Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Hírlevél 2019.02.11.

HÍRLEVÉL

2019.02.11.

Ezúton jelentkezünk újra heti rendszerességű hírlevelünkkel,
fogadjátok szeretettel, olvassátok figyelemmel!

LEVELÜNK TARTALMA

PROGRAMJAINK

  • Szülői estek
  • „Szülők az iskolapadban”, Elsős hívogató előadás
  • Zeneház koncertek – zongora és gitár

HÍREINK

  • Fejlesztési alap – február 28.!

ELŐRETEKINTŐ

  • Vezetőségi ülés
  • Zeneház – furulya-, fuvolakoncert
  • Felnőtt farsang (február 23., szombat este)

KITEKINTŐ

  • Újra színház a RegGimiben!
  • Magyar Waldorf Szülők konferenciája (március 21-22., Dunaújváros)
  • Waldorfeszt 2019 adománygyűjtő kampány
  • Nevelésművészet – legfrissebb száma
  • Diverzitás Alapítvány – szociális kert, álláshirdetés

APRÓHIRDETÉSEK

  • Arcolvasás

PROGRAMJAINK – részletesen

Szülői estek
Ezen a héten is egy szülői est lesz intézményeinkben:
a mai napon 18:00 órakor a 6. osztályban.

„Szülők az iskolapadban”, Elsős hívogató előadás
Ezen a héten szombaton reggel 8:00 órától kerül sor a „Milyen lehet Waldorf iskolásnak lenni?” azaz „Szülők az iskolapadban” különleges nyílt napra, melyre nagy örömünkre már sokan jelentkeztek közületek és a leendő első osztályunk iránti érdeklődők közül is! Továbbra is csak bíztatni szeretnénk Benneteket, hogy aki még nem jelentkezett, éljen bátran a lehetőséggel, tanáraink nagyon készülnek, gazdag órakínálatot állítottak össze! A tervezhetőség kedvéért létrehoztunk egy online táblázatot (amiből látható, hogy is áll a jelentkezés), mostantól ide is beírhatjátok magatokat (vagy Fóris Orsolya iskolatitkárunknál személyesen is lehet regisztrálni, tel.: 20 339 8587, e-mail: iroda@waldorf-godollo.sulinet.hu). A jelentkezések alapján pénteken külön levélben fogjuk közzétenni az órarendet!

Az egyes órákra (külön a főoktatáson, vagy csak egy-egy szakórán való részvételre is van lehetőség!) ezen a héten szerdáig, február 13-ig várjuk a jelentkezéseket! https://docs.google.com/spreadsheets/d/162UfLQRYBEQO5N-lvuShBA6EGH9A8YLOuusTgZPZqpc/edit#gid=1240981958

A délelőttöt követően, batyus ebéd elfogyasztása után – kérjük erről mindenki maga gondoskodjon – 13:00 órakor folytatódik az Elsős hívogató Tóth Piroska tanítónk előadásával „A kéz, a szív és a fej iskolája” – ünnepek, a kézimunka és a szabad vallás szerepe a gyermek fejlődésében címmel, amire ugyancsak nagy szeretettel várunk mindnyájatokat!

Szükség esetén ezen a napon is biztosítunk gyermekfelügyeletet (ugyancsak óvodás kortól), erre is kérjük előzetesen regisztrálni!

Zeneház koncertek – zongora és gitár
Február 16-án, szombaton délután kerül sor a Zeneház félévi koncertjeire: 15:00 órakor Semeráth Oszkár zongora-, 17:00 órakor pedig Meleg Dezső gitárnövendékei várnak szeretettel mindenkit koncertjükre az euritmia teremben.

Zeneházi koncertek

HÍREINK – részletesen

Fejlesztési alap – február 28.!
Az elmúlt hetekben már többször is írtunk a 2018/19-es tanévre családonként fizetendő iskolai fejlesztési alapról – 15.000 Ft/család –, aminek befizetési határideje 2019. február 28.!
Utalási kisokos, jelszó: GW2015, http://waldorf-godollo.hu/utalasi-kisokos/

Továbbra is szeretnénk Benneteket bíztatni, hogy akinek lehetősége van rá, vállalja át olyan családoktól a befizetést, akik anyagi nehézséggel küzdenek. Egyúttal kérjük azokat a családokat, akik örülnének segítségnek, ezen a héten péntekig, február 15-ig jelezzék az egyesulet@waldorfgodollo.hu e-mail címre!

ELŐRETEKINTŐ – részletesen

Vezetőségi ülés
Egyesületünk Vezetősége következő ülését jövő hétfőn, február 18-án tartja reggel 8:00-9:30 óráig, ami – mint minden ülésük – nyitott minden érdeklődő számára!

Zeneház – furulya-, fuvolakoncert
Jövő szerdán, február 20-án 17:00 órakor kerül sor André Nóri furulya-, fuvola növendékeinek koncertjére, melyre ugyancsak szeretettel várnak mindenkit!

Felnőtt farsang (február 23., szombat este)
Továbbra is csak bíztatni tudunk Benneteket, hogy gyertek minél többen a felnőttek farsangi mulatságára február 23-án, szombat este az iskolánkba! Köszönettel fogadjuk, ha részvételi szándékotokat jelzitek az egyesulet@waldorfgodollo.hu címen, továbbá örömmel fogadunk még mindenfajta vidám, szórakoztató kezdeményezést, amit ugyancsak a fenti címre küldjetek el!

