Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Hírlevél 2018.09.17.

HÍRLEVÉL
2018.09.17.

Ezúton jelentkezünk újra heti rendszerességű hírlevelünkkel,
fogadjátok szeretettel, olvassátok figyelemmel!

Mivel ezen a héten csak iskolánkban lesz két esemény, eltekintettünk a szokásos táblázattól.

LEVELÜNK TARTALMA

PROGRAMJAINK

  • Szülői estek
  • Palántavásár

HÍREINK

  • Művészeti térítési díj befizetése
  • VÁROSI MIHÁLY NAP
  • Napközi új rendje
  • Néptánc foglalkozások
  • Délutáni ingyenes foglalkozások
  • Ebédeltetés – eszközök
  • Könyvtár – segítség a csütörtöki és a pénteki nyitva tartáshoz

KITEKINTŐ

  • Fotópályázat

APRÓHIRDETÉS

  • Albérletet keresnek!
  • Kiscicák gazdát keresnek
  • Bicikli, gyermekülés

PROGRAMJAINK – részletesen

Szülői estek
A mai napon szülői estet tart az 5. osztály 18:00 órai kezdettel.

Palántavásár
Pénteken 7:15 órától árulja újra palántáit iskolánk előtt Réthsági Györgyi egykori szülőtársunk a kertészetéből, krizantémokkal és árvácskákkal készül.

HÍREINK – részletesen

Művészeti térítési díj befizetése
Az adategyeztetések során külön felhívtuk mindenkinek a figyelmét, hogy az alapfokú művészetoktatási díj fizetési határideje szeptember 30. Aki művészeti térítési díjat választott a nyilatkozatban (vagyis nem jár a gyermeke zeneiskolába) az a gyermekenként fizetendő 16.000.-Ft-os művészeti térítési díjat az iskola számlájára utalhatja, de készpénzben is befizetheti pénztári napokon (hétfő, szerda) Mincsik Krisztinánál. A térítési díj összegét (aki utalni szeretné) kérjük az iskola számlájára utalni:
MAGNETBANK, 16200106-11610696
(UTALÁSI KISOKOS:
https://waldorf-godollo.hu/wp-content/uploads/2017/10/Utalási-kisokos_2017-10-23.pdf, JELSZÓ: GW2015)
FONTOS! A közleménybe a gyermek nevét + művészeti térítési díj megnevezést kell feltüntetni! Aki viszont a tandíjat választotta (vagyis zeneiskolába jár gyermeke), csak készpénzben az iskola házipénztárába tudja befizetni a 34.500.-Ft-os tandíj összegét.

Tudjuk, hogy néhány családnak komoly terhet jelent a művészeti térítési díj befizetése, ezért idén is meg fogjuk találni a módját a segítségnyújtásnak. Akinek szüksége van segítségre, kérjük az egyesulet@waldorfgodollo.hu címre jelezze kérését rövid indoklással szeptember 24-ig.
Ebben nagy segítséget jelentett a korábbi években, hogy a szolidaritás szép példájaként többen is átvállalták nehezebb helyzetben levő családoktól a művészeti térítési díj befizetését. Ennek szellemében szeretnénk arra ösztönözni mindazokat, akiknek lehetőségük van rá, hogy gondoljanak erre idén is, a felajánlásokat kérjük szintén az egyesületi email címre vagy Mincsik Krisztinának jelezni!

VÁROSI MIHÁLY NAP
Rendkívül lelkesítő és megnyugtató, hogy valamennyi osztályban és az óvodában elindult a szervezése a feladatoknak, nagyon köszönjük mindazoknak, akik már vállalásaikkal segítették az előkészületeket! Nagy öröm számunkra, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan most is segíti a rendezvény megvalósulását a szadai Meseház Óvoda is az elmaradhatatlan bábszínházzal és a sárkánykenyér-sütéssel.
Ha bármilyen segítségre van szükségetek a szervezésben, forduljatok bátran továbbra is a szervezőkhöz, akiknek elérhetőségeit emlékeztetőül küldjük újra:

Ki- és összepakolás, ügyességi játékok, fakörhinta + fabatka árusítás, az egész program koordinátora –
Kecskés Judit (email: kecskesj@waldorfgodollo.hu, tel.: 20 339 8594)

Büfével kapcsolatos feladatok, ételek és italok biztosítása, árusítás – Sárfy Melinda (tel.: 30 200 5173, email: sarfymelinda@gmail.com)

Kézműves tevékenységek – Fábián Zsuzsa
(email: zsuzsafab@gmail.com)

Árusok szervezése – Mincsik Krisztina
(tel.: 20 5000 889, email: mincsik.krisztina@gmail.com)
Aki szeretne közösségünkből árusítani – saját vagy a gyermekek portékáit – kérjük Krisztát keresse!

