Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Folytatódnak a Játékszerdák

DSC_0011

A JÁTÉKSZERDÁK folytatódnak, minden leendő és jelenlegi iskolásunkat szülőkkel vagy szülők nélkül továbbra is szívesen látjuk szerdánként közös játékra, sportolásra, kézműves tevékenységekre. Szeretettel várunk ezekre az alkalmakra gödöllői és szadai óvodásokat is családjuk kíséretében!

Következő alkalommal július 24-én szerdán vár mindenkit Balajti Ilona, Fábián Zsuzsa, Kuntz Orsolya és Kőhalmi Ákos, reggel 9-től 14 óráig, ezúttal újra az iskolában.

DSC_0018

Az első Csiribiri játékszerda reggelén még némi izgalommal vártuk, hogyan alakul a nap, hányan jönnek el, az ötletet vajon hogyan tudjuk együtt valósággá alakítani. A következő alkalmakon már tudtuk előre, hogy sokan leszünk és jól fogjuk magunkat együtt érezni…

Mindkét célunk megvalósításához hozzájárulnak ezek a szerdák: vannak, akik szívesen élnek azzal a lehetőséggel, hogy gyermeküket ránk bízva szabadon eltöltsenek egy délelőttöt, és vannak, akik gyermekeikkel együtt ott maradnak alkotni, beszélgetni, együtt lenni. Sok óvodás család is szívesen jön ezekre a délelőttökre.

DSC_0040

Míg első alkalommal a legnagyobb sikere – a zsíros kenyér mellet – a nemezelésnek volt, és szebbnél szebb tulipánok készültek, második alkalommal a szitázás volt a legkedveltebb tevékenység, rengeteg póló újult meg egy délelőtt alatt ezzel a technikával, a gyerekek és a szülők kreativitásának köszönhetően. A Szívességbankban összegyűjtött ruhakészlet lehetőséget biztosított arra, hogy az is tudjon alkotni, aki nem hozott magával pólót, ott mindenki talált magának megfelelő alapanyagot. Új színfolt volt a főzés is, ami – nem meglepő módon – szintén nagy sikert aratott, mindenkinek jól esett a sok játék után a finom közös ebéd.

DSC_0001Harmadik alkalommal a gödöllői waldorf óvodában találkoztunk, ahol a helyszellemének megfelelően cipócskákat dagasztottunk, formáztunk és sütöttünk, mellette kavicsot lehetett festeni és nemeznyakláncok, karkötők is készültek.

Az alkotás mellett lehet szerdánként ping-pongozni, tollaslabdázni, focizni, ügyességi játékokkal játszani és persze ahol ennyi gyerek együtt van, ott folyamatosan újabb és újabb kreatív játékötletek is születnek…

A résztvevő gyerekek korosztálya minden alkalommal vegyes — másfél évestől 12 évesig —, szinte mindenki talál magának társat, társakat a játékhoz, mókázáshoz, alkotáshoz. De  még biztosabb, hogy lesznek gyermekeiteknek játszópajtásai, ha legközelebb előre elhívjátok az osztálytársakat, barátokat is!

DSC_0004

Ne feledjétek, a JÁTÉKSZERDÁK olyanná válnak majd, amilyenné közösen tudjuk alakítani őket a részvételünkkel, tevékenységeinkkel, ötleteinkkel – reméljük, hogy nyár végén visszatekintve ezekre az alkalmakra kellemes emlékeket, szép élményeket tudunk majd felidézni.

Örömmel vesszük, ha előzetesen jelzitek részvételeteket e-mailben (csiribiri.godollo@gmail.com), hogy jobban felkészülhessünk a rendezvényre, valamint további ötleteket, véleményeket és felajánlásokat is szívesen veszünk, melyekkel a játékszerdákat még inkább közösségi programmá tudjuk együtt alakítani!

Csiribiri Csapat