Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Hírlevél 2014.10.17.

GWI_hírlevél_fejléc

HÍRLEVÉL

2014. október 17.

Az őszi szünet előtti utolsó hírlevelünkben szeretnénk figyelmetekbe ajánlani közelgő programjainkat, közösségünkhöz kapcsolódó híreinket. Bízunk benne, hogy az elkövetkezendő időszak eseményein való részvételt kellő erővel, energiával bírjátok majd és a várva várt őszi szünetben ki tudjátok majd pihenni a fáradalmakat.

Programjaink, híreink röviden a következők:

Elkövetkezendő napok programjai:

 1. Színdarabbemutatók
 2. TÉR-ERŐ/ERŐ-TÉR Nap és bolhapiac
 3. Ebédbefizetés
 4. Fórum a költségvetésről
 5. Évszakünnep
 6. ŐSZI SZÜNET

Programok az őszi szünetben és közvetlenül azt követően:

 1. Kurzus a szociális hármastagozódásról2. Dr. Bistey Zsuzsa előadása 2014. november 5-én
 2. Közgyűlés és közösségépítés november 8-án, szombaton
 3. Folytatódik az Antropozófus orvoslás iskolánkban november 10-én

Híreink:

 1. Délutánok az iskolában – Táskaposta
 2. Dióhéj
 3. Ökovásár
 4. Éves rend – a bejáratnál
 5. Szülői est a Reggimiben (december)

Elkövetkezendő napok programjai:

 1. Nyolcadikosok színdarabbemutatója

Október 10-én és 17-én mutatta be nagy sikerrel az osztály Carlo Goldoni: Chioggiai csetepaté c. vígjátékát. Nagyon lelkesen készülnek az utolsó előadásra is, nagy szeretettel várnak mindenkit október 18-án, szombaton 18:00 órakor az euritmia termben!

http://waldorf-godollo.hu/chioggiai-csetepatebemutatjak-a-nyolcadikosok/

 1. TÉR-ERŐ/ERŐ-TÉR nap és bolhapiac

Sokan már bizonyára akkor olvassátok ezt a levelet, amikor remélhetőleg egy dolgos, sokakkal együtt töltött iskolaszépítő napot tudhatunk magunk mögött. Ha valaki mégis még péntek este olvassa a levelet és csak ekkor értesül róla, nagy szeretettel várjuk még az őszi TÉR-ERŐ Napunkon! Az elvégzendő feladatokat feltüntettük az iskola bejáratánál, kiküldtük múlt heti hírlevelünkben és honlapunkon is megtalálhatóak:

http://waldorf-godollo.hu/ter-ero-nap-es-bolhapiac/

 1. Ebédbefizetés

Mincsik Krisztina heti 2 nap szedi az ebédpénzt, hétfőn és szerdán, az ebédfizetés napja mindig hétfőn lesz és szerdán a pótbefizetés.

A jövő héten október 20-án, hétfőn ismét ebédbefizetés lesz, pótbefizetésre október 22-én, szerdán az Évszakünnep szünetében, vagy azt követően lesz lehetőség.

Az új befizetés az őszi szünetet követő első tanítási naptól szól majd.

Ha egy gyermek hiányzik, ebédje lemondását Haffner Andinál lehet megtenni SMS-ben (tel.: 06 30 248 7364) vagy email-ben (haffnerandi@gmail.com) leadni az adott napon 8:30-ig. Pótrendelésre is van mód, ennél is tartsátok a 8:30-as időpontot kell tartani reggelente.

A novemberi menü itt olvasható: http://www.amikonyhank.blogspot.hu

+1 ebéd” kezdeményezés

A Dióhéj Mihály-napi számában a “Közösségi élet” c. rovatban írtunk az ebédelésről iskolánkban. Ebben a cikkben hívtuk fel a „+1 ebéd” kezdeményezésre a figyelmet.

