Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Herba teák

HERBA Gyógynövény Manufaktúra

KÉZMŰVES TEAKEVERÉKEK HAZAI GYÓGYNÖVÉNYEKBŐL

Termékeinkben a Gödöllői-dombság lankáin gyűjtött és helyben termesztett gyógynövények találhatóak. Élvezeti teáink különlegessége, hogy a kézi feldolgozás során nagy darabokban hagytuk bennük a leveleket, virágokat, így könnyen felismerhetőek, láthatóan épek, egészségesek. Ezeket teakészítéskor, leforrázás előtt kell az ujjainkkal összemorzsolni, ezért ekkor oldódnak ki a gyógynövényekben rejlő illatok, ízek, aromák és hatóanyagok. A „virágos” teáinkat „nagy ablakos” zacskóba csomagoltuk, hogy láthatóvá váljanak a színes virágok. Szeretnénk, ha teáinknak az íze, az illata és a látványa is örömet okozna a fogyasztóinak!

TEAKEVERÉKEINK:

DERŰS ÉBREDÉS (20 g és 40 g) (800,- és 1.400,- Ft/db) (20 g „nagy ablakos” 900,- Ft/db)

Reggeli és napközbeni fogyasztásra ajánlott teakeverék a borsmenta frissítő ízével, hogy kellemesen induljon a napunk! A szurokfű és a menta segíti az emésztést, az aranyvessző, a csalán és a bodzavirág többek között vizelethajtó hatású. A teakeverék enyhébb lefolyású meghűléses megbetegedések, húgyúti fertőzések kellemes kiegészítője is lehet langyosan, mézzel fogyasztva. A virágos („nagy ablakos”) változatokat gyulladáscsökkentő körömvirággal egészítettük ki.

Összetevők: aranyvessző, többféle menta, szurokfű, csalán, bodzavirág

FELHŐTLEN CSEVEGÉS (20 g) (800,- Ft/db)

Ezt a teánkat elneveztük „bázis” teakeveréknek, mert az egész szervezetre jótékonyan hat, „gyógyító alap” lehet: vizelethajtó, húgyúti bakteriális fertőzéseknél fogyaszthatunk belőle (aranyvessző), görcsös és gyulladásos női panaszok enyhítésében segíthet (cickafark), az emésztést javíthatja (borsmenta, cickafark, citromfű), légúti betegségekre jótékony hatással lehet (borsmenta, aranyvessző), nyugtató hatását élvezhetjük (citromfű és levendula). Reggel vagy napközben fogyasszuk! A szép virágos („nagy ablakos”) változat gyulladáscsökkentő, köhögéscsillapító mórmályvát vagy festőmályvát tartalmaz, amely már a látványával is jókedvre deríthet minket teázás és csevegés közben!

Összetevők: aranyvessző, citromfű, többféle menta, cickafark, levendula

BÉKÉS ELALVÁS (20 g és 40 g) (800,- és 1.400,- Ft/db) (20 g „nagy ablakos” 900,- Ft/db)

A citromfű és a levendula segítségével egy kellemes, finom, nyugtató teát állítottunk össze, melyet kiegészítettünk a szív munkáját segítő galagonya virágos hajtásvéggel. Harmonizál, nyugtat akár napközben is. A virágos („nagy ablakos”) „Békés elalvást” pipacsszirommal vagy komlóval egészítettük ki. A komlótobozzal készült változat altató, nyugtató hatása erőteljesebb.   Összetevők: citromfű, galagonya virágos hajtásvég, levendula

ÜDÍTŐ TISZTASÁG (40 g) (1.400,- Ft/db)

A csalán, a nyírfalevél, az aranyvessző vizelethajtó, „vértisztító” gyógynövények. Fokozzák a vizeletkiválasztást, csökkentik a vér húgysavszintjét, ezért a teakeverék kiegészítő kezelésként alkalmazható húgyúti fertőzések, köszvény, ízületi gyulladások, pattanásos bőr esetén. Reggel vagy napközben fogyasszuk! Amennyiben kúraszerűen isszuk, 6 hét teafogyasztás után 6 hét szünetet kell tartani. A virágos („nagy ablakos”) változatokba gyulladáscsökkentő körömvirágot tettünk.

