Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Biblioterápia

Írásvetítő csodaországban

Kreatív írás fókuszú biblioterápiás foglalkozássorozat indul október 7-től az iskolában, heti, kétheti rendszerességgel. A foglalkozásokra szeretettel várjuk az iskolához vagy az óvodákhoz bármilyen módon kötődő felnőtteket.

A biblioterápia szó szerint könyvek általi gyógyítást jelent, bizonyos esetekben azonban a végsőkig tágulhat a szóösszetétel mindkét tagjának jelentése. Így lehet “gyógyító könyv” bármi, ami szöveg (dalszöveg, újsághirdetés), vagy ami könyv formájú (doktori disszertáció, földrajzi atlasz), és terápia legalább mindaz, amit a szó eredeti jelentése is takar: gyógyítás, ápolás, tisztelet, figyelem, megelőzés, testi-lelki karbantartás, baráti kísérés.

A foglalkozásokon ebben a szellemben, de elsősorban szépirodalmi szövegekkel dolgozunk. Egyrészt a velük kapcsolatban felmerülő élmények megosztásával, másrészt – és ezúttal főleg (!) – saját szövegek létrehozásával mélyítünk önismeretet, fejlesztünk öntudatot, veszünk bátorságot, miközben továbbszőjük az intertextualitás kulturális hálóját.

Tesszük mindezt csoportban, azaz inspiráló, védettséget és támaszt nyújtó közegben.

A maximális csoportlétszám: 8-10 fő

A foglalkozásokat szülőtársunk, Zsidai Judit Boglárka, okleveles biblioterapeuta tartja.

Érdeklődni, jelentkezi a következő elérhetőségeken lehet:
judit.boglarka@gmail.com
+36 30 364 4178

reading