Az ebédárak nem alacsonyak, ezért vannak olyan gyerekek, családok, akik számára ez nagyon komoly nehézséget jelent, vagy egyáltalán nem is tudják befizetni. Arra gondoltunk, hogy elindítanánk a biztosan sokak által ismert „+1 kávéhoz” hasonlóan egy „+1 ebéd” kezdeményezést. Így remélhetőleg együtt tudunk segíteni abban, hogy minden gyerek, akinek szüksége van rá, hozzájuthasson az ebédhez, hozzájuthasson elegendő ennivalóhoz. Ez azt jelentené, hogy Mincsik Krisztinánál lehet plusz ebédeket, vagy plusz ebédtámogatást befizetni olyan gyerekek számára, akik nem tudják az ebédet kifizetni –akár célzottan lehet gyerekeket támogatni, mint a keresztszülő programban, akár anonim módon. Ha szívesen részt vennétek ebben, ill. további kérdésetek van ezzel kapcsolatban, Krisztinát keressétek!  Bízunk benne, hogy annyi más területhez hasonlóan ebben is ki tud alakulni közöttünk egy közösségi szolidaritás.

 1. Fórum a költségvetésről 

Október 21-én, kedden 18:00 órától fórumot tartunk, melyen lehetőséget biztosítunk mindenkinek a költségvetéssel kapcsolatos kérdések feltevésére, és várunk minden javaslatot, véleményt, módosító indítványt. A fórummal szeretnénk előkészíteni a közgyűlést, melynek fő témája a 2013/14. évi pénzügyi beszámoló elfogadása, ill. a 2014/15-ös tanév költségvetésének módosítása, véglegesítése lesz. A 2014/15-ös tanévre vonatkozó költségvetés tervezetét a mellékelt csatolmányban ismertetjük.

Egyesulet_modositott_költségvetési_terv_2014/15

Óvoda_módosított_költségvetési_terv_2014/15

Teljes_módosított_költségvetési_terv_2014/15

Iskola_módosított_költségvetési_terv_2014/15

Mindenkit szeretettel várunk!

 1. Évszakünnep

A 2014/15-ös tanév első Évszakünnepét 2014. október 22-én tartjuk, reggel 8:00 órától az euritmia teremben. Különleges esemény ez minden évben: ilyenkor mutatkozik be az új első osztály is, emellett természetesen valamennyi diákunk ízelítőt ad az elmúlt időszakban tanultakból. Szeretettel várjuk a családokat!

 1. Őszi szünet
 2. otóber 27-től november 1-ig ŐSZI SZÜNET lesz iskolánkban. Irodai ügyelet október 29-én, szerdán 9:00-12:00 óráig lesz a titkárságon.

Programjaink az őszi szünetben és az azt követő héten:

 1. Kurzus a szociális hármastagozódásról

Újra szeretnénk figyelmetekbe ajánlani meghívott svájci előadóink szociális hármastagozódásról szóló kurzusát 2014. október 23-26-ig, melynek címe: “KÜSZÖBÉLMÉNYEK Goethe meséje alapján” .

Jelentkezés Forgács Erzsikénél.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

http://waldorf-godollo.hu/kuszobelmenyek-goethe-meseje-alapjan/

 1. Dr. Bistey Zsuzsa előadása 2014. november 5-én

Az Arkánum Alapítvány holokauszt évi megemlékezéséhez kapcsolódó országjáró programjának egyik színtere lesz iskolánk 2014. november 5-én, szerdán 18:00 órakor, melynek keretében könyvbemutatóval egybekötött előadást tart Dr. Bistey Zsuzsa Újraszületés a hamvakból – A Holokauszt a modern szellemtudomány tükrében címmel.

Dr. Bistey Zsuzsa az Arkánum Alapítvány (http://www.arkanum-alapitvany.hu) vezetője, a könyvek, valamint az előadásai Rudolf Steiner szellemében fogantak.

Szeretettel várunk Benneteket barátaitokkal, ismerőseitekkel együtt. Hálásan megköszönjük, ha széles körben Ti is hirdetni tudjátok a programot!

http://waldorf-godollo.hu/ujraszuletes-a-hamvakbola-holokauszt-a-modern-szellemtudomany-tukreben/

 1. Közgyűlés és közösségépítés november 8-án, szombaton

November 8-án szombaton tartjuk a szokásos őszi közgyűlést, a részletekről hamarosan tájékoztatást küldünk. A rövid reggeli közgyűlés ☺ után közösségépítő fórumot, beszélgetéseket tervezünk, gyerekfelügyelettel és főzéssel, közös ebéddel. Bízunk benne, hogy ezen a délelőttön minél többen tudunk majd együttgondolkodni arról, hol is tartunk most, miket látunk nehézségnek, problémának az iskola működésében, mit tartunk jónak, merre és hogyan szeretnénk továbbmenni.

