Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Hírlevél 2020.11.30.

HÍRLEVÉL
2020.11.30.

Ezúton jelentkezünk heti rendszerességű híreinkkel,
fogadjátok szeretettel, olvassátok figyelemmel!

LEVELÜNK TARTALMA

HÍREINK

 • Köszönet az Adventi kertért!
 • Adventi kert szülőktől szülőknek az iskolában
 • Adventi dalok
 • Gyorsan fogy a Családi Naptárunk!
 • Fonal, filc, gyapjú és lekvár felajánlásokat várunk a Napközi számára!
 • Pentaton furulyákat keresünk!
 • Zebraőrség – december, 1. osztály!
 • Heti diétás menü

KITEKINTŐ

 • Petíció a képernyőmentes gyermekkorért
 • Adománygyűjtés az Euritmia Baráti Kör számára
 • Veled együtt még több embert kézen foghatunk! – Diverzitás Alapítvány
 • IV. Jótékonysági Mézeskalácsváros Gödöllőn!

APRÓHIRDETÉSEK

 • Egyedi, kézzel festett fonalak
 • Herba gyógyteák
 • Borok családi pincészetből

HÍREINK – részletesen

Köszönet az Adventi kertért!
Szép hagyományunknak eleget téve szeretnénk köszönetet mondani tanárainknak a varázslatos Adventi kertért – és azoknak a szülőknek, akik ezt segítették –, Nektek pedig valamennyi Szülőtársunknak köszönjük a türelmeteket a gyermekekre való várkozás során és megértéseteket, hogy idén nem vehettetek részt ezen a szép ünnepen.

Adventi kert szülőktől szülőknek az iskolában
Tegnap rendkívüli hírként küldtük ki Ujj Bogi és néhány kedves szülőtárs szívből jövő kezdeményezését, amivel szeretnék valamelyest pótolni a számotokra elmaradt meghitt ünnepet. E szerint a mai naptól péntekig néhányan felállítanak és gondoznak egy spirált a mezítlábas ösvény által körülhatárolt területen, melyre nagy szeretettel várnak mindenkit (egyedül, gyermek nélkül), aki szívesen részt vesz benne. Emlékeztetőül az alábbi linken találjátok levelüket a pontos részletekről, a ma készült szép fotóval:

Adventi spirál szülőktől szülőknek

Adventi dalok
Ugyancsak kiküldtük tegnap az iskolai közösségünknek, de szeretnénk most az óvodai közösségünkkel is megosztani itt, hírlevelünk hasábjain:
Az adventi ráhangolódást kívánja segíteni még a – régi szülőtársunk, Monostori Judit által évekkel ezelőtt elkészített – míves, énekes albumából válogatott összeállítás. Aki szeretné, az alábbi linkről letöltve gyakorolhatja már otthon, hogy szebbé varázsolhassa közös énekléssel az ünnepet!
http://waldorf-godollo.hu/wp-content/uploads/2017/11/karácsonyiDalok.pdf

Gyorsan fogy a Családi Naptárunk!
Múlt kedden megérkeztek a naptárak iskolánkba és kézbe vehette mindenki, aki várta már. Büszkén mondhatjuk, hogy idén is nagyon szépre, színvonalasra sikerült, köszönhető ez tanítóink míves táblarajzainak, Skoda Merci remek fotóinak és Kecskés Zoltán régi szülőtársunk művészi grafikai kivitelezésének!
Szerdától meg is kezdtük az árusítást és örömmel látjuk, hogy idén is nagy az érdeklődés iránta.
Iskolánkban továbbra is reggelenként 7:30-8:15-ig lehet megvásárolni az “ún” kisnapközi ablakában, ezen túl – ahogy már korábban írtuk – megvásárolható még Gödöllő belvárosában a Csudadió és az Ötletkuckó boltokban is a Városi Piac melletti Fészek üzletházban (nyitvatartás hétköznapokon 10.00-17:30, szombaton 9:00-12:00-ig, ők is árusítanak ablakból); valamint egy kedves szülőtársunknak köszönhetően sikerült eljuttatnunk példányokat a Waldorf Házba is Budapesten (1075 Budapest, Asbóth utca 17.), ahol Gaál Juditottal való előzetes egyeztetés alapján lehet hozzájutni (tel.: 30 425 9431, email: gaal.judit@waldorf.hu).
A távolabbi érdeklődők számára pedig lehetőség van az online megrendelésre, az űrlap megtalálható honlapunkon, sokan rendeltek is már.
Ismerősökön keresztül eljutott jó pár darab a környező Waldorf iskolákba is és van még egy nagyobb megrendelésünk. Így a vártnál gyorsabban fogy a naptárunk, ezért csak arra tudjuk buzdítani közösségünkből mindazokat, akik még szeretnének vásárolni, tegyék meg mihamarabb, hogy mindenkihez eljuthasson, aki számít rá!
Egyúttal szeretnénk megköszönni, hogy sokan a támogatói árat választottátok – amivel intézményeink működését segítitek –, de ez természetesen mindenkinek saját belátására és anyagi kapacitására van bízva. Köszönjük továbbá azt is, hogy többen is nagyobb példányszám megvásárlásával segítettték már a terjesztést ismerőseik körében.
A naptárról minden fontos információ megtalálható honlapunkon:

