Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Euritmia minden nap 18:00 órakor

Bár az euritmisták körében indult el az alábbi kezdeményezés, mégis arra gondoltunk, hogy szeretnénk szélesebb körben a mi közösségünkben is meghirdetni, hátha szívesen csatlakoztok többen is. Természetesen szükséges hozzá némi alapjártasság az euritmiában, a felhívásban közzétett video-felvétel segítheti a gyakorlat elvégzését.

Valahol elindították már az euritmisták a Hallelujah áramlását a Föld körül. Ezek szerint esténként, helyi idő szerint 18.00 órakor lehet kapcsolódni ehhez a tisztító áramlathoz a Hallelujah euritmiázásával. 

Néhány kiegészítő gondolat ehhez egy antropozófus orvostól:

“Annál inkább szükség van erre, mert nem egy akármilyen fertőzésről van szó, hanem olyanról, amely közvetlenül a Föld köré feszülő, a Földet körülvevő vírus beékelődése a fizikai testbe, a légzőszerv területére. Egy vírus minden egyes sejtnek az emberi genomját használja arra, hogy parazitaként befurakodjon és a fizikai szubsztanciát szétrombolja.

(Ez egy arimáni démonhoz hasonlóan jelenik meg. Gondolok itt a Mefisztó erőteljes képére, aki a haldokló Fauszt testét akarja birtokolni. Egy támadás ez azon képességünk ellen, hogy a levegő segítségével kommunikáljunk, beszéljünk egymással és a levegő fénnyel átjárt erőiből részesüljünk.)”

Steiner értelmezése szerint, a Hallelujah jelentése: “Megtisztítom magam mindentől, ami a Legmagasabbrendű látásában akadályoz.” A tisztító, segítő ereje az, amihez kapcsolódva segíthetünk a világnak. A tudatunkba emelhetjük azt is, hogy ez a javaslat valószínűleg hamar körbefut a Föld körül az euritmisták (és további csatlakozók) körében, akik saját országukban továbbítják. 

Ha szeretnétek kapcsolódni, de bizonytalanok vagytok, alább egy link, mely a Hallelujah gyakorlat egyik változata, és feleleveníti a mozdulatsort.

https://www.youtube.com/watch?reload=9&v=9zo7UnxT0PE