Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Csíkszerda kórus
a Regionális Gimnáziumban

Kedves Érdeklődők!

Nagy megtiszteltetés és öröm, hogy október 26., 27., és 28-án iskolánkban, a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnáziumban koncertezik a budapesti Csíkszerda kórus.

Ez a kórus, ami főként amatőrökből áll, ma Magyarország talán legdinamikusabban fejlődő művészeti közössége. Az a lelkesedés, ami a tengernyi énekes arcáról, hangjából sugárzik felemelő és magával ragadó. Azt, hogy zenélni elsősorban öröm, profi előadáson már csak a legritkábban lehet tapasztalni, de itt újra nyilvánvalóan átélhető.

Tóth Árpád tíz éve vezeti ezt a kórus konglomerátumot, tanítva a benne résztvevőket művészetre, emberségre, közösségi életre. Nem szavakkal teszi ezt, de aki eljön a koncertekre, valamit biztosan megérezi majd ebből is.

Ezt nem szabad kihagyni, gyertek el!

Thurnay Balázs

A CSÍKSZERDA KÓRUS ELŐADJA:

VELJO TORMIS: A VILÁG TEREMTÉSE

október 26. péntek, 19.00, 20.30
október 27. szombat, 18.00, 20.00
október 28. vasárnap, 16.00, 18.00

Helyszín: Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium,
1048 Budapest, Lakkozó utca 15.

facebook event

A szombati 18.00 órás koncertet helyenként megszakítva, magyarázatokkal kiegészítve hallhatjátok, a kisgyerekeket pedig a vasárnapi 16.00 órakor kezdődő előadásra várjuk.

A koncertek ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek (regisztrációs link).

Adományokat (1000-2000 ft) köszönettel fogadunk.

Veljo Tormis a 20-21. század emblematikus zeneszerzői közé tartozik: egész életműve az észt táj és mondavilág köré csoportosul. Művei egyedi hangon szólaltatják meg múlt és jelen közös problémáit, expresszív, ugyanakkor közérthető zenei világa megmagyarázhatatlan mondai térbe repíti a hallgatót és magát az előadót is. Ha van zeneszerző, aki egyből belopja magát azok szívébe, akik hallják zenéjét, Veljo Tormis az.
A Csíkszerda régóta kerülgeti e nagyformátumú zeneszerző életművét, idén pedig a Csíkhétfő számára elérkezett az idő, hogy ízelítőt adjon az “észt Kodály” kórusműveiből.
Veljo Tormis: A világ teremtése a zeneszerző látomásszerű teremtészenéiből áll össze egyetlen zenei szertartássá, ahol az énekesek a világ örök körforgását igyekeznek megéreztetni a hallgatókkal.

Vezényel Nagy Ida és Tóth Árpád

Design: Vágó Zsanett