Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Emlék-képek a Pán klubból

2013. június 16.

Lélek emelő, szívet melengető, gondolat ébresztő… Nehéz szavakba önteni azt az élményt, amit gimnazistáink nyújtottak az egész estét betöltő művészeti bemutatóikkal a legutóbbi Pán klubbon. A képek önmagukért beszélnek…

Gyönyörű euritmiát láthattunk Vidákovich Emese, Póder Galina és Hegedűs Hanga előadásában. Galina és Hanga hamarosan érettségi vizsgát tesznek euritmiából, amire sajnos utoljára idén van lehetőség. Ebből láthattunk ízelítőt, ezen kívül Galina bemutatott még egy részletet a “Waldorf érettségi” részét képező “Éves munkájának” művészeti részéből. Felkészítő tanáruk egykori tanítványunk, Vidákovich Emese, aki szintén megtisztelte az estet egy varázslatos bemutatóval.

AM_10170 AM_10172 AM_10177

A versek feldolgozásának, átélésének egy másik szép példája a 10. osztályosok versklippei, melyek a közelmúltban megtartott poétika epocha gyümölcsei. Munkájukat Buga Emő irodalomtanár kísérte, terelgette, támogatta.

A mozgás, a film világa után felcsendültek a zene hangjai. Először Szabó Gergő örvendeztetett meg bennünket saját szerzeményével zongorán, majd a frissen alakult Sonic Mirror nyújtott kítűnő szórakozást. Két ügyes gitáros: Farkas Áron és Farkas Benedek kísérték a kellemes hangú énekeseket: Porkoláb Rékát és Márton Elődöt. Hallhattunk saját szerzeményt, angol és magyar dalfeldolgozásokat.

Részlet az április 25-i fellépésükből:
(dob: Babos Lőrinc)

AM_10197 AM_10210

Az est végén pedig Mötyő ínycsiklandó finomságait fogyasztva ismét kötetlenül együtt lehettünk.

Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük – Neked is Miklós! – a szép estét!

​Kecskés Judit
Fotók: Máhr Attila