Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

WALDORF FOCI

Futballfoglalkozás a tornasátorban 6-7-8-os fiúknak és lányoknak (!).

Másfél éve kezdtük, idén is folytatjuk.

Két területen szeretném, ha fejlődnének a gyerekek:

  1. a labdához érés ügyessége;
  2. a csapatban való gondolkodás képessége.

Nem hajtom a fiúkat, lányokat, nem futtatom, nem csinálok erőnléti gyakorlatokat. Ezek akkor válnak csak fontossá, ha versenysporttá válik a foci. Szinte kizárólag labdás-koordinációs feladatokat végzünk annyi futással, amennyi ezekkel együtt jár – a csapatjáték taktikai alapelemeit (felállás, posztok, posztcserék, előre- és keresztmozgások) focizva tanuljuk.

Az én szemem előtt egy focizni szerető lény áll, aki iskolatársakkal, barátokkal, munkatársakkal szívesen játszik. Élvezi, mert ügyes, mert lát a pályán, mert tud bánni a labdával. Mert a csapatélményt értékeli. Nem szidja sem magát, sem társait, ha valami nem sikerült. Tud és akar küzdeni a győzelemért, de elismeri, ha a másik ügyesebb volt. Nevetve focizik.

Nagyjából erre lehet számítani: az edzések első felében különböző labdás technikai elemeket gyakorlunk fél órában, aztán fél óra foci. Kis pihenő, majd rúgótechnikai gyakorlás (nyesés, csavarás, rúgás telirüszttel, jobb láb, bal láb) negyed órában, majd újra foci.

A gyakorlások a tornasátorban vannak, a foci, ha elegen vagyunk, lehet a szabadban is.

Hajrá waldorf-foci!

Időpont: keddenként 15.00-16.30-ig

Helyszín: az iskola tornasátra, és az iskolaudvar focipályája

Foglalkozást vezeti: Fodor Miklós

Elérhetőségmiklos.tulpart@gmail.com