Kiadások, számlázási cím
FONTOS! Minden kiadásról az egyesület nevére kérjetek számlát a támogatási elszámolások miatt, amit természetesen utólag kifizet Mincsik Krisztina az osztálytanítóknak, de ha szükséges, előleget is lehet kérni.

A pontos név és cím:
Weöres Sándor Oktatási, Kulturális és Szabadidős Egyesület
2100 Gödöllő, Tessedik Sámuel utca 4., D. épület ­
Adószám: 18677461-1-13

Büfé
A hagyományokhoz híven az 1. osztály szervezi a büfé ételeinek biztosítását, előkészítését, ehhez kérjük – az elmúlt évekhez hasonlóan – a felajánlásotokat.
A reformbüfében hideg élelmet: kencés szendvicset, salátát, házi sütit árusít közösségünk. (Már városszerte várják a különleges, reformkészítményeinket:) Szeretnénk az ételallergiásokat is kiszolgálni, ehhez is várjuk a felajánlásokat (egy vagy több allergén-mentes összetevő, kérjük, ezeket írjátok is fel pontosan és egyértelműen a hozott, gondosan külön csomagolt ételhez!).

Óvodai és osztályközösségenként szeretnénk kérni legalább 8-10 tálca süteményt, 5 db házi sütésű kenyeret, 5 tál kencét, 2 tál salátát vagy vega fasírtot.

Örömmel fogadunk még zöldséget és gyümölcsöt, nagy segítség lesz számunkra, ha ezeket már felaprítva, előkészítve hozzátok. Az élelmiszereket péntek 2018. szeptember 28-án reggeltől lehet átadni ill. elhelyezni a földszinti napközi hűtőjében (írjátok rá, hogy városi Mihály nap!) vagy a helyszínen szeptember 29-én szombaton 13:00 órára. Szeretnénk kérni, hogy lehetőleg az összes „kence” érjen ki a városi helyszínre legkésőbb 14:00 óráig! (A tálcákra, edényekre kérünk mindenkitől címkét a pontos tartalmáról és jelzést, hogy kinek kell majd visszaadni őket.)

Kérünk Benneteket, figyeljetek arra, hogy közösségenként teljesüljön a hozzájárulás mértéke, mivel ebből vendégeljük meg a fellépő diákokat is, akik sokan lesznek ez alkalommal is. Ezen túl is örömmel fogadunk még felajánlásokat!

A felajánlásotokat kérjük, hogy szeptember 27-ig az alábbi táblázatba jegyezzétek be, vagy e-mailben küldjétek el Farkas Mártinak: szuperingrid@gmail.com
Figyelem, a táblázat alján találhatóak az osztályok számára külön létrehozott munkalapok, az átláthatóság kedvéért kérjük ide jegyezzétek be, amit terveztek, ezen felül az első oldalra lehet beírni még a vállalásokat.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1b2erLHweF_MEtvF3_4u5yTP66C3ePUbGMdZj7-HlJBE/edit#gid=840596039

Plakátok, hirdetés
Nagy örömmel látjuk, hogy a 100 db nyomtatott plakát szinte maradéktalanul gazdára talált, nagyon köszönjük mindenkinek, aki segített ezek terjesztésében! Néhány példány még visszakerül (legkésőbb holnap) a tanáriba (a bejárat melletti kis asztalkára), így aki szeretne, innen tud még vinni.
A mai napon kikerülnek a nagyméretű plakátok is Gödöllőn a hirdetőhengerekre, valamint megjelenik a Szolgálatban is.
Múlt héten a hírlevelet követően kiküldtük az emailben továbbítható verziót is, a facebookon a „Gödöllői Waldorf Hírek”-ben is közzétettük, nagyon köszönjük, ha megosztjátok, akikkel és ahol csak jónak látjátok!

Eszközök (sátrak, sörpadok)
Továbbra is köszönettel fogadunk kölcsön a rendezvény idejére mindenekelőtt sörpadszetteket (sátorból várhatóan már lesz elegendő), a felajánlásokkal kérjük Kecskés Juditot keresni!

Szívből reméljük, hogy abban a közös összefogásban lesz részünk, ami oly jellemző közösségünkre és bízunk benne, hogy idén is kegyes lesz hozzánk az időjárás, külön esőnappal, más helyszínnel nem készülünk!

Napközi új rendje
Az alábbiakban szeretnénk megosztani a napközis diákok szüleivel Jelinek Eszter levelét a napközi új rendjéről.

Kedves „napközis” Szülők!

Szeretnénk értesíteni Benneteket a napközi új rendjéről.
Mint tudjátok szeptembertől minden osztálynak saját napközis tanítója lett, és
már ebédeltetéskor segítjük az osztálytanítókat.

