Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Waldorf hírsaláta 2015.02.22.

Gödöllői Waldorf Hírsaláta

2015. február 22.

Tartalom:

  • Nyílt nap lesz a gödöllői Waldorf Óvodában
  • Albérletet keres szülőtársunk
  • Ösztöndíjak és pályázatok „zöldeknek”
  • Re-bútort az iskolai aulába
  • Volt diákunk szép kérése…
  • Önkénteseket keres a Termik Tábor
  • Dr. Vekerdy Tamás: „Az élő dolog mindig rendetlen”

Folyamatos hírekért kövessetek minket itt a Facebook-on, vagy honlapunkon: www.waldorf-godollo.hu 

 

Nyílt nap lesz a gödöllői Waldorf Óvodában

„Határtalan szabadság és szoros határok 1.”-milyen is egy waldorf óvoda? A gödöllői waldorf óvoda nagy szeretettel várja az érdeklődő családokat Hívogató programsorozatának következő előadására február 24-én, kedden 17:00 órakor! Izgalmas téma, sok-sok kérdés, mely nap mint nap foglalkoztat régi és új waldorfosokat egyaránt: “ A beszélgetéssel egybekötött előadás ingyenes.Helyszín: Gödöllő, Isaszegi út 11. Telefonszám: 0628-419-615,0620-339-85-93
Bővebben óvodánk mindennapi gyakorlatáról, pedagógiai hitvallásáról:http://waldorf-godollo.hu/ovoda/

Albérletet keres szülőtársunk

Kedves Szülők, Tanárok, Barátok!

Kiadó lakást keresek Gödöllőn, a belváros környékén, 1,5-2 szobás, jó állapotút, alacsony rezsivel. Nagy segítség, ha pincehelyiség és/vagy biciklitároló is van.
Köszönöm, ha nyitott szemmel jártok!
Ha tudtok hasonlót, kérlek írjatok, vagy hívjatok!
Elérhetőségeim:
planicska.szti@gmail.com
+36 20 32 27 809

Köszönettel:
Planicska-Altdorfer Eszter

(a szerk. megjegyzése: mivel sokan keresnek –kínálnak albérletet, köszönjük, ha ilyen kapacitásotokat, igényeteket megosztjátok velünk, akkor is, ha épp nincs kérés, fontos, hogy tudjuk egymás lehetőségeiről.)

Ösztöndíjak és pályázatok „zöldeknek”

Szülőtársunk küldte az alábbi pályázatokról és ösztöndíjról szóló hírt, köszönjük, ha ilyeneket megosztotok, köszi, Zsu!

http://365.m.postr.hu/51-tuti-redizajnpalyazat-es-zoldosztondij

Re-bútort az iskolai aulába:

a minap egy vidéki iskolában jártam, és rég nem érzett szorongással léptem be már az udvarra is. Kerestem az okát, mitől ilyen taszító ez az épület, és rájöttem, hogy a sivársága, a leaszfaltozott, üres udvar, a dísztelen, ötlettelen aula okozza a szorongást. Percek alatt ötletek kavarogtak a fejemben, mit lehetne csinálni ezekkel a hatalmas terekkel, és erre mit talált egy volt iskolásunK? Egy pályázatot, amiben a jó ötletekhez még pénzt is adnak, cél: re –bútort az iskolákba! Köszönet Rékának! Kinek van ötlete?

http://humusz.hu/hirek/re-butort-az-aulaba-palyazati-felhivas-iskolasoknak/20221

Volt diákunk szép kérése…

Kedves Emberek!

Tőlem szokatlan, ámde fontos kéréssel fordulok hozzátok!

Jó pár éve önkéntesként dolgozom az állatkertben, sok sérült, elárvult állat rehablitiációját, szabadon engedését követhettem figyelemmel. Évente több EZER védett állaton segít a Magyar Madármentők alapítványa! A védett állatok egy nagy része a Petesmalmi Vidraparkban lel új otthonra.

A napokban a nagy havazásban megsérült a vidrapark röpdéje, és új hálót, oszlopokat kell felállítani! Már csak a háló hiányzik, melyet egy győri cég gyárt! A háló megvásárlásához, mindössze 50 000 forint hiányzik! Kérlek, hogy ha van rá lehetőséged támogasd a vidraparkot az alábbi linken: http://stvsz.com/tamogatoi-urlap (a „vidra barát” opciót kiválasztva), hogy minél előbb lakhelyül szolgálhasson a mentett madaraknak a röpde!

