Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Eszterlánc siker
a III. Ifjúsági Zenei Fesztiválon

2014-06-03_IMG_4409A Gödöllői Testvérvárosi Egyesület hagyományaihoz híven meghívta a gödöllői iskolák fiataljait a III. Nemzetközi Gödöllői Ifjúsági Zenei Fesztiválra, melyet 2014. május 5-én rendeztek meg a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában. A programra sok külföldi csoport érkezett (Erdélyből, Szerbiából, Oroszországból, Szlovákiából), a városból az Erkel, Frédéric Chopin és Premontrei iskolákból jöttek el fellépők. Iskolánkat ebben az évben az Eszterlánc néptánccsoport képviselte a versenyen, domaházi karikázójával. Elég rövid idő volt a felkészülésre, de tanáraink és a szülők lehetővé tették a fellépéshez szükséges plusz próbáinkat.

Egy napsütéses hétfői napon vette kezdetét a verseny. A lányokkal izgalommal öltözködtünk, hajat fontunk, így 10 órakor az ünnepélyes megnyitót már fellépő ruhánkban hallgattuk. A délelőtt folyamán egymást követték a színvonalas és stílusában változatos zenei produkciók. A mi műsorunk igazán nagy tapsot kapott, így nyugalommal figyeltük a többi előadást. Az ebédszünet adott időt egy kis beszélgetésre és fagyizásra. Sándorné Pálfalvy Beáta, a Gödöllői Testvérvárosi Egyesület elnöke és ennek a fesztiválnak a főszervezője megkért, hogy bárhogy is alakul a zsűri döntése, lépjünk fel a délutáni Gálán is hangulatos, jókedvű és felpezsdítő koreográfiánkkal.

A 16 órakor kezdődő eredményhirdetésen nagy örömünkre, néptánc kategóriában 1. helyezettek lettünk és az egész fesztiválon bemutatott összes produkció közül pedig, III. díjat kapott az Eszterlánc. Késő délután jókedvvel búcsúztunk egymástól és ha lehet jövőre is megyünk!

Köszönöm a szülők segítő munkáját és lányoknak a színvonalas előadást!

Benderné Jelinek Eszter
az Eszterlánc néptánccsoport vezetője


Köszönjük a fotókat Laczkó Erikának. Még több kép a galériában!