Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Bodorka tábor

 

Bodorka Tábor

A Magonc Alapítvány 2018-as nomád tábora

2018. július 1-8. Zalkod, Bodrogzug

2018-ban nyolc napos, sátras gyermektáborba várnak a Magonc Alapítvány önkéntesei, a Dió-ér zöld partján lévő táborhelyre, Zalkod határába, a Bodrogzug szívébe. Fergeteges társaság, remek programok és játékok a Bodorka Táborban!


Ha nyitott vagy a természet értékeire, és szeretnéd a nyár egy hetét szuper közösségben, igazi sátortáborban, érdekes természetismereti, néprajzi és közösségépítő foglalkozásokon eltölteni,valamint megismerni a természet szépségét, akkor köztünk a helyed!


A táborban a résztvevők 13 fős „családokba” lesznek beosztva, a családtagok együtt vesznek részt a tábor magját képező három szakmai délelőttön. Ezeken a programokon a táborozó gyermekek együttesen fedezhetik fel a táborhely környékének élővilágát, a helyi népszokásokat, valamint megismerhetik a természetben való túlélés fortélyait és az aktív életmód előnyeit.


Délutánonként fergeteges össztábori játékok, játékos feladatok, vagy szabadon választható vendégelőadások és foglalkozások várnak  a táborozókra, amik segítségével még jobban elmerülhetnek egy-egy témában. Hogy csak pár programot említsünk: lesz számháború, kreativitást fejlesztő kézműves foglalkozások, és tájfutás, ahol a táborozók próbára tehetik tájékozódási képességüket. A napot közös, tábortűz körüli beszélgetéssel, énekléssel, és az aznapi élmények felelevenítésével zárjuk.

A tábor során sokat fogunk a környéken sétálni és kirándulni, elfoglaljuk a Rákóczi-várat, meglátogatjuk Sárospatakot és strandolunk is, hiszen mégiscsak nyári táborról van szó ☺.

Mivel minden szervező és segítő önkéntesen, azaz díjazás nélkül végzi munkáját, táborunkban nincs klasszikus értelemben vett „részvételi díj”. A 8 napos tábor során a programokhoz, étkezéshez, közös felszereléshez való hozzájárulás legalább 25.000 Ft, valamint 5.000 Ft külön fizetendő útiköltség (vonat- és buszjegy).


Időpont: 2018. július 1-8.

Helyszín: Zalkod, Bodrogzug

Jelentkezési időszak:2018. január 27 – május 15.

Korosztály: 11-14 év (betöltött 11. év alatt vagy 15. év felett külön egyeztetés szükséges)

Szállás: szabad ég alatt, saját sátrakban vagy a szervezők által biztosított nagyméretű, egylégterű sátorban


A táborról és a napi programokról szóló részletes tájékoztató, valamint az online jelentkezési felület megtalálható honlapunkon: http://magonc.org/bodorka.tabor-2018


További információ, jelentkezési tudnivalók:
E-mail: info@magonc.org
Posta: 2111 Szada, Árpád u. 30.
Főszervezői kapcsolattartók:

Laurán Apolka +36 20 489 5200
Dobos Balázs +36 20 399 8127

SaveSave