Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

FELHÍVÁS GYÓGYPEDAGÓGIAI WALDORF ISKOLA ALAPÍTÁSÁNAK ELŐKÉSZÍTÉSÉRE

FELHÍVÁS GYÓGYPEDAGÓGIAI WALDORF ISKOLA
ALAPÍTÁSÁNAK ELŐKÉSZÍTÉSÉRE

KEDVES SZÜLŐK, PEDAGÓGUSOK, ORVOSOK, SEGÍTŐ SZAKEMBEREK!

Sokakban, sok helyütt fogalmazódott meg már az az igény, hogy az egyre növekvő számú Waldorf-iskola mellett szükség lenne olyan intézményre is Magyarországon, mely biztosítani tudja a sajátos nevelési igényű gyermekek Waldorf-szemléletű nevelését, tanítását. Eddigi közös gondolkodásunk nyomán olyan intézmény kezd körvonalazódni, ahol kis létszámú osztályokban (12-14 fő), külön erre a célra kialakított Waldorf-tanterv alapján tanulnának a gyermekek.

Egy ilyen iskola megalapítása nagyon sok feladattal jár. Úgy gondoljuk, hogy mielőtt nekifognánk a feladatok listázásának, a közös szellemi alapokat és szakmai kérdéseket is körül kell járnunk.  

Várjuk tehát azokat, akik akár szülőként, akár pedagógusként, akár pusztán szellemi támogatásukkal kívánják erősíteni ezt az alapítási szándékot.  

A közös munkát havi egy alkalommal Jancsek Gábor vezetésével kezdjük el. Terveink szerint a rendszeres alapozó munka a következőkből állna:

  • Az emberismereten alapuló gyermekmegfigyelés iskolázása Anna Seydel: ÉN TE vagyok című könyve alapján
  • Önismereti és művészeti munka
  • A leendő iskola pedagógiai programjának kialakítása

Várunk minden érdeklődőt az első találkozásra 2017. október 15-én 10.00 órára a Magyar Waldorf Szövetség székhelyén: 1075 Budapest, Asbóth utca 17. (a Deák térhez közel) .

Részvételi szándékodat kérjük, jelezd Liszka Andreának. liszka.andrea@waldorf.hu címen. Ha az első időpont nem megfelelő, de szívesen csatlakoznál a folyamathoz, azt is jelezd!

Budapest, 2017. szeptember 1.

                                                                                                                Jancsek Gábor

        Kiss Tünde

                                                                                                                Liszka Andrea

        Osváth Andrea

        Sósné Pintye Mária

A felhívás letölthető pdf formátumban a linkre kattintva:

Felhívás gyógypedagógiai waldorf iskola alapításának előkészítésére 2017.09.01.