Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Freunde alap 2020

Kedves Közösségünk!

Sikeresen lezajlottak a vállalási estek és nagy örömmel tapasztaltuk, hogy több osztályban is példaértékű szolidarításról tettetek tanúbizonyságot! Nagyon megemelő és jó érzés, hogy nehezebb helyzetben levő családjainkért sok esetben nagymértékű összefogás jött létre – különösen ebben a kihívásokkal teli időszakban!

Ebben az évben is több megható példát láttunk arra, hogy családok egymást támogatják. Van olyan család, aki már két éve elballagott az iskolából, és továbbra is vállalták egy másik, nehéz helyzetbe került család egyik gyermeke után a hozzájárulás nagy részének a befizetését. A fejlesztési alap és a művészeti térítési díj befizetéseinél is a segítségkérő családok támogatóra találtak közösségünk felajánlásaiból.

A hozzájárulások fizetéséhez évek óta nagy segítséget jelent még a német keresztszülői program is, jelenleg 9 diákunknak és a 4. osztálynak van külföldi Freunde-keresztszülője, ezen túl többeknek is benyújtottuk a pályázatát és keresztszülőre várnak.

A keresztszülői támogatások keretében – egy szokatlanul nagyvonalú támogatásnak köszönhetően – 5 évvel ezelőtt létrehoztuk a Belső Freunde Alapot, melynek segítsével az elmúlt években sok családnak (átlagosan 25-30 gyermek után) nyújtottunk segítséget a befizetéseik teljesítéséhez.

Az elmúlt évekhez hasonlóan szeretnénk most újra megnyitni a támogatást a Belső Freunde Alapból mindazoknak, akik az osztály-vállalások teljesítéséhez erejükön felül vállaltak és szükségük van segítségre. A támogatásokat havi rendszerességgel tudjuk nyújtani, akár visszamenőleg 2020. júliustól, de ha valaki csak egy időszakra, vagy csak mostantól szeretné igényelné, az is lehetséges. Mivel már esedékes a novemberi befizetés, a jelentkezéseket mihamarabb, legkésőbb november 18., szerdáig várjuk a Freunde-alap csoport – Fábián Zsuzsa, Tóth Piroska és Kecskés Judit – valamely tagjánál a lenti elérhetőségeken. Ehhez szeretnénk kérni egy rövid indoklást is csatolni a vállalásokkal, a család anyagi helyzetével kapcsolatban.

A keret mértéke az alapban azonban egyre csekélyebb (mivel 2019 tavaszán megszűnt a nagyvonalú támogatás), így tavaly elindítottunk közösségünkben is támogatók keresését. Nagy örömünkre többen is jelentkeztek és jelentős összeggel hozzájárultak hozzá a keret növeléséhez, amit ezúton is nagyon köszönünk! Közülük azonban van aki már elballagott és van aki már nem tudja folytatni a támogatást, így idén is keresünk újra saját közösségünkben támogatókat a Belső Freunde Alap keretének megnöveléséhez annak érdekében, hogy segíteni tudjunk a hozzánk forduló családoknak.

Arra kérünk Benneteket, gondoljátok át, a vállalási estek után maradt-e még szabad pénzügyi lehetőségetek arra, hogy akár egyszeri, akár havi rendszerességű adományokkal segítsetek azoknak a családoknak, akik hatalmas erőfeszítésekkel is csak nagyon nehezen tudják előteremteni a havi hozzájárulásokat. Minden pici is számít, tehát ha valaki egyszeri néhány ezer Ft-ot, vagy rendszeresen mondjuk havi 1000 Ft pluszt tudna felajánlani a Freunde Alapba, annak is nagyon örülnénk.

A felajánlásokat kérjük ugyancsak a lenti elérhetőségeken jelezni!

Az utalásokat az egyesület már ismert számlaszámára gyűjtjük az 1000-es azonosítóra:

Magnet Bank 16200106-11570466

Közlemény: 1000

Bízunk benne, hogy tovább folytatódik az osztályok idei szép példája a közös összefogásra és ehhez hasonlóan ezután is meg tudjuk oldani, hogy a pénzügyi terheket közös erővel viseljük – mindenki a saját lehetőségeihez, erőfeszítéshez mérten.

Szeretettel a Freunde csoport:

Fábián Zsuzsa, Tóth Piroska és Kecskés Judit

Elérhetőségek:

zsuzsafab@gmail.com
toth.piros@gmail.com
kecskesj@waldorfgodollo.hu