Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

A gyógyítás és a gyógyulás bátorsága

Szeretettel vár mindenkit a Szabad Terapeuták Közössége 2013. május 13-án, hétfőn 18:00 – 20:00 óráig
„A GYÓGYÍTÁS ÉS A GYÓGYULÁS BÁTORSÁGA”
c. előadásra.
Meghívott előadók: Bóna László és Nagy Tibor
Helyszín: Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

A Szabad Terapeuták Közösségének mottója Ita Wegman kijelentése, miszerint: „A gyógyításhoz bátorság kell.” Mi ehhez, személyes és közös, emberi és szakmai tapasztalataink alapján hozzátettük, hogy: “szerintünk a gyógyuláshoz is!”

Ezért most meghívtunk egy számunkra kedves és izgalmas előadót és felkértük a csapatunkhoz legfrissebben csatlakozott kollégát, hogy beszélgessenek el velünk, Veletek erről.

Bóna László és Nagy Tibor: két izgalmas életút (mindkettő a bölcsészettől vezetett a gyógyításhoz…) és a rengeteg kérdés a betegség értelméről, sorsról és szabadságról, bátorságról és tapintatról, találkozásról és egymásra-találásról, most a beteg/kliens és a gyógyító/segítő közöttire fókuszálva…

bona2Bóna László a művészetek és a filozófia felől közelít a gyógyításhoz. A homeopátia is elsősorban, mint világszemlélet fontos számára. Abban a magasságban és mélységben érdekli, ahol minden embernek egyformán fontos tapasztalatokat ad az életről, a sorsról, a bölcsességről, az egészségről, a betegségről, a kapcsolatokról és a boldogságról.

Célja, hogy ezzel a sajátos látásmóddal hozzásegítse a hozzá fordulókat a sorsukat vezérlő valóságos erők megértéséhez. Számára a homeopátia nem pusztán gyógymód, hanem gondolkodásmód. Nagyon fontosnak tartja a homeopátiás gondolkodás kiterjesztését a pedagógiától kezdve a művészeti alkotáson át a csoportterápiáig.

imageNagy Tibor eredeti végzettsége német és történelem szakos bölcsész, fordító, tolmács. Mediátor és coach minőségben dolgozik (a Szabad Terapeuták Közösségében is) Magyarországon és Németországban szerzett végzettséggel.

Családi, párkapcsolati, iskolai, vállalaton belüli és vállalatok közötti konfliktusokkal, és gyakran ezek kombinációival foglalkozik, abban támogatva a klienseket, hogy megtalálják és megvalósítsák azt a megoldást, amely belőlük jön, amely az ő elhatározásuk és megállapodásuk, hogy feloldják a konfliktust vagy elfogadható, élhető szintre hozzák a kapcsolatukat, együttműködésüket.

Szóval két bölcs(-)ész beszélget a GYÓGYÍTÁS ÉS A GYÓGYULÁS BÁTORSÁGÁRÓL a homeopátia és az antropozófus szemlélet, és persze a saját tapasztalatuk tükrében.

Helyszín a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház. Az emeleten leszünk: narancsszínű papírnyilak a falon vezetnek majd oda. Nyolc után, aki szeretne velünk társalogni, ismerkedni azt szeretettel várjuk ennek a nagyszerű helynek a kávézójában, belső teraszán!

Belépő: emailben (ujsztk@gmail.com) elküldött regisztráció esetén 1.500 Ft, helyszínen 2.500 Ft. Diák, pedagógus és nyugdíjas belépő 1.000 Ft, illetve 1.500 Ft.

A helyszínen megvásárolhatóak Bóna László könyvei valamint az általunk kiadott Pilisi Füzet: Walter Holtzapfel “Úton a higiénikus okkultizmus felé”.