Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

GYÓGYEURITMIA
egyéni és csoportos foglalkozások

2014. április 30.

gyógyeuritmiaVEDD KEZEDBE AZ EGÉSZSÉGED!

Januártól lehetőség nyílik egyesületünk támogatásával kedvezményesen gyógyeuritmia kezelésre Horváth Györgyivel.

Egyéni kezelések során személyre szabott gyakorlatok, ill. gyakorlatsorok kerülnek úgy kialakításra, hogy a mozdulatsorok begyakorlása után önállóan is elvégezhetőek legyenek.

Egy-egy alkalom 45 perces és a Gödöllői Waldorf Iskolába, Óvodába, a szadai Meseház Waldorf Óvodába és a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnáziumba járó családoknak 50%-os kedvezménnyel 2000 Ft-ért vehető igénybe. Természetesen „külsősöket” is örömmel fogadok! Időpontok egyéni igény szerint kerülnek egyeztetésre, az iskola 2. emeletén, a gyógyeuritmia teremben (folyosó végén a könyvtár mellett).

  • Megelőzésre 3-5 alkalom,
  • diagnosztizált betegség esetén 10-15 alkalom javasolt.

A töltekező csoportfoglalkozás célja az egészség-megőrzés, az életfunkciók és (ön)gyógyító folyamatok aktiválása, az életerők serkentése és harmonizálása. A foglalkozások időtartama egy óra, tervezett időpontja január 13.-ától 5 alkalommal hétfőnként 15:00 és 17:00 óra között az iskola eurimia-termében. Az 5 alkalom kedvezményes ára 5000 Ft, a foglalkozások létszáma min. 3 fő.

Szeretettel várja a jelentkezőket:

Horváth Györgyi

fismoll.69@gmail.com

 

horváth györgyi„Egy régi ismerős új szerepkörben

Hosszú előkészítő munka után, különböző pályázatokon keresztül sikerült 2011 februárjában elkezdenem tanulmányaimat az Alanus főiskolán, Németországban. Első lépésben, még munka mellett megszereztem az állami BA-Euritmia Diplomát, mely belépője volt a nappali tagozatos Euritmiaterápia Mesterképzésnek.

Tanulmányaimon keresztül új kapuk tárultak fel számomra, szellemi összefüggések fonódtak egybe szakmai tudásom elmélyítésével, és a napi 4-5 órás gyakorlati gyógyeuritmia tevékenységgel elmondhatom, hogy egy csodálatos, töltekező évet tudhatok magam mögött.

A nyáron elkészült a diplomamunkám és a szeptemberi védéssel túl vagyok az utolsó vizsgámon is. Ennek a tudományos munkának forrásanyaga egy négyhetes prevenciós-vitalizáló kurzus volt, melyet Öschelbronnban, Stuttgart közelében, egy idősotthonban végeztem.

Októberben kezdtem el ismét itthon dolgozni, Keresztes László utódaként az iskolában, mint euritmia terapeuta.

A gyógyeuritmiaként ismert terápia már számtalan területen bizonyította pozitív hatását, melyeket szeretnék én is kiaknázni. Elsődlegesen az egyéni kezeléseké a főszerep, ami az euritmia terápia fő profilja, hiszen személyre szabottan fejti ki legintenzívebben a hatását, de csoportos foglalkozásokat is tervezek.

Íme, néhány ízelítő:

  • vitalizáló – ltekező
  • tartásjavító, erősítő (diák, felnőtt)
  • védőburok(a stresszes környezet ellensúlyozására)
  • klíma-tánc(hölgyeknek)
  • nagyanyó-nagyapó nca
  • allergiás időszakra felkészí

Egy régi, dédelgetett tervemnek is szeretnék teret adni, ami egy műkedvelő művészeti csoport felépítése.

Ím, ezek az új „ajtófeliratok”, szeretettel várom a belépni vágyók jelentkezését.”

Horváth Györgyi