Elfogyott a CSALÁDI NAPTÁRUNK!

Fonal, filc, gyapjú és lekvár felajánlásokat várunk a Napközi számára!
Kedves Szülők!
A hideg idő érkeztével és a rövidülő nappalokkal egyre többet vagyunk bent a gyerekekkel napközi időben. Ilyenkor kézműveskedünk és társasjátékozunk. Sok gyerek szeretne kötni, varrni, horgolni. Nagy terveinkhez szűkösnek bizonyulnak az anyagi forrásaink, ezért szeretnélek arra kérni Benneteket, hogy az otthon elfekvő fonalaitokat és a “jó lesz ez még valamire” anyagaitokat, filceiteket, tömőgyapjúitokat nézzétek át és ha nincs rá igazán szükségetek, küldjétek be a gyerekekkel. A nagymama ágyneműtartóját is nézzétek át kérlek, a legértékesebb kincsek ott szoktak lapulni.
A fentieken felül egész évben fogadunk lekvárokat (rengeteget) az uzsonnához.
Előre is köszönjük a napközis tanárok nevében:
Györgypál Ildikó

Pentaton furulyákat keresünk!
Köszönettel fogadunk nehezebb anyagi helyzetben levő családjaink gyermekei számára olyan pentaton furulyákat, amikre már nincs szükségetek és szívesen tovább adjátok ingyenesen vagy jelképes összegért. Ezzel kapcsolatban kérjük Farkas-Molnár Juditot keresni az fmjulis@gmail.com címen!

Zebraőrség – december, 1. osztály!
Emlékeztetőül írjuk, hogy holnaptól, azaz december 1-től változik a zebraőrség rendje: decemberben az 1. osztály lesz az ügyeletes a Tessedik Sámuel úton található zebránál, reggelenként 7:20-8:05 óráig. A zebraőrség a következők szerint alakul az első félévben:
december – 1. osztály
január – 2. osztály
Heti diétás menü
Honlapunkra feltettük a szokott helyére az e heti diétás menüt az allergén összetevőkkel, lefelé görgetve találjátok az oldal alján:

Ebéd

KITEKINTŐ – részletesen

Petíció a képernyőmentes gyermekkorért
Akiknek van regis gyermeke – vagy egyéb fórumon –, már bizonyára értesült Michaela Glöckler doktornő (a Nagy Gyermek-kalauz és számtalan egyéb könyv szerzője) alapítványának és kezdeményezésének híréről: európai szintű aláírásgyűjtést kezdeményezett, hogy petícióval forduljon Európa döntéshozóihoz gyermekeink védelme, a képernyő-mentes gyermekkor jogának védelme érdekében.
Amennyiben Ti is fontosnak tartjátok az ügyet, csatlakozzatok az aláírókhoz és terjesszétek a levelet barátaitok, ismerőseitek között!
A tájékozódás kedvéért a felhívás angolul: http://shorturl.at/qxQVY
Itt pedig magyar fordításban olvashatjátok a felhívást, de sajnos egyelőre nem működik a www.eliant.hu oldal: https://waldorf-godollo.hu/wp-content/uploads/2020/11/Peticio_alairasiv.pdf
ONLINE ALÁÍRÁSI LEHETŐSÉG – a link egyenesen odavezet:
https://eliant.eu/en/news/petition-2018-for-the-right-to-screen-free-day-care-institutions-kindergartens-and-primary-schools/#c16563

A Karácsonyt megelőző időszakot mindig sokféle jótékony megmozdulás jellemzi. Ehhez kapcsolódódan szeretnénk megosztani Veletek olyan híreket, ami közvetett módon kapcsolódik közösségünkhöz, vagy mert egyszerűen civil szervezetként Gödöllőn tevékenykednek.

