Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

„Ébresszük fel magunkban a ritmust!”

A ritmus Bennünk van és mi a ritmusban vagyunk. 
Goethe

Bozó-Edit-selyemfestménye

Első ritmusos szombatunk családias, bizalommal teli hangulatban telt. Belső ritmusunkból indulva rajzoltunk, a természet adta hangszerekkel megmutattuk magunkat. Voltunk “lent” és “fent”, fekete országon át a színek világába értünk. Hangokkal és ritmusgyakorlatokkal erősítettük magunkat, egy kis dobolás és végül a tavaszt is ide varázsoltuk a hangok szárnyán egy kis időre.

Március 9-én, szombaton a drámajáték, a vers segítségével közelítünk a  ritmushoz, de a hangok, dallamok és ritmushangszerek sem maradnak otthon! Gyertek! Minél többen leszünk, annál izgalmasabb lehet ez a délelőtt!

Gyermekfelügyeletre van lehetőség a foglalkozás ideje alatt.

Részvételi szándékotokat és a gyermekfelügyeletre való igényeteket kérjük legkésőbb péntek délig jelezzétek
a +36203398531-es telefonszámon vagy az mjulis@freemail.hu email címen

Farkas-Molnár Judit,
iskolánk ének-zene tanára

 

Második alakalom: 2013. március 9. szombat, 9.00—12.30, iskolánk euritmia termében.

Magunkról egy kicsit másképp — ritmusos játékokon keresztül.

Milyen a ritmusom, milyen a másoké? Ebből mit tudunk együtt alkotni?  Egy kis játék, kikapcsolódás, feltöltődés, hogy új lendülettel tudjuk folytatni a következő napot!

Ébresszük fel magunkban újra a ritmust, a gyermeket, aki szeret játszani, kipróbálni újabb és újabb dolgokat, lehetőségeket, önmagát és társait megismerve, határait keresve. Szeretném, ha most mi is ezt tennénk. Előtérbe helyezve egy kicsit kezeinket, testünket. Lesz taps, vers és ének, mozgás, testritmus, néhány egyszerű hangszer, de elsősorban egy kis jókedvet, mosolyt szeretnék csalni arcunkra és szívünkbe.

DSC06410

 

Aki szeretne egy kicsit kilépni a megszokott napokból, aki egy kis lendületre, feltöltődésre vágyik, azt szeretettel várom három közös kreatív foglalkozásra, ahol újra csak magunk lehetünk, magunkkal
foglalkozunk a művészetek, játék által a ritmus világán keresztül.

Alkalmak: március 2. szombat,  9.00 — 12.30 óra
március 9. szombat, 9.00 — 12.30 óra
március 14. csütörtök, 18.00 — 20.00 óra

 

DSC06414

Ritmusos 003ak