Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

AntropoSophia Nap

Kedves Barátok!

Szeretettel várunk mindenkit április 18-án 10:00-től 17:00-ig a MOM Kulturális Központban zajló AntropoSophia Napunkra.
Az esemény egy hagyományteremtőnek megálmodott, évente ismétlődő rendezvény, amelyet a Sophianum Antropozófiai Nonprofit Kft és a még bejegyzés alatt álló Kardia Antropozófiai Alapítvány szervez az antropozófia és az ebből táplálkozó kezdeményezések széleskörű megismertetéséért.

A rendezvényt Dr. Mesterházi Zsuzsa prof. em. nyitja meg.

A Kupolateremben az Artemis Euritmia Szinpad, a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium Euritmia Csoportja, a Waldorf Diákkórus és a Pesthidegkúti Waldorf Gimnázium Drámafakultációs csoportja adnak elő, fellép Méhes Csaba pantomím művész, Méhes Barnabás “regimis”-diák fiával együtt, rövid előadást tart a biodinamikus mezőgazdálkodásról Mezei Mihály, tiszteletbeli vendégünk: Dr. Roland Bersdorf, antropozófus orvos a Havelhöhe Klinika vezetője, az Anthromed nemzetközi hálózat vezetőségi tagja pedig az antropozófus gyógyításról beszél.

Minden antropozófiai témával foglalkozó könyvkiadót meghívtunk, így biztosítva a lehető leggazdagabb könyvkinálatot, és, hogy a szellemi táplálékhoz méltó ínyencségek is rendelkezésre álljanak, vegán finomságokról is gondoskodtunk.

Az egyik szekcióterem a gyermekeknek van szentelve: itt Ungár Andrea Iciri-piciri mesés-dalos-játéka, Méhes Adrienn, Csörnök Enikő és Pásztohy Irén kézműves foglalkozásai várják a kicsiket, nagyokat egyaránt.

A másik szekcióteremben filmvetítéssel egybekötött beszélgetések fognak zajlani:

  • Zajti Ferenc filmjei
  • Ujváry Éva – Collot festés-terápia
  • Waldorf Pedagógia: “De mi lesz velük utána?” Forró Csilla (volt W diák, jelenleg W osztálytanító), Keleti Alexandra és Pethő Áron (frissen végzett, Európát megjárt W diákok, akik W tanárnak készülnek), Vekerdy Dani (a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium iskolaigazgató tanára) beszélgetését egymással és az érdeklődőkkel moderálja Balassa Bálint (volt W tanár)
  • Bothmer Képzés
  • Benedek Róbert sajátfejlesztésű hangterápiás eszközeivel, amelyek közül a Hangfürdő Széket ki is lehet majd próbálni
  • AntroMedicArt – antropozófus orvos- és terapeutaképzés: dr. Szőke Henrik és kollégái

Lehetőség lesz továbbá kézműves termékek és biodinamikus ápolószerek vásárlására miközben a jelentkező iskolák, antropozófus kezdeményezések standjainál minden bizonnyal sok egyéb érdekes látni- és hallanivalót is találhattok.

A részvétel minden programon ingyenes. Esetleges kérdéseket a másolatban szereplő info@sophianum.eu címre várunk, részletes programot meg a honlapunkon, illetve a FB esemény oldalán találtok.

A szervezők nevében szeretettel üdvözlünk és várunk!
Tóthfalusi Anna és Sárközy Ágota

AntropoSophiaNap2015