KITEKINTŐ – részletesen

Újra színház a RegGimiben!
A RegGimi következő tizenkettikes osztálya, a 12.B mutatja be ezen a héten a nagy Waldorf tanulmányokat lezáró színdarabját: szeretettel várják az érdeklődőket „A salemi boszorkány” c. előadásukra 2019. február 13-16–án, szerdától szombatig esténként 19:00 órakor! További információkat (a szereposztást és a helyfoglalást is) megtaláljátok honlapunkon:

Regi 12.B osztályának színdarab bemutatója

Magyar Waldorf Szülők konferenciája (március 21-22., Dunaújváros)
A Magyar Waldorf Szülők következő konferenciáját 2019. március 21-22-én, Dunaújvárosban szervezzük, „Pénz a Waldorf világban: mit épít és hogyan?” címmel. Tartsatok velünk, és ismerjük meg együtt a pénz antropozófiai megközelítését, beszéljünk arról, hogyan szolgálja vagy épp rombolja közösségeinket, és hogyan tudnánk éltető módon használni.
Bővebb információ és jelentkezés: https://waldorfszulok.hu/2019-konferencia-meghivo/
Kérdés, javaslat esetén keressetek bátran (skarka.cecilia@gmail.com)!
Skarka Cili

Waldorfeszt 2019 adománygyűjtő kampány
Január 28-i hírlevelünkben ajánlottuk figyelmetekbe a Waldorfeszt szervezőinek – köztük régi diákjainknak – felhívását, akik adománygyűjtő kampányt indítanak az idei program megrendezéséhez, terveik megvalósításához, amihez már 145.024 Ft adomány érkezett, de örömmel fogadnak még további felajánlásokat:

Nevelésművészet – legfrissebb száma
Mostanra tudott csak megjelenni a Nevelésművészet online folyóirat legutóbbi száma, ami bár karácsonyra készült, de sok színvonalas írást tartalmaz és hírt ad a 100 éves évfordulóra szervezett nemzetközi konferenciákról is:
https://waldorf-godollo.hu/wp-content/uploads/2019/02/Nevele%CC%81smu%CC%8Bve%CC%81szet-2018.-II.pdf

A korábbi számokat itt találjátok:

Célkitűzés

Diverzitás Alapítvány – szociális kert, álláshirdetés
Kedves Barátaink!
Fogadjátok szeretettel a Diverzitás Alapítvány álláshirdetését és önkéntes napi meghívóját! Bizonyára már hallottatok rólunk, Gödöllőn és környékén munkálkodunk, csapatunkban több Waldorfos szülő és ex-diák dolgozik (részletesebben: https://diverzitasalapitvany.hu/). Az idei évben szociális kertet hozunk létre Gödöllőn, mindkét felhívásunk ehhez kapcsolódik.

Keresünk egy főállású kertész munkatársat a csapatba, az alábbi linken találjátok az álláshirdetést: https://waldorf-godollo.hu/wp-content/uploads/2019/02/Kertesz_allashirdetes.pdf

A kert létrehozása és működtetése során közösségi rendezvényeket, önkéntes napokat szervezünk. Az első alkalom február 23-án szombaton lesz, a részleteket itt találjátok:
https://www.facebook.com/events/1207642052717063/

Várunk Benneteket szeretettel!
Csapó Beatrix (Trixi, egykori szülőtárs)

APRÓHIRDETÉSEK – részletesen

Arcolvasás
Kedves Szülőtársak!
Három programot is szeretnék figyelmetekbe ajánlani:
2019. február 20. Arcolvasás ismertető est Veresegyházon;
2019. március 15-18. Al Ferasa arcolvasás alaptanfolyam Veresegyházon;
Megbeszélt időpont alapján Arcolvasás egyéni konzultáció itt a környéken.
Ha szeretnéd, hogy az arcok meséljenek, itt a helyed…
Külön ajánlható a tanfolyam a 15-25 éves korosztálynak (harmadáron), akik szeretnének könnyebben eligazodni a felnőttek világában és megérteni olyan összefüggéseket, amelyeket arcolvasás-tudás nélkül még ők sem értenek egymáson.
A környéken őszig nincs lehetőségem újabb tanfolyamot tartani:)
A három ajánló mellékelve az alábbi lineken, várlak Benneteket szeretettel,
Stampf Kriszta

https://waldorf-godollo.hu/wp-content/uploads/2019/02/ArcIsmertetoest-Soularium-190220.pdf
https://waldorf-godollo.hu/wp-content/uploads/2019/02/ArcTanfolyam-Soularium-1903.pdf
https://waldorf-godollo.hu/wp-content/uploads/2019/02/Arcolvasas-egyeni-konzultacio.pdf

Hírlevelünk végén továbbra is várunk – legkésőbb hétfőnként reggel 8.00 óráig – olyan hirdetnivalókat, mellyel segítitek közösségünket ill. ha mi tudunk segíteni a széleskörű megosztással!
(Kecskés Judit, tel.: 20 339 8594, e-mail: kecskesj@waldorfgodollo.hu)!