Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

CIVIL KARÁCSONY
Fellép a Gingalló!

Pénteken civilek karácsonyoznak a Főtéren

Idén a Civil Házból a Főtérre költözik a Civil Karácsony, hogy az adventi vásár szépséges „díszletei” között, a hatalmas fenyőfa oldalában beszélgessenek egymással és az irántuk érdeklődőkkel városunk legaktívabb polgárai. 

Több tucatnyi nonprofit szervezet munkálkodik azon, hogy Gödöllő szebbé, élhetőbbé, barátságosabbá váljon, legyen szó kultúráról, gyermekeinkről, testi-lelki jóllétünkről, vagy akár környezetünkről.

December 20-án, pénteken 15.00 és 18.00 óra között forró teával és süteménnyel kínálják az érkezőket, azokat, akiknek nem új a másokért való munkálkodás, és azokat is, akik úgy érzik, van az életükben néhány szabad óra arra, hogy közösségi célokra, mások segítésére áldozzák, de még nem találták meg, hogyan.

Produkciók is színesíti a délutánt. A Weöres Sándor Egyesület képviseletében 16.30-kor karácsonyi dalokat ad elő a gödöllői Waldorf iskola kórusfesztivál-nyertes Gingalló népi énekes csoportja. A Megújult Nemzedékért Alapítvány 16.45-kor bábjátékot mutat be „A rosszat jóval győzd meg!” címmel, majd 17.30-kor gospel kórust hallgathatunk meg.

Az Életért Alapítvány adományért cserébe kerámia díszeket kínál az ajándékozni vágyóknak.

Mivel egyesületünk egyre fontosabb szerepet tölt be a város életében, akinek csak van kedve, energiája a közösségünkből, értékeinket képviselve szeretettel várjuk ezen a rendezvényen!

E néhány ünnepvárással telő órában szorosabbra fűződhet kapcsolatunk más szervezetekkel, remek alkalom ez ismét, hogy megismerhessék színvonalas, értékhordozó munkánkat, miközben képet kaphatunk mások hasonlóan áldozatos, értékhordozó tevékenységéről. Lehet hozni házi süteményeket, finomságokat, hogy minél emlékezetesebbé váljon az összejövetel.

A rendezvényre ellátogat a város vezetése is.

További információ: Kecskés Judit, 20/339-8594, kecskes.jutka@gmail.comfotó