Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Adománygyűjtési akció

Kedves Barátaink,

Márton-naphoz közeledve a MAT Ifjúsági Projekt csapata egy adománygyűjtést szervezett és hirdetett meg, hogy mi is segítsünk a rászorulóknak. A begyűjtött adományokat egy ebben jártas szervezettel együttműködve kiosztjuk a Vajdahunyad utcai hajléktalanszálló és lábadozó, ill. a Zuglói Családok Átmeneti Otthona lakói között.

A Vajdahunyad utcai lábadozó részen jellemzően 50 év feletti idős férfi hajléktalanok vannak, akik kórházi kezelés után kerülnek átmeneti jelleggel a lábadozó részlegbe. Nekik elsősorban vitaminokra van szükségük, így C vitamint, D vitamint és multivitamint gyűjtünk.

A  Zuglói Családok Átmeneti Otthonában alsós és felsős gyerekeknek gyűjtünk, elsősorban írószereket, mert számukra a legértékesebbek: füzet, toll, ceruza, színes ceruza, körző, vonalzó, filctoll, rajzlap, festék és ecset.

Az adományokat a begyűjtés után a Piroska Kommandó biciklis futárjaival együtt fogjuk kiszállítani a két helyszínre.

Ha egy adománnyal segíteni tudtok, akkor kérjük, hogy azt a Rudolf Steiner házban a titkárságon adjátok le legkésőbb november 12-ig az alábbi időpontokban:

hétfő: 13-16 óra,
szerda: 15-18 óra,
és péntek: 10-13 óra között.

Köszönjük, hogy Ti is segítetek!

Üdvözlettel: a Társaság képviselő testülete és a MAT Projekt csapata