Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Alpolgármesterek az iskolánkban

2013. május 19.

7015

UbclSsO58VhutnLW

2013. április 30-án iskolánkba látogattak Gödöllő város alpolgármesterei: Pecze Dániel és Tóth Tibor azzal a szándékkal, hogy személyesen is betekintést nyerhessenek az iskolánkban folytatott munkába.

Fazekas József és Balajti Ilona az egyesületünk képviseletében, az iskola részéről pedig Mincsik István és Kecskés Judit fogadták és vezették végig a vendégeket az iskolában, még a tanítás megkezdése előtt.

Nagy ámulatot keltett a szülők által kialakított szép iskolaépület, a gyönyörű osztálytermek, a kézművesterem és a szépen megművelt iskolakert. Ezután kötetelen hangulatban, finom házi készítésű villásreggelit fogyasztva zajlott a találkozó. Beszélgettünk iskolánk problémáiról, mindenekelőtt az épület-kérdésről, a közoktatási törvényváltozásokról, pedagógiánk lényegéről. Dániel és Tibor pedig örömmel üdvözölték iskolánk jelenlétét és részvételét a város életében.

Ehhez hasonló módon szeretné a város vezetése is nagyobb figyelemmel kísérni az intézményeinkben folytatott munkát, hiszen a 22 éve fennálló iskola és óvoda egy értékhordozó színfolt városunk sokszínű pedagógiai palettáján. Az együttműködés hamarosan érezhető volt, ugyanis Pecze Dániel május 3-án személyesen is megtisztelte a ballagási ünnepségünket, amelyen szívhez szóló szavakkal méltatta iskolánk szeretetteljes légkörét.

 

Kecskés Judit