Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Folytatódnak
a JÚLIUSI JÁTÉKSZERDÁK

.

A JÁTÉKSZERDÁK folytatódnak, minden leendő és jelenlegi iskolásunkat szülőkkel vagy szülők nélkül továbbra is szívesen látjuk szerdánként közös játékra, sportolásra, kézműves tevékenységekre. Szeretettel várunk ezekre az alkalmakra gödöllői és szadai óvodásokat is családjuk kíséretében!

Következő alkalommal július 17-én szerdán vár mindenkit Balajti Ilona, Fábián Zsuzsa és Kecskés Judit, reggel 9-től 14 óráig, ezúttal más helyszínen: a Gödöllői Szabad Waldorf Óvodában (Isaszegi út 14.).

DSC_0163Az első Csiribiri játékszerda reggelén még némi izgalommal vártuk, hogyan alakul a nap, hányan jönnek el, az ötletet vajon hogyan tudjuk együtt valósággá alakítani. Második alkalommal már tudtuk előre, hogy sokan leszünk és jól fogjuk magunkat együtt érezni…

DSC_0157

 .

.

.

.

.

Mindkét célunk megvalósításához hozzájárulnak ezek a szerdák: vannak, akik szívesen élnek azzal a lehetőséggel, hogy gyermeküket ránk bízva szabadon eltöltsenek egy délelőttöt, és vannak, akik gyermekeikkel együtt ott maradnak alkotni, beszélgetni, együtt lenni. Sok óvodás család is szívesen jön ezekre a délelőttökre.

DSC_0152

Míg első alkalommal a legnagyobb sikere – a zsíros kenyér mellet – a nemezelésnek volt, és szebbnél szebb tulipánok készültek, második alkalommal a szitázás volt a legkedveltebb tevékenység, rengeteg póló újult meg egy délelőtt alatt ezzel a technikával, a gyerekek és a szülők kreativitásának köszönhetően.

A Szívességbankban összegyűjtött ruhakészlet lehetőséget biztosított arra, hogy az is tudjon alkotni, aki nem hozott magával pólót, ott mindenki talált magának megfelelő alapanyagot. Új színfolt volt a főzés is, ami – nem meglepő módon – szintén nagy sikert aratott, mindenkinek jól esett a sok játék után a finom közös ebéd.

Az alkotás mellett lehetett ping-pongozni, tollaslabdázni, focizni, ügyességi játékokkal játszani és persze ahol ennyi gyerek együtt van, ott folyamatosan újabb és újabb kreatív játékötletek is születnek…

A résztvevő gyerekek korosztálya mindkét alkalommal vegyes volt — másfél évestől 11 évesig —, szinte mindenki talált magának társat, társakat a játékhoz, mókázáshoz, alkotáshoz. De  még biztosabb, hogy lesznek gyermekeiteknek játszópajtásai, ha legközelebb előre elhívjátok az osztálytársakat, barátokat is!

DSC_0184 DSC_0178 DSC_0176

Ne feledjétek, a JÁTÉKSZERDÁK olyanná válnak majd, amilyenné közösen tudjuk alakítani őket a részvételünkkel, tevékenységeinkkel, ötleteinkkel – reméljük, hogy nyár végén visszatekintve ezekre az alkalmakra kellemes emlékeket, szép élményeket tudunk majd felidézni.

Nagy örömünkre már az első alkalom is ihletet adott és máris tovább bővült az ötletek, felajánlások köre: második alkalommal a közös alkotás és játék mellett Jelinek Eszterrel is lehetett együtt énekelni, népi játékokat játszani, hangszereket próbálni.

Örömmel vesszük, ha előzetesen jelzitek részvételeteket e-mailben (csiribiri.godollo@gmail.com), hogy jobban felkészülhessünk a rendezvényre, valamint további ötleteket, véleményeket és felajánlásokat is szívesen veszünk, melyekkel a játékszerdákat még inkább közösségi programmá tudjuk együtt alakítani!

Csiribiri Csapat