Elnök: Ruszkay Andrea
Horváth Györgyi

2011-ben érkeztünk a Gödöllői Waldorf Iskolába, gyermekem ekkor kezdte meg itt az első osztályt. Mindig is érdekeltek a közügyek, így nagy lelkesedéssel vettem részt a különböző közösségi fórumok és munkacsoportok munkájában, s ezek révén kaptam meghívást a Vezetőségbe.

Úgy érzem, hogy a jelenlegi „ötösfogatban” mindannyian különböző szempontokat és tehetségeket hordozunk magunkban, de ezek nagyon jól kiegészítik egymást és ettől jó együtt dolgozni. Örülök, hogy velük osztozom a vezetőségi teendőkben!

Biológus férjemmel és egyre cseperedő leányunkkal Gödöllő egyik szép parkos részén lakunk egy társasházban. Ha csak lehet, bringával járunk suliba. Jómagam is biológiával foglalkozom, biológiát tanítok kicsiknek, nagyoknak és kamaszoknak. Azon túl, hogy az erdők, rétek és patakok vonzanak, sokat töprengek a tanítás mesterségén is, ezért kíváncsiságból elkezdtem a solymári Waldorf-képzést.

Itt az elméleti és szellemi alapozáson túl nagyon tetszenek a művészeti foglalkozások, s most, hogy újra felfedezem ezeket, egyből rájöttem, hogy mindez tulajdonképpen már nagyon hiányzott.

Email: klaudia.wese@gmail.com
Tel.: (20) 581 7127

Farkas Éva Józsa

kecskes_judit_Közel 25 éve vagyok aktív kapcsolatban a Waldorf-pedagógiával. Az első magyar diákként 1988-ban kezdtem meg tanulmányaimat a németországi Witten-Annenben, ahol 1993-ban euritmia-tanári diplomát szereztem. Majd az ELTE Bölcsészettudományi Karán német nyelvtanárként diplomáztam 1998-ban. Ugyanez év januárjában a Gödöllői Waldorf Iskolába vezetett az utam, a második legidősebb osztáy osztálytanítója, majd osztálykísérője lehettem öt éven át, miközben aktív részese voltam iskolánk gimnáziumi tagozatának megalapításában. 2000-2003-ig a Tanári Konferencia megbízásából igazgató is voltam. Több mint tíz éve rendszeresen tolmácsolok a Waldorf Ház továbbképzésein. 2009-től szaktanárként vagyok jelen iskolánkban, 2012-től pedig a Csiribiri Családbarát program szakmai vezetőjeként is tevékenykedem.

Két csodálatos – iskolánkba járó – gyermek édesanyjaként szülőként is részese lehetek közösségünknek.

Nap mint nap megélem, hogy a közös alkotás, összefogás adja a legnagyobb erőt. 15 éve kötöleztem el magam a gödöllői Waldorf mellett, ide tartozom. Szívügyem ennek a rengeteg értéknek a megmutatása és megismertetése tágabb környezetünkkel, kapcsolatok kialakítása és ápolása helyi és nemzetközi szervezetekkel. Ennek a törekvésnek jegyében szerkesztem – egy remek csapat tagjaként – 2012. decemberétől honlapunkat.

A vezetőségi tagsággal most egy új formában vállaltam feladatot közösségünk szolgálatában, sok szép reménnyel, ideával, tetterővel. Köszönöm a bizalmat, szívből remélem, hogy eddigi tudásom, tapasztalataim a közösség javára válnak!