Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Három jó hír!

2013. november 15.

Ezúton szeretnénk hírt adni a külföldi szervezettekkel való együttműködésünk eredményeiről.

Donation-button-De-Freunde

FREUNDE DER ERZIEHUNGSKUNST
Keresztszülőség – Meg van az első Keresztszülőnk!

A Freunde der Erziehungskunst májusi látogatása során szereztünk tudomást az ún. “oktatási keresztszülőség”-ről (ami azt jelenti, hogy nehéz anyagi helyzetű családok gyermekeinek keresnek “keresztszülőket”, akik a diákok Waldorf iskolai tanulmányait támogatják vagy teljességgel felvállalják). Fel is vettük ez ügyben a szervezettel a kapcsolatot és a pályázás lehetőségéről hírlevélben tájékoztattuk szülői körünket. Hat diákunk családja nyújtott be kérelmet, amit német nyelvre lefordítva – az egyesületi alapdokumentumokkal és a kért anyagokkal együtt – továbbítottunk is. Mivel a küldött anyagok feldolgozása sok időt igényel, csak az elmúlt hetekben került fel az első diákunk, György Soma a weboldalukra.

Nagy meglepetésünkre és örömünkre már egy héten belül jelentkezett egy keresztszülő, az első keresztszülő iskolánk történetében, aki havonta 30 euroval segíti Soma iskolai hozzájárulását! Nagy öröm ez számunkra azért is, mert a támogatók fontosnak tartják az intézményt is, ahová a támogatott gyermek jár, így egyben iskolánk is elnyerte a a “Keresztszülő” szimpátiáját. A napokban felkerült egy újabb diákunk, Rábel Simon a Freunde honlapjára. Bízunk benne, hogy a továbbiakban is szerencsével járunk majd!

WESE-LOGO-bordó

wow_háttérWOW-Day – A 8. osztály 120 Eurot gyűjtött össze!

Idén szeptember 26-án volt annak a napja, hogy világszerte – valamilyen akcióval – több száz Waldorf-iskola diákjai szerveztek gyűjtést nagy nehézségekkel küzdő Waldorf intézmények számára. 2013 áprilisáig több mint 300.000 euro érkezett be a 2012-ben megrendezett WOW-Day gyűjtéseiből. 1994 óta a WOW-Day keretében közel 2,5 millió eurót gyűjtöttek össze Waldorf diákok, ami világszerte sok-sok gyermeknek tette lehetővé iskolai tanulmányait, vagy különböző projektek létrehozását életkörülményeik javítására.

Az évek során nagyon sok segítségben volt már nekünk is részünk, ezért úgy döntöttünk, hogy a magunk szerény módján mi is szeretnénk csatlakozni ehhez a nemes szándékú projekthez. Iskolánk 8. osztályából érkezett egy nagyvonalú  felajánlás: az osztály ezen a napon mutatta be Heltai Jenő: Néma Leventec. színművét. Az előadást a nagy sikerre való tekintettel szeptember 30-án is bemutatták és a két előadás után, a kalapozással gyűjtött adományt, összesen 120 Eurot, felajánlották a Wow-day projektnek!

Nagyon köszönjük a 8. osztálynak, hogy átérezték a projekt szellemiségét és segítettek adományukkal hozzájárulni a nap sikeréhez!

WESE-LOGO-bordó

software-ag-stiftung-háttérSOFTWARE AG STIFTUNG
Komolyan foglalkoznak a benyújtott kérelmünkkel!

Iskolánk saját tulajdonú épületben való elhelyezésére jelenleg egyetlen reális lehetőség a gödöllői Tessedik u. 2. szám alatti ingatlan megvásárlása. A szükséges anyagi források előteremtésére a nyáron pályázatot nyújtottunk be az egyik legjelentősebb német támogató szervezethez, a Software AG Stiftunghoz, akik komoly támogatást nyújtottak a Regionális Waldorf Gimnázium elindításához. Nagy örömünkre kérelmünket érdemesnek ítélték arra, hogy komolyan foglalkozzanak vele. Ez ügyben a szervezet felelős munkatársa, Dr. Dirk Randoll 2013. november 21-22-én személyes látogatást tesz majd körünkben.

Támogatási kérelmet nyújtottunk még be a svájci Evidenz Alapítványnak.

Bízunk benne, mindkét kérelmünk kellő támogatásra talál.