Ezen a férőhelyen él többek között egy fekete gólya is, melynek eszmei értéke fél millió forint, szomorú lenne, ha ez a gyönyörű és ritka madár azért sérülne, mert nincs megfelelő helye!

Kérlek támogasd akár csak 2 tábla csoki árával a madarak sorsát!

Köszönettel:

Árisz

(Zizisz Árisz)

Önkénteseket keres a Termik Tábor

Iskolánk volt diákjaiból és szülőtársakból szerveződött Magonc Alapítvány önkénteseket keres nyári nomád táborához, részletek a honlapjukon és az alábbi felhívásban. Vigyázat, a fotók megnézése erős elköteleződést okozhat!

Szívesen csatlakoznál az ország egyik legnagyobb nomád gyerektáborának szervezőcsapatához? Ha szeretnéd a nyár elejét a természetben, aktívan, jó közösségben és nem utolsó sorban hasznosan tölteni, jelentkezz Te is! 

A 2015. július 6. és 15. között tartandó TERMIK Tábor alábbi szervezői pozícióiba keresünk önkénteseket:

  • Cselekvő környezetvédelem szakmai programvezető
  • Földtan szakmai programvezető
  • Szakács
  • „Családfő”.

A táborról pár szó:

A TERMIK Tábor egy 120 fős nomád gyermektábor, melyet idén immár nyolcadik alkalommal rendezünk meg, ezúttal a Nyugat-Mecsekben. A táborban a résztvevő 10-14 éves gyermekek és az önkéntes szervezők minden évben más helyszínen, hazánk egy-egy jellegzetes táján ismerkedhetnek a környezettel, az élővilággal, helyi népszokásokkal, a környékbeli természeti és kulturális értékekkel. Bővebben: www.termiktabor.hu.

Amit kínálni tudunk:

  • Teljes ellátás – azaz napi 4-5 étkezés – a tábor, és ha jössz, a táborépítés időtartama alatt.
  • Tapasztalatszerzési lehetőség az ország egyik legnagyobb nomád táborának szervezése, felépítése és lebonyolítása, valamint az együttműködés, a pedagógia és az érintett szakmai témakörök terén.
  • Igazolás a végzett tevékenységekről, akár szakmai gyakorlatként.
  • Egyedi szervezői póló.
  • A tábori programokhoz szükséges felszerelés: szakmai eszközök, belépőjegyek, stb.
  • Igény szerint szállás (sátor férőhely).
  • Igény szerint útiköltség-térítés (telekocsi / tömegközlekedés).
  • Csillogó szemű gyerekek, szuper közösség és egy jó hangulatban együtt töltött 10 nap :)!

Fontos, hogy a tábor minden szervezője (a táborvezetőket is beleértve) önkéntesen dolgozik, így a fentieken felül tiszteletdíjat vagy fizetést nem tudunk felajánlani.

Amit kérünk a jelentkezőktől:

  • Részvétel a táborban 2015. július 6. és 15. között, valamint lehetőség szerint a táborépítésen (ismerkedésnek, csapatépítésnek is jó :)) és a tábor előkészítésében (1-2 személyes találkozó).
  • Betöltött 18. életév.
  • Elhivatottság a környezet védelme iránt.
  • Gyerekbarát szemlélet.
  • Megbízhatóság, felelősségtudat és jókedv :).

Jelentkezni az alábbi űrlapon keresztül lehet.

Dr. Vekerdy Tamás: „Az élő dolog mindig rendetlen”

Mire a cikk végére érek, egészen bonyolult dolgok is tisztábbak, egyszerűbbek és megfoghatóbbak lesznek. Most, hogy személyesen beszélgethettem vele, ugyanez az érzésem támadt, minden szava tiszta, egyszerű és ugyanakkor nagyon erős. S hogy jólesik elmerülni abban a világban, amiben a rend a megengedésből keletkezik.

Ezt a cikket az Antró Apró Facebook oldalán találtuk. Az eredeti forrás:

http://www.nlcafe.hu/noklapja/cikk/dr-vekerdy-tamas-interju/

 

Impresszum:

Gödöllői Waldorf Hírsaláta

Szerkesztette: Fülöp Hajnalka, sugalmazó, inspirátor: Kecskés Judit

hfulop@gmail.com

Küldhettek híreket, eseményeket!