Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Bio zöldség és gyümölcs

2016. május 31.

fresh-vegetablesZsámboki Biokert

Céljaink:
Csoportunk tagjai nagy elkötelezettséggel és szeretettel dolgoznak együtt a földeken, és célunk, hogy minél több embert bevonjunk az ökológiai termesztés rejtelmeibe. Nagyon fontos nekünk, hogy minőségi árut termesszünk, minél kevesebb kárt okozva környezetünknek, emellett építőleg hasson környezetünk sokféle tagjainak illetve közösségeket alkosson.

Miért Bio?
Úgy gondoljuk, hogy ez a legtermészetesebb módja a növények termesztésének. A biotermesztés lényege, hogy maximalizáljuk a talajt és a földet körbevevő életformák vitalitását. Egészséges földön egészséges növények teremnek, ami később egészséges ételként kerül az asztalra, így fenntartható életet tudunk biztosítani.

Biodinamikus gazdálkodás
Ahhoz, hogy életet adjunk a földnek, szorosan együtt kell működnünk a természettel. Arra törekszünk, hogy egy önfenntartó farmot működtessünk a saját tápanyagaink felhasználásainak a segítségével. Állati és növényi trágyát komposztálunk, amit a föld trágyázásához használunk fel olyan módon, hogy a lehető legjobban kihasználjuk a benne rejlő tápanyagokat. (mikrobiális élet, földigiliszták,

Nyitott Kertek doboz rendszer
A dobozrendszer helyi termelésű, finom, egészséges és környezetbarát zöldségeket kínál elérhető áron. A Nyitott kertek egész évben szezonális, helyi termelésű bio zöldségek sokaságát kínálja önöknek, közvetlenül a farmról. Minden héten előre összeválogatott szezonális, helyi termelésű bio zöldségek kerülnek a dobozokba. Heti szinten, hírlevél formájában küldünk értesítőt a következő heti doboz tartalmáról és további hasznos információkról. Minden héten egy-egy receptet is megosztunk önökkel, amik kifejezett az adott szezonális zöldségek felhasználásával készíthetőek el. A doboz rendszeren keresztül egy olyan közösség tagja lehet, ahol hasonló gondolkodású emberekkel ismerkedhet meg.

Hogyan csatlakozhatsz?
Minden héten rendelhetsz zöldségdobozt tőlünk. Gödöllőn és környékén Tóth Krisztinánál lehet rendelni minden hétfőn 18 óráig.
Tel.: 70/553 17 33
Email: godolloiszatyor@gmail.com
Vagy online ezen a linken: http://www.zsambokibiokert.hu/#!doboz-rendszer/c20yx
Átvétel csütörtökönként déltől a Kicsi Szép Boltban (Gödöllői Piac mellett, Fészek Üzletház).

Bővebb információ: http://www.zsambokibiokert.hu

Babatvölgyi Biokertészeti Tangazdaság

Tangazdaságunk a Szent István Egyetem, MKK Természetvédelmi és Tájgazdálkodási Intézet szakmai irányításával és a GAK Nonprofit Közhasznú Kft működtetésével egyetemi tangazdaságként működik. A biokertészet egész területén – 7 hektáron – ökológiai gazdálkodást folytat, amelyet a Biokontroll Hungária Kft ellenőriz és minősít 2000 óta. A kertben termelt legjellemzőbb zöldségeink: salátafélék és levélzöldségek (spenót, mángold, rukkola), zöldfűszerek, burgonya, paradicsom, paprika, uborka, sárgarépa, petrezselyem, pasztinák, zeller, cukkini, sütőtök, hagymafélék, babfélék. Van egy hagyományos almafajtákból álló gyümölcsösünk, valamint egy tojótyúk állományunk is.

Termékeink a Gödöllői és a Sashalmi Piacon, vagy közvetlenül a kertészetben érhetőek el. A Gödöllői Piacon szerdán 7-14 és szombaton 7-13 óra között vagyunk jelen. A kert látogatásával vagy a termékek megvásárlásával kapcsolatban keresse Berkes Máriát a 06303584554 telefonon vagy a biokert@gak.hu e-mailcímen.

Mondeltanya Biogazdaságbio_zoldseg

Tiszakeszi közvetlen közelében, családi földeken 2004 óta működik a Biokontroll Hungária Kft által ellenőrzött biogazdaságunk, ahol egy 2 hektáros területen termelünk burgonyát, céklát, sárgarépát, petrezselymet, zellert, káposztát és babféléket. Régebbi fajta alma- és szilvafáink, szőlőnk és egy kisebb málnaültetvényünk is van. Termékeink a Gödöllői és a Sashalmi Piacon érhetőek el, ahol a sajátunkon kívül más, szintén biogazdálkodást folytató termelőtársaink termékeit és ökológiai minősítéssel rendelkező déligyümölcsöket is árusítunk.

A gazdasággal és a termékekkel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel keresse Berkes Máriát a 06704198883 telefonon vagy a maria@mondeltanya.hu e-mailcímen.