Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Élmények az Adventi Bazáron

2013. december 15.

Idén is remekül sikerült és óriási látogatottságnak örvendett a november 23-án, szombaton megrendezett, sok éves hagyományra visszatekintő Adventi Bazárunk.

Ilyenkor az iskola tantermei diákok, tanárok és szülők szorgos keze nyomán programok színes kavalkádjává alakulnak át. Waldorf bábszínház és az igazi erdei hangulatot árasztó varázslatos Kristályerdő meghitt hangulata mellett sokféle kézműves foglalkozáson lehetett részt venni, volt pl. gyertyaöntés, mézeskalácssütés és -írókázás, adventi koszorú-, képeslap-, szaloncukor- és titkos ajándékkészítés.

Az elmaradhatatlan kirakodóvásárban kézműves árusok és diákok kínálták kézzel készített portékáikat, a Csiribiri-szalonban “csere-bere” jótékony piacot rendeztünk és próbáltuk népszerűsíteni a Szívességbankunkat. A fenntartható ill. egészséges életmód jegyében bemutatkozott itt a “Hanga” környezetkímélő kozmetikai és tisztítószereivel, a “Kicsi szép” őstermelői bolt. Itt lehetett megvásárolni az egyenesen a nyomdából érkezett 2014-es CSALÁDI SZERVEZŐ NAPTÁRUNKAT, a tavaszi bazáron bemutatott mesekönyvünk – Jakob Streit: A rózsás ház –, képeslapjaink és az újonnan megejelenő Dióhéj újságunk mellett.

Aki elfáradt a sokszínű forgatagban, betérhetett egy kis pihenésre a hetedikesek Csokizdájába, a házi finomságokkal teli büfébe vagy a nyolcadikosok meghitt Teaházába, ahol a Zeneház növendékei mellett Csurilla Patrik és Budai Bálint nyújtottak színvonalas szórakozást. A földszinten diákok munkáit csodálhattuk meg a kézműves teremben rendezett kiállításon, a Pihenő szobában pedig a kisbabás családok lelhettek egy kis nyugadalomra.

Az elmaradhatatlan Cirkusz bemutató mellett fellépett még a nagysikerű Gingalló énekegyüttesünk, a táncos-kedvűek pedig az ír és a széki táncházban rophatták kedvükre. Este 6 órától pedig kedves régi diákunk, Molnár Ábel tartott előadást „Ázsiában jártam” címmel.

Közösségi életünk egyik csúcspontja ez az alkalom, amikor is sok régi szülő és diák, kedves barát látogat el hozzánk, nagy örömünkre körünkben üdvözölhettük Tóth Tibor alpolgármestert is!

Különösen szép, élményekben gazdag délutánt tölthettünk együtt, amiért hálás köszönet a szervező hetedik osztálynak!

 

 

 

A fotókat Skoda Merci készítette. További fotók Flickr-en!