Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

ELIANT hírlevél

Az emberi méltóság, mint alap kulturális érték

Kedves ELIANT Barátok!

Ez a hosszú szünet után először megjelenő hírlevél egy az ELIANT számára központi jelentőséggel bíró témának szentelődött, egy olyan témának, amivel az elmúlt hónapokban intenzíven foglalkoztunk: Hogyan keltsük fel a tudatosságot és találjunk társakat abban, hogy aktívan fenntartsuk és erősítsük az emberi méltóságot a növekvő fenyegetések ellenére is.

Ehhez két példát szeretnénk említeni:

Az oktatási rendszer kihívásai a digitális korban

Fejlesztő neurológusok, mint Prof. Hüther és gazdasági szakértők, mint McAfee, a Cambridge-ben működő Digital Business in MIT igazgatója, értenek egyet  abban, hogy a mai munkahelyek 60-70 %-a helyettesíthető volna mesterséges intelligenciával  és robotokkal.

Annak érdekében, hogy értelmes életet éljünk ebben az új világban, kreativitásra, szociális képességekre, és vállalkozói gondolkodáshoz és tettekhez szükséges kapacitásra van szükségünk. Mindezekhez az alap mindazonáltal az analóg és nem a digitális világban keresendő.

Az új Európát átszelő oktatási kampányunk – partneri együttműködésben a «Bündnis für humane Bildung» szervezettel – 20.000 aláírást gyűjtött prominens emberektől, olyanoktól is többek között, mint a Witten-Herdecke-i egyetem alapító elnökétől, Dr. Konrad Schily-től. Sokan mindazonáltal hezitálnak a csatlakozást illetően. De ez a gyermekek és fiatal emberek emberi méltóságáról szól! Jogukról egy egészséges agy fejlődéséhez egy analóg tér- és idővilágban. Ezt az ellentmondást ki kell mondanunk – mert emberré válni más emberi lényekkel való kapcsolatot igényel, és nem gépekkel való kapcsolatot! Olyan oktatási rendszerre van szükségünk, ami az emberi lény felé fordul, őt helyezi középpontba és nem a gazdasági érdekeket! You can sign the petition here.

 

A Homeopátiának legyen ugyanaz az elismertsége, mint az allopátiás gyógyszereknek

A jelenlegi rágalmazási kampány, melyet világszerte indítottak a homeopátia ellen, arra a módra fókuszál, ahogy a homeopátia gyógyítási módja eltér az uralkodó tudományos paradigmától és a minőségi tapasztalatokat és folyamatot veszi alapul, mint kiindulópontot. Lehetővé tenni a szellemről és anyagról való különböző gondolkodási módokat a tolerancia és emberi méltóság alapja – és ez elengedhetetlen a medicinához való integratív közelítéshez, ami a kreatív emberi szellemet épp oly komolyan veszi, mint a múló testet.

ELIANT Allience partnerünk, a «Gesundheit aktiv», egy kampányra készül a témában, amiről részletesebben is beszámolunk majd a kellő időben.

Az ELIANT önmagát a civil társadalmon belüli erőnek tartja, olyan mozgalomnak, mint aki hangot ad veszélyeztetett emberi méltóságunknak. Kérjük, hogy nyújts segítséget támogatva ezt a hírlevelet és felajánlva adományodat: Donation.

Meleg baráti üdvözlettel és köszönettel az ELIANT csapat nevében,

Michaela Glöckler


Our privacy policy: We are a not-for-profit organisation and are pleased to be able to send you our newsletter. Your data is used solely for this purpose. You may correct, delete or block individual items of personal data at any time. For further information see: www.eliant.eu/en/privacy-policy/