteljes önmegfigyelő, önátformáló, öngyógyító folyamat. Azon keresztül, hogy kifejlesztünk egy mélyebb empátiát önmagunkkal, így tudjuk a gyerekek, szülők és mások irányába is fejleszteni empatikus képességünket.”

Yehuda Tagar: ausztrál/dél-afrikai/angol pszichoterapeuta, Rudolf Steiner Pszichozófiáját alkalmazó terapeuták képzője. Ő alkotta meg a Pszichofonetikai módszertant (Alkamazott Pszichozófia), elnöke a Nemzetközi Pszichofonetikai Intézetnek, az angliai Perszefóne Főiskolának, a Dél-afrikai Pszichozófiai Intézetnek és a Közép-európai Pszichozófiai Akadémiának (PACE) valamint vezetője az angliai Művészeti Terápia Egyesületnek.