Adománygyűjtés az Euritmia Baráti Kör számára
Minden Waldorf iskola és óvoda egyik meghatározó sajátossága az euritmia, nélküle elképzelhetetlen lenne pedagógiánk. Ennek szellemében szeretnénk megosztani Veletek az Euritmia Baráti Kör beszámolóját az idén végzett tevékenységükről és egyben figyelmetekbe ajánlani adománygyűjtő felhívásukat, a legkisebb felajánlást is örömmel fogadják:

Euritmia Baráti kör

Veled együtt még több embert kézen foghatunk! – Diverzitás Alapítvány
Az “Adjuk össze” kampány keretében adománygyűjtést szervez a Diverzitás Alapítvány is, akik hiánypótló kézműves klubot szeretnének indítani Gödöllőn olyan emberek számára, akik hasonló programokból egyébként kimaradnának (fogyatékkal élő, demens idős, vagy megváltozott munkaképességű emberek számára). Terveikről bővebben az alábbi linken olvashattok:

Veled együtt még több embert kézen foghatunk!

IV. Jótékonysági Mézeskalácsváros Gödöllőn!
Szeretnénk megosztani az alábbi felhívását a Magyar Rákellenes Liga Gödöllői csoportjának, mivel sokan vannak közöttünk alkotó kedvűek és hátha szívesen csatlakoznak ehhez a remek, jótékonysági kezdeményezéshez:
https://waldorf-godollo.hu/iv-mezeskalacsva…alkotasra-hivunk/

APRÓHIRDETÉSEK – részletesen

Egyedi, kézzel festett fonalak
Toldi Beáta szülőtársunk egyedi, kézzel festett fonalat kínál minden kötni-, horgolni szerető gyermeknek, felnőttnek egyaránt. A kézimunkázás és az alkotás öröméről, hátteréről az alábbi linken olvashattok, ahol a fonalakról is lehet tájékozódni:

Egyedi, kézzel festett fonalak

Herba gyógyteák
Pesei Rozi régi szülőtársunk, a Herba Gyógynövény Manufaktúra vezetőjének hirdetését megosztottuk Veletek már a közelmúltban, szeretnénk jelezni, hogy legközelebb ezen a héten szerdán (azaz december 2-án) 7:45 és 8:15 óra között lehet átvenni tőle az előzetesen megrendelt teákat az iskola parkolójában. Aki szeretne még rendelni, megteheti email-ben a peseirozi@gmail.com címen. Az alábbi linken találjátok a frissített szórolapot a készleten levő termékekről:

Herba teák

Borok családi pincészetből
Kedves Szülőtársak!
Garai Szilvia vagyok, Vince fiam, a jövő vincellérje az ötödik osztályba jár. Kis családi pincészetünk a szekszárdi borvidéken tevékenykedik. Borainkat eddig leginkább a pincénél, vendégfogadással egybekötve értékesítettük. Idén a koronavírus okozta intézkedések – sok más vállalkozáshoz hasonlóan – nagyon visszavetették a forgalmunkat, a talpon maradáshoz új értékesítési csatornákat keresünk. Ha vásárlásoddal támogatni szeretnél egy waldorfos kötődésű, széles fajtaválasztékot kínáló, számos országos és nemzetközi elismerést felmutató családi pincészetet, most megteheted, ha megtekinted honlapunkon borválasztékunkat és rendelsz az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
e-mailen: garaiszilva@gmail.com, garaipince@gmail.com,
telefonon, viberen, vagy WhatsApp-on: +36-20 544 3612
facebook.com/GaraiPince, facebook.com/Garai Szilvia

6 palack vásárlása esetén házhoz szállítjuk a megrendelt borokat, egyéb esetben december 3-án, 10-én és 17-én reggel 7.15-8.15 között átvehetőek az iskola parkolójában. Ráadásul – a kereskedőket kikerülve – most minden eladott hatos karton után 1000,- Ft-ot adományozunk az iskolai ÁTA vagy Freunde-alapba, aszerint, hogy hol lesz nagyobb szükség rá!
Üdvözlettel:
Garai Szilvia

Rendszeres hírleveleink végén az APRÓHIRDETÉSEK rovatba továbbra is várunk – hétfőnként reggel 8:00 óráig –olyan hirdetnivalókat, mellyel segítitek közösségünket ill. ha mi tudunk segíteni a széleskörű megosztással!
(Kecskés Judit, tel.: 20 339 8594, e-mail: kecskesj@waldorfgodollo.hu)