Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Élménybeszámoló
a PÜNKÖSDI BAZÁRRÓL

2013. június 16.

Sokunk számára emlékezetes marad az idei Pünkösdi Bazár, amelyen a hagyományos, évek óta megszokott programok ötvöződtek új elemekkel és ez a rendezvény adott egyben otthont a második Csiribiri Családbarát Napunknak is.

A szokásos szervezési kihívások és utolsó pillanatig tartó izgalmak mellett ezúttal az időjárás sem könnyítette meg a helyzetünket: szombat reggeltől aggódó és reménykedő szempárok kémlelték az eget, hogy vajon merre kanyarodnak a felhők, mikor és mekkora eső várható. Délután 2 órára, amikor az utolsó órák hajrájának, sok ember összefogásának köszönhetően minden a helyére került, már egészen kéknek tűnt felettünk az ég, és sokan reménykedtünk abban, hogy az eső ezúttal elkerüli iskolánk udvarát.

IMG_5427

A színpadi műsor elkezdődött, az 1. osztály közössége lelkesen sütötte a pizzát és osztotta a gyerekeknél és felnőtteknél egyaránt nagy sikert aratott fagylaltot, a 2. osztály bográcsában már főtt az étel és megsültek az első kürtőskalácsok, minden árus kipakolt, a 10. osztály által működtetett büfé már üzemelt, amikor a felhők újra elkezdtek gyűlni felettünk. Közben kézműves tevékenységeket is kipróbálhattak a gyerekek, mint pl. fafaragást és kötélverést, a ruhasátorban szitázással lehetett már megunt, használt ruhadarabokat újjávarázsolni és közben a játéktárban is elkezdődött a kincsvadászat. Ünnepélyesen felavattuk iskolánk új körhintáját, melyet Vizy Péter és Szalai Imre készítettek, közben megérkeztek a veresegyházi hagyományőrzők is a lovaikkal.

A-rózsás-ház_címlap-web2A 3. osztály által működtetett könyvsátorban is egy újdonság várta a látogatókat, egyesületünk történetének első saját kiadású mesekönyve: Jakob Streit “A rózsás ház” című könyve Petricsák Judit fordításában, Kőhalmi Ákos szemet gyönyörködtető grafikáival. Közben a színpadon Tápai Dóra vezetésével az iskola 6. osztályos diákjai kedves énekekkel, hangszeres bemutatókkal nyitották meg a műsort, majd Schmidt Vera, a Megasztár egykori helyezettje követte volna őket. Ekkor kezdett esni, és bár eleinte úgy tűnt, hogy csak a legkitartóbbak várják ki a hosszú és erős zápor végét, valahogy az eső után még többen lettünk, és láthatóan egyre jobban éreztük magunkat.

Az esős időszakban sem estünk kétségbe, az iskola épületében folytatódtak a programok: Schmidt Vera az aulában énekelt; a földszinti termekben bábszínház, baba-mama sarok, zenés foglalkozás és mesedélután volt, a bakelit galériában pedig a diákjaink munkáiból berendezett kiállítást lehetett megnézni.

IMG_5424      IMG_5430

Ahogy az eső csendesedett, újra elkezdtünk kibújni a sátrak alól, a fedett részekről, újra egyre több fagylalttal szaladgáló gyerek töltötte meg az udvart, és az árusok is kezdtek visszapakolni. Ezt követően a színpadon fellépett – ezúttal egy kevésbé gyermekbarát műsorral – Laár András, cirkuszi bemutatót tartottak a Solymári Zsonglőr-szakkör tehetséges diákjai, és hallhattuk a Sonic Mirror nevű zenekart, akik javarészt iskolánk végzősei. A programot régi kedves barátunk, a Regenyés együttes zárta vidám moldvai táncházzal. Mindemellett volt még sok-sok ügyességi játék, lovaglás, kézműves kirakodóvásár, a 6. osztály által működtetett játéksátor, cserepiac, a “Tavaszi Zsongáson” már megismert és megkedvelt, immáron elmaradhatatlan bodza-limonádé. A kitartóak ajándékba még egy gyönyörű szivárványt is kaptak az eső után.

IMG_5537

 

Programunkra ellátogattak Gödöllő alpolgármesterei, Tóth Tibor és Pecze Dániel is, akiknek hozzánk hasonlóan egyáltalán nem okozott gondot az időjárás szeszélyeinek köszönhető improvizálás. Vidáman, jó hangulatban töltötték velünk a délután egy részét.

Nagyon köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult a bazár jó hangulatához, segített a 4. osztálynak és a csiribiri csapatnak a szervezésben, megvalósításban és mindenkinek, aki ott volt és velünk ünnepelt ezen a délutánon!

Fábián Zsuzsa

További fotók: facebook oldalunkon, a flikr-en és egy képriport a körhinta összeszereléséről

IMG_5534