Összetevők: nyírfalevél, csalán, aranyvessző

TÉLI EGÉSZSÉG (20 g és 40 g) (800,- és 1.400,- Ft/db) (20 g „nagy ablakos” 900,- Ft/db)

Ebben a teakeverékben összegyűjtöttük azokat a gyógynövényeket, amelyek közismerten jótékonyan hatnak felső légúti megbetegedések, torokfájás, rekedtség, nátha, száraz köhögés esetén. Hideg téli napokon biztosan jól fog esni egy csésze Téli egészség, akár egy kevés mézzel édesítve! A virágos („nagy ablakos”) változatokat lila mórmályvával/festőmályvával vagy bordó pipacsszirommal díszítettük. A mályva nyálkatartalma kifejezetten jó „bevonószer” lehet a szájüreg, a toroktájék és a gyomor nyálkahártya-gyulladásai esetén. Néhány zacskóba apróbojtorján is került, amely gyógynövény gyulladáscsökkentő hatásáról ismert.

Összetevők: szurokfű, bodzavirág, hársfavirág, kakukkfű, zsálya

KÖLYÖK-KOKTÉL (20 g 800,- Ft/db), (40 g 1.400,- Ft/db)

Egyik kedvenc gyógynövényünk a citromverbéna. Különleges, aromás, citromos illata és kellemes íze azonnal rabul ejtett minket, amikor megismerkedtünk vele. Gyógyhatása a citromfűéhez hasonló, elsősorban nyugtató, harmonizáló, emésztést javító. A kakukkfű meghűléses megbetegedések esetén és immunrendszer erősítés céljából is hasznos. A kicsik kedvéért gyümölcsdarabokat is tettünk bele. Kisgyermekeknek 4 éves kor felett ajánljuk.

Összetevők: citromfű, kakukkfű, citromverbéna, szárított alma és citrom

SZÍVTEA (40 g) (1.400,- Ft/db)

A Szívtea fő összetevője a galagonya virágos hajtásvége. A galagonya a szív gyógynövénye: serkenti a szívizomzat összehúzódását, javítja vérellátását, fokozza oxigénhiány-toleranciáját. Mivel 40 éves kor körül szívünk teljesítőképessége csökkenni kezd, hasznos lehet naponta 2 csésze galagonyatea fogyasztása.

Összetevők: galagonya virágos hajtásvég, levendula

GONDTALAN ÉTKEZÉS (20 g) 800,- Ft/db), (20 g „nagy ablakos 900,- Ft/db)

A borsikafű görcsoldó és összehúzó hatása mellett az egész emésztőtraktusra kedvező hatást gyakorol, serkenti az emésztést, megszünteti a felfúvódásokat és a hasmenéseket. A cickafark hasonlóan hasznos étvágytalanság és diszpepsziás panaszok kezelésére, az epetermelés serkentésére. A menta pedig nagyon jóízű segítség lehet emésztőszervi panaszok, görcsök és epeelfolyási nehézségek esetén.

Összetevők: borsikafű, többféle menta, cickafark, körömvirág

KARÁCSONYI HERBA-MIX (30 g) (1.000,- Ft/db) (30 g „nagy ablakos” 1.100,- Ft/db)

A karácsony illatát idéző gyógynövénykeveréket úgy alkottuk meg, hogy gyógyító növényeinket mazsolával, fahéjjal, szegfűszeggel, szárított almával és naranccsal gazdagítottuk.  A virágos („nagy ablakos”) változatokat különféle színes gyógynövényekkel vagy narancshéjjal díszítettük, hogy igazán szép ajándék váljék belőle.

Összetevők: mazsola, aranyvessző, citromfű, cickafark, levendula, szárított alma és narancs, fahéj, szegfűszeg

Krónikus betegségek, várandósság és szoptatás esetén a gyógyteafogyasztást beszélje meg kezelőorvosával! Egészségünk megőrzése érdekében étkezzünk kiegyensúlyozottan, és mozogjunk sokat a friss levegőn!

Pesei Rozália – HERBA Gyógynövény Manufaktúra

email: peseirozi@gmail.com

www.facebook.com/herbagyogynovenymanufaktura

Ha tetszik a facebook-oldalunk és szereti a teáinkat, kérjük, kedvelje az oldalt, és ossza meg ismerőseivel! Köszönjük!