Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

ANTROPOZÓFUS FODRÁSZAT

Kedves Szülők!

Kókai Andrea vagyok. Egy antropozófus fodrászat kezdeményezése okán kerestem meg az iskola tanári karát, akik időközben áldásukat adták kezdeményezésemre.

Célom egy olyan fodrászat elindítása az iskolán belül, ami az anyukák, apukák, gyerekek, nagyszülők és nem utolsó sorban a tanárok számára lenne elérhető, és aminek a bevétele hozzájárulna az iskola működéséhez, a hármastagozódás irányelvei mentén.

Erre a célra első körben az iskolai kézimunka terem lett felajánlva, és a keddi nap a héten, így reggel 8-tól délutánig igény szerint lehetne jönni hozzám. 

Kezdetben nem tudok olyan felszereltségű környezetet biztosítani, mint egy fodrászüzletben, de mobil fejmosóm, és a szükséges eszközeim megvannak, és ha kölcsönösen azt látjuk, hogy ennek van jövője, és mindenki, aki igénybe veszi, megvan elégedve a szolgáltatásommal, akkor ez is ki fog alakulni.

Alapszolgáltatásként a hajvágás-szárítás lenne az elsődleges tevékenységem.
Az árak kialakításában még gondolkodom kicsit (mi lenne jó: mindenek fix ár, vagy lenne egy megajánlott minimum és eldönthető legyen, hogy ehhez képest akar-e tud-e többet szánni rá valaki…).

Ezt egy olyan indítványozásnak szánom, ami a jövőben bővíthető lenne akár Dr. Hauschka kozmetikával, olyan terápiával, ami belefér a Waldorf-iskola szellemiségébe, és persze támogatja az intézményt.

Szívesen vállalok e mellé még idős hozzátartozókhoz való kijárást hajászatban.

Szerintem, ez akár egy- két héten belül el is indulhat.
Első körben azért szeretném, ha bejelentkeznétek, de lehet spontán is jönni.

Szerettel várom a jelentkezőket, elérhetőségem:
tel.: 20/359-0252
e-mail: kokaiandii@gmail.com
vagy a facebookon, messengeren Andrea Kókai, de okostelefonom nincs.

Magamról még annyit írnék, hogy négy gyerekem van, felnőttek, Waldorf-iskolába jártak. 1994-ben a Rákosmenti Waldorf Óvodát alapítottam, ami most Sashalmon működik. Idősebb lányom, Berényi Bara Vizy Miklós első osztályába járt ide Gödöllőre. Másik három gyerekem Kispesten járt Waldorf-iskolába. Sok családnál voltam gyerekvigyázó is, családi napközit is vezettem waldorfosan, szeretek gyerekekkel lenni. Életem meghatározója az antropozófia.

A fodrászhívatást az elmúlt másfél évben szereztem, jelenleg heti két napot az Olajág idősek otthonában dolgozom fodrászként. Az antropozófus fodrászat pedig abban is gyökerezik, hogy az ember hogyan viszonyul a másik emberhez, és hogyan viszonyul ahhoz amit végez.

Ennyit gondoltam még ide a végére, a csak nagyont elszánt levél-olvasóknak.

Remélem személyesen is megismerjük egymást!

Kókai Andi