Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Adventi spirál szülőktől szülőknek

Adventi spirál szülőknek szülőktől

Mivel sajnos az idei adventi spiráljáráson nem vehettünk részt gyermekeinkkel, megpróbáltunk egy olyan megoldás keresni, mellyel nekünk, szülőknek is lehetőségünk nyílik arra, hogy végig mehessünk az úton, melyen megtalálhatjuk a belső fényt.

Így született az ötlet, hogy holnaptól, október 30., hétfőtől december 4., péntekig néhányan felállítunk és gondozunk egy spirált a mezítlábas ösvény által körülhatárolt területen. Ennek közepén minden délután 14:00-16:30-ig fog égni a fény, amelyről a spirál bejáratánál elhelyezett mécsesekből gyújthat meg egyet minden szülő a hét folyamán, és elhelyezheti a spirálon lévő üvegek egyikébe.

Arra hívunk tehát Benneteket, hogy amikor délután megérkeztek gyermekeitekért, ha van kedvetek, egyedül tegyétek meg ezt a belső utat!

Hogy meg tudjunk felelni a jelenlegi korlátozásoknak, tűzbiztonsági feltételeknek, és hogy a spirál megőrizze ünnepi jellegét, a következő szabályok betartására kérünk Benneteket:

Minden szülő (esetleg „külsős” testvér) csak egyszer menjen végig az úton!

Ez a spirál azoknak készült, akik nem tudtak részt venni az iskolai ünnepen, gyermekeink tehát ezt tartsák tiszteletben!

Arra is hívjátok fel gyermekeitek figyelmét, hogy ezen a héten ezt a területet lehetőleg kerüljék el, engedjék azt át a spiráljárás átélésére szüleiknek!

Természetesen egyszerre csak egy felnőtt legyen a spirálon belül, és a közelében is legfeljebb 3 ember várakozon, egymástól megfelelő távolságra – ők akár énekelhetnek is.

Ügyeljetek a középen lévő lámpás visszazárására, és a mécsesek biztonságos elhelyezésére az üvegekben!

Reméljük, ezzel a kezdeményezéssel sikerül kicsit kárpótolni Benneteket a gyermekeink ünnepén való részvétel hiányáért, és segíthetjük az ünnepvárásra való hangolódásotokat.

Mindenkinek áldott szép adventi várakozást kívánunk!

Ujj Bogi és néhány szülőtárs