Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

AZ ELKÖTELEZETTSÉG SORSALAKÍTÓ ESSZENCIÁI

Én a közösségben – A közösség jelentősége az életemben

Meghívó a Keresztény Közösség családos táborába – 2019. július 22-28., Nemesvámos

Szeretettel hívunk kicsiket, nagyokat, gyerekeket, ifjakat, családosokat, egyedülállókat, minden érdeklődőt a Keresztény Közösség családos táborába. Nyár közepén ismét egy tartalmas és pihentető hetet tölthetünk együtt a Balatonhoz közel, Nemesvámoson. Ezen a nyáron a konfirmánsok táborát követő héten, július 22-28-ig, hétfőtől vasárnapig tartjuk családos táborunkat.

A helyszínt ismét a Fehérlófia Waldorf Iskola biztosítja Nemesvámoson, szállásunk a Pajtaszállóban és az iskola tantermeiben lesz, sátorozni az iskola kertjében lehet. (Lehetőség van az iskolán kívüli szállás egyéni foglalására is, melyhez a mellékletben gyűjtöttük össze az ismert lehetőségeket.)

Csatoljuk a tábor meghívóját, programját és a jelentkezési feltételeket.

A jelentkezéseket július 5-ig várjuk a Jelentkezési lap linken keresztül regisztrálva!

A tavalyi táborban az akarat felébresztése és megszentelése volt a fő tartalmi témánk. Idén ezt a szálat szőjük tovább. Az akarat felébredése hogyan válik az Énben születő elhatározássá? Minek szenteli magát az „énem”, és hogyan vesz részt a közösség életében? Ezek a kérdések felmerülnek egyéni és közösségi életünkben. Megosztjuk egymással egyéni életünk fontosabb tapasztalatait az elköteleződés témájában, és hogy milyen akadályokkal kellett közben megküzdeni. Milyen indíttatásaink, impulzusaink vannak, amelyeknek életünket szenteljük? Hogyan tudjuk ezt a közösségi életünkbe áramoltatni? Kapcsolódunk a Keresztény Közösség közeledő 100 éves évfordulójához is.

Előadást hallhattok a Keresztény Közösség két alapító papjának életéről, és felidézzük, hogyan kapott teret a vallási megújulásért tevékenykedő mozgalmunk a világban közel 100 évvel ezelőtt. Szeretnénk veletek arról is beszélgetni, hogy milyen új teret alakítsunk majd ki a közösségünknek, mit akarunk kivívni a jövőben.

Ezekkel és hasonló kérdésekkel szeretnénk foglalkozni. Természetesen a kirándulások, a strandolás, a közös játék, a művészeti tevékenység sem maradhat el. Lesz euritmia, családos kóruséneklés, fonás, kézműveskedés is.

Szertartások: Minden napot emberszentelő szertartással kezdünk, és este kultikus zárással fejezünk be. Vasárnap az iskolás gyermekek szertartását is ünnepeljük. Azok is jöhetnek a szertartásokra, akik nem résztvevői a tábornak.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Jelentkezés július 5-ig a Jelentkezési lap linken keresztül regisztrálva, illetve ha ez nem lehetséges, akkor Radics Helgánál: tel. 70-338 7079helgaradics@gmail.com

További információkkal szívesen állunk rendelkezésre:

Befizetés, támogatásigénylés: Bándy Barbara 0630 961 6265

Program, jelentkezés: Radics Helga 0670 338 7079

Utazás, szállás, étkezés: Kőszegvári Erika 0670 214 6618

Tartalmi kérdésekben és a szertartásokról a papok nyújtanak felvilágosítást.

Üdvözlettel a papok és a munkatársak nevében is:

Bozókiné Anna, Silye Imre és Radics Helga