Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Elkészült a rönk mászóka!

2015. szeptember 13.

mászóka_3

Várja a gyerekeket az udvari játszótér!

Régi álmunk volt, hogy az iskola udvarán legyen egy játszótér, ahol kisdiákjaink szabadidejükben kipróbálhatják ügyességüket.

Örömmel adjuk hírül, hogy elkészült a gyönyörű, egyedi elkészítésű rönk mászóka, ami tulajdonképpen egy egyensúlyozó pálya, melynek elágazásai még játékosabbá teszik a használatát. Hamarosan ki lesz egészítve 2-3 helyen kötelekkel, hogy egyes szakaszokon ezeken lehessen átjutni.

A mászóka anyaga akácfa, mely az igazán kemény fafajták közé tartozik, így arra számítunk, hogy ez a rönkjáték hosszú ideig lesz a gyerekek kedvére.

mászóka_1A munka sokrétű volt, melyben a tervezés és a makett elkészítését követően az első lépéstől az utolsóig, mindent tanárok-szülők kis csapatai végeztek. Az első nagy munka a megfelelő 3 méteres, súlyos akácrönkök kiválogatása és elszállítása volt a még erdőben álló erdészeti farakatokból. Ezt követte a kéreg leháncsolása, majd a törzsek alapos megcsiszolása. Ezek után kerültek az oszlopok mélyen a földbe, majd kezdődhetett az építmény teljes összeszerelése, melyet végül a többrétegű felületkezelés zárt. Persze ez az erősen vázlatos áttekintés megtévesztő lehet, mert emögött valójában sok egész napos és gyakran fizikailag igazán megerőltető munka áll.

mászóka_2

 

A mászóka Vizy Péter és Mincsik István elgondolása alapján és vezetésével készült, sok-sok szülő értékes együttműködésével.

Köszönet érte!