Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Átmeneti Támogatási Alap

Kedves Közösségünk!

„Csak az gyógyít, ha az emberi lélek tükrében az egész közösség tükröződik, és a közösségben minden egyes tagjának ereje él.”

Mindannyian sokszor olvastuk, hallottuk már ezt a gondolatot, de talán soha nem volt még ennyire aktuális, mint napjainkban. Sok nehézséget állított elénk a kialakult és folyamatosan alakuló helyzet, de egyúttal sok lehetőséget is, és nem látjuk előre, hogy még mi vár ránk. De bármi is legyen az, biztos, hogy könnyebb, ha a nehézségek közepette is támogatjuk és segítjük egymást, nem engedjük el egymás kezét.

Köztünk is sok család van, aki már most nehéz helyzetbe került pénzügyileg, és várhatóan még több, aki a következő hetekben-hónapokban veszít az anyagi biztonságából. Első körben most a következőket tudjuk tenni:

 1. Megnyitjuk az Átmeneti Támogatási Alapot azoknak a családoknak, akiknek jelentősen csökkent a jövedelmük. Kérjük, hogy április 5-ig gondoljátok át és jelezzétek, ha szükségetek lenne támogatásra az áprilisi havidíj befizetéséhez. Mivel sok családot érinthet a helyzet, és szűk a keret, ezért a jelentkezők számától és indokoltságától függ majd a támogatások mértéke. Bízunk benne, hogy mindenkinek, akinek valóban szükséges, tudunk segíteni! A következő e-mail címen várjuk a kéréseket: egyesulet@waldorfgodollo.hu.

  Mivel folyamatosan változik mindannyiunknál a helyzet, ezért hónapról hónapra fogjuk újra megnyitni a keretet, tehát most csak az áprilisi havidíj befizetéséhez tudunk támogatást adni, májusban újra lesz lehetőség kérelmek benyújtására a májusi havidíjak támogatására.

 2. Jelen pillanatban még van keret az Átmeneti Támogatási Alapban, de várhatóan egy idő után kimerülnek a kereteink. Tudjuk, hogy senki sincs most könnyű helyzetben, de arra kérünk benneteket, hogy gondoljátok át azt is, hogy van-e lehetőségetek arra, hogy plusz befizetéssel hozzájáruljatok az ÁTA keret növeléséhez. Ha igen, akkor az egyesület számlaszámára tudtok utalni, a közleménybe 2000-es azonosítót írjatok:

  Weöres Sándor Oktatási Kulturális és Szabadidős Egyesület
  számlaszám: 16200106-11570466
  közlemény: 2000 (csak és kizárólag a szám!)

  Előre is nagyon köszönjük mindenkinek, aki tud segíteni ebben!

 3. Szeretnénk, ha a pénzügyi segítség mellett más módon is tudnánk egymást támogatni. A múlt héten megnyílt online oktatási felületen terveink szerint lehetőség lesz arra is, hogy felajánlásokat tegyünk és segítséget kérjünk (ennek kialakításához még egy kis türelmeteket kérjük), de egyelőre átmenetileg létrehoztunk egy táblázatot, amit a hírlevél külön bejegyzésében találtok.  Itt bármilyen szolgáltatást, terméket, munkalehetőséget fel lehet majd felajánlani, és keresni is. Bízunk benne, hogy élettel tudjuk majd megtölteni ezt a felületet, és segíteni tudjuk egymást abban, hogy az alapvető szükségletei mindenkinek meglehessenek ebben az időszakban is.

  Waldorf-szülőként és pedagógusként már megszokhattuk azt, hogy folyamatos útkeresésben vagyunk. Most sincs ez másként: keressük azokat a formákat, ahogyan egymásnak tudnánk segíteni szociálisan is. Ha a fentieken kívül még bármilyen további ötletetek, javaslatotok van, azt örömmel várjuk!

„A remény és a bizalom a jó erők jelenlétében, ez most a legfontosabb, mert ezek által tudunk minden élethelyzethez felnőni.”

Fábián Zsuzsa és Kecskés Judit