 1. Folytatódik az Antropozófus orvoslás iskolánkban

Dr. Kiss Zsuzsa antropozófus orvos, bőrgyógyász legközelebb november 10-én, hétfőn délután rendel iskolánkban, előzetes bejelentkezés alapján.

http://waldorf-godollo.hu/antropozofus-orvoslas/

Híreink:

 1. Délutánok az iskolában – Táskaposta

Az osztálytanítókkal küldtük ki összefoglalónkat diákjaink délutáni időtöltésének lehetőségeinkről iskolánkban. Fontosnak tartjuk, hogy az összegyűjtött információk mindenkihez nyomtatott formában is eljussanak, így a “táskaposta” formáját használtuk.

 1. Dióhéj

Még mindig kapható a Dióhéj Mihály-napi száma, Mincsik Krisztinánál, kétféle minőségben és árban (300 és 500 Ft-os áron).

http://waldorf-godollo.hu/ujra-diohej-3/

Már előkészületben az adventi szám. Továbbra is nagyon örülünk minden visszajelzésnek – szeretnénk, ha a Dióhéj valóban a közösség újságja lenne, és tükrözné mindazt, ami fontos nekünk. A véleményeitek mellett szívesen várunk cikkeket is!

(A Dióhéjjal kapcsolatos véleményeket, javaslatokat Fábián Zsuzsának küldjétek: zsuzsafab@gmail.com)

 1. Waldorf Ökovásár

Elkezdődött a heti rendszerességű bio- ill. házi élelmiszer és ökotermékek vására iskolánkban (átkereszteltük a “piac” elnevezést), melynek a “Bakelit” ad otthont csütörtökönként, 12:00-15:00 óráig. Látogassatok el minél többen, sok egészséges, finom és környezetbarát terméket lehet vásárolni.

Továbbra is várjuk olyan egészséges (ellenőrzött) élelmiszereket és környezettudatos termékeket forgalmazó árusok jelentkezését, akik engedéllyel rendelkeznek.

Jelentkezni Mincsik Krisztinánál lehet (tel.: 06 20 339 8549. e-mail: mincsik.krisztina@gmail.com)

 1. Éves rend – a bejáratnál

Az átláthatóság kedvéért kifüggesztettük iskolánk bejáratánál a 3 intézmény – iskola, a gödöllői és a szadai óvoda – Összesített éves rendjét. Ebben a táblázatban lehetőség nyílik azoknak a programoknak a bejegyzésére, amelyek “menet közben” szerveződnek (pl. osztálykirándulások, előadások, Közgyűlés, stb.). Ezzel is szeretnénk szolgálni a sok-sok program, esemény átláthatóságát, nyomon követhetőségét.

 1. Honlapunk

Amint időtök engedi, kövessétek továbbra is figyelemmel honlapunkat, ahol igyekszünk napra készen tájékoztatni Benneteket nemcsak a saját eseményeinkről, híreinkről, hanem azokról is, amelyek közvetve kapcsolódnak szellemiségünkhöz, pedagógiánkhoz. Az AKTUÁLIS menüpontra ráklikkelve lehet megtekinteni azokat a bejegyzéseket, amelyek nem fértek el a főoldalon, ahol a kiemelten fontos eseményeket, híreket jelenítjük meg. Galériánk pedig folyamatosan bővül Skoda Merci jóvoltából színes mindennapi életünk és ünnepeink fotóival, fogadjátok szeretettel!

Végezetül pedig egy egyenlőre még időben távoli programot szeretnénk figyelmetekbe ajánlani:

 1. Szülői est a reggimiben (december)

A Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium közös szülői estet rendez 2014. december 3-án, szerdán este 18:00 órakor elsősorban a hetedik, nyolcadik osztályos szülőknek, de minden más érdeklődő szülőt is szeretettel várnak!

Bővebb információk a Regionális Gimnáziumról: http://www.prwk.hu

Sok erőt, lendületet és nem utolsó sorban kitartást kívánunk mindannyiunknak az elkövetkezendő napokban, majd kellő feltöltődést, sok élményt az őszi szünetben!