Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Biográfiai Konferencia

Sophianum header

Kedves Barátunk!

November 6 és 8 között először jön Magyarországra a Biográfiai munka doyenje, a holland Rinke Visser, aki Bernard Lievegoed közeli munkatársa volt. Josien de Vries, Paula Boon és Leo Beth segítségével betekintést nyújtanak a biográfiai munka általuk több évtizede kutatott, használt és számos képzés keretén belül továbbított eszköztárába.

Az “Egyéni sorsunk és közösségi céljaink kibontakoztatása” konferencia az önismeret elmélyítését célozza, a terápiás, nevelő és közösségépítő munkában használható praktikus technikákat adva át, ugyanakkor a jövő ősszel induló képzésről is szól.

A hétvége programja:

  • November 6, péntek: MOM Kultúrális Központ Kupola termében 18:00 – 21:00 – NYITÓ ELŐADÁS *
  • November 7, szombat: Sophianum Antropozófiai Központ 9:00 – 19:00 – MŰHELYMUNKÁK (3 külön csoportban, amelyek a résztvevők érdeklődési köre szerint fognak különböző témákkal illetve “eszköztárral” dolgozni)
  • November 8, vasárnap: Sophianum Antropozófiai Központ 10:00 – 17:00 – MŰHELYMUNKÁK folytatása és KÖZÖS FELDOLGOZÁS, a jövőbeli képzés alapjainak megbeszélése.

A hétvége költsége:

Október 15-ig a nyitó előadásra 1.000 Ft-ért lehet jegyet venni a MOM-nál vagy regisztrálni helyszíni fizetésre itt. Utána 2.000 Ft.

Október 21-ig a teljes hétvége egyszeri befizetéssel 15.000 Ft (ezt meghosszabbítottuk, mert megkésve küldjük ki a hírt) .

Utána egyszeri befizetéssel 21.000 Ft, 2 részletben 25.000 Ft.

A hétvégére jelentkezni a sophianum@sophianum.eu címre küldött emaillel lehet.
Az utaláshoz a következők az adatok:

Kardia Antropozófiai Alapítvány
Magnet Bank 16200223-10040083
Közlemény: Biográfiai Konferencia részvételi díj

Kérjük szépen, hogy írják meg nekünk a számlázási címet, amire kiállíthatjuk a helyszínen átvehető számlát a befizetésről.

Igyekszünk támogatókat szerezni és ennek függvényében további kedvezményt adni diákoknak, pedagógusoknak, szociális munkásoknak, civil szervezetek aktív tagjainak. Támogatási igényt, vagy esetleges felajánlást kérünk az info@sophianum.eu címre küldeni.

* A Nyitó előadás keretében 18:00 és 19:00 között meghívottjaink lesznek a Freude der Erziehungskunst németországi tanárai, akik Traumapedagógiai műhelymunkát jöttek tartani a Magyar Waldorf Szövetség szervezésében. Mivel az egybeesést nem sikerült elkerülnünk ezzel a közös momentummal szeretnénk lehetőséget biztosítani arra, hogy a mindkét téma iránt érdeklődők legalább röviden meghallgathassák azt is, amiről le kell mondaniuk. Ez az együttműködés fontos és konkrét megnyilvánulása annak, amiről a hétvégénk szól és hálásak vagyunk a holland és a német előadóknak valamint a Magyar Waldorf Szövetségnek, hogy ez így megszülethetett.
Akik a Traumapedagógiai műhelymunkára szeretnének jelentkezni ezen a linken tájékozódhatnak, illetve regisztrálhatnak.

Kicsit bővebben a Biográfiai Konferenciáról a Sophianum honlapján és a folyamatosan frissülő Fb eseményoldalon lehet olvasni.

Szeretettel, a Sophianum munkatársai nevében,

dr. Anna Tóthfalusi
Sophianum Antropozófiai Központ
+36 20 77 508 68
http://sophianum.eu/

biografia2

“A biográfia munkát gyakran úgy értelmezik – és lehet is eképpen értelmezni – hogy elsősorban az egyén mind tudatosabbá válására összpontosít. A Dephiben olvasható ógörög felhívást – Ó ember, ismerd meg önmagad! – a gyakorlatba ülteti át.

Amióta Dr. B.C.J. Lievegoed életszakaszokról szóló könyve először megjelent (1974), és az életút kérdése napirendre került, az önismeret és az önfejlődés olyan központi témák lettek, amelyek megfeleltek az emberek lelkében jelen lévő sóvárgásnak.

Azonban az idők változnak. 2015-ben, a globalizáció korában, hogy segíthetne a világunkon a személyes önismeret, ha nem aktivizálódik közvetlenül abban a szándékban, hogy az egyének közösségeket alkossanak az emberiség és a természet számára egyaránt fenntartható jövő érdekében.

Szerencsére a biográfia munkában komoly szociális lehetőségek is rejlenek. Növelni tudja az élet karmikus dimenziója iránti tudatosságunkat, s ezáltal kiváló beindítója és eszköze a közösségépítésnek.

Mindemelett tény, hogy a biográfia munkát alkalmazott antropozófiaként értelmezhetjük, amely az egyéni fejlődést és előrelépést, a modern testvériséget és a közösségépítést szolgálja.

Ez egy nagyszerű lehetőség emberi mivoltunk tudatosságának mélyítésére.”

 

biografia