Napirendünk:

12:00-13:00 óráig ebédeltetés (ki mikor végez)
13-tól mindenki az udvaron van (rossz idő esetén a saját termében)

Kirándulások: A hét bizonyos napjain a napköziseket sétálni viszi a napközis tanító, általában a Kastélyparkba. Kérjük előtte vagy utána gyertek a gyermekekért!
1.osztály: szerda 12:30-14:00
2. osztály: erdőjárás órarendben
3. osztály: csütörtök 13:30-14:50
4. osztály: a különórák miatt nem megvalósítható

15:00 órakor az ebédlőben közös uzsonna

15:30 órakor az 1-2. osztályosok Ildikóval az 1. o. termébe,
a 3-4. osztályosok Ágival a 3. o. termébe mennek mesét hallgatni.

Kérjük az uzsonnát és a mesét ne zavarjátok meg, ezért lehetőleg 15:00 óráig, 15:30-kor vagy 16:00 után vigyétek el a gyerekeket!

16:00-17:00 óráig mindenki újra az udvaron van.

Rossz időben és az óraállítás után maradnak a (1., 3.) termekben kézműveskedni, társasozni.

Aki nem tud ideérni a gyermekéért 17:00 órára, kérjük írjon a napközisnek egy üzenetet!

A napközis 17:00 órakor nézi meg a telefonját és szükség esetén visszahívja a szülőt.

Elérhetőségek:
– Györgypál Ildikó 20/339-8551
– Rábel Ági 20/520-1969

Szeretettel fogadjuk az uzsonna felajánlásokat (lekvárt, mézet, gyümölcsöt), esetleg zsebkendőt!

Köszönjük!
A napközisek nevében:
Benderné Jelinek Eszter

Néptánc foglalkozások
Jelinek Eszter néptánctanárunk idén is szeretettel várja a táncoslábúakat foglalkozásaira az alábbiak szerint:
https://waldorf-godollo.hu/iskola/iskolai-elet/neptanc/

Délutáni ingyenes foglalkozások
A korábban meghirdetett foglalkozások ezen a héten indulnak (kivéve a falmászást), reméljük minden (nagyobb) diákunk talált benne kedvére valót. A jelentkezések a múlt héten lezárultak, de ha a csoportlétszám engedi, bizonyára később is lehet csatlakozni. Emlékeztetőül küldjük az ismertetőket újra:
https://waldorf-godollo.hu/iskola/iskolai-elet/delutani-foglalkozasok/

Ebédeltetés – eszközök
Szerencsére a mosogatásban való segítség megoldódott, de még továbbra is nagy szükségünk lenne otthon már nem használatos evőeszközökre, mindenekelőtt, lehetőleg fehér, vagy alig díszített mély és lapos tányérokra! A behozott eszközöket az ebédlőbe tehetitek, amit előre is köszönünk!

Könyvtár – segítség a csütörtöki és a pénteki nyitva tartáshoz
Továbbra is nagyon keresünk önkéntes szülőket csütörtök és péntek délutánra 13:00-16:00 óráig, akik jelenlétükkel lehetővé tennék a könyvtár állandó nyitva tartását (a többi délután ez több anyukának köszönhetően megoldott). Jelentkezni Tari Heninél lehet (tel.: 20 456 2989, email: tari.henriette@chello.hu).

KITEKINTŐ – részletesen

Fotópályázat
A Duflex Fotográfiai Stúdió – melynek tagjai többször is fotóztak rendezvényeinken – pályázatot hirdet diákok számára. Tudjuk, hogy ez nálunk főként a nagyoknak szól, de abban a reményben küldjük, hátha van ismeretségi körötökben olyan fiatal, akit érdekelhet:
https://waldorf-godollo.hu/wp-content/uploads/2018/09/DUFLEX-Fotopalyazat-2018.pdf

APRÓHIRDETÉSEK – részletesen

Albérletet keresnek!
Továbbra is min. két szobás, de ha lehet, három szobás házat vagy lakást szeretne bérelni Skoda Merci gyermekeivel a Gödöllői HÉV vonalán, mielőbbi költözéssel. Köszönjük, ha nyitva tartjátok a szemeteket és szóltok Mercinek, ha hallotok, láttok valamit!
+36304843786
mercedesz.skoda@gmail.com

Kiscicák gazdát keresnek
4 pajkos, 8 hetes tündéri kiscica befogadó gondos gazdiját várja.
Érdeklődni itt tudsz:
Faluközi Éva 0620 349 5764

Bicikli, gyermekülés
Eladó egy nagyon jó és egy másik, kicsit már használtabb, de jó állapotban levő autós gyermekülés kisgyermekek számára, mely később szétszerelhető és ülésmagasítóként is használható.
Ingyen elvitelre szeretnénk felajánlani egy (némi) felújításra szoruló 20-as fiúbiciklit.
Kecskés Judit

Továbbra is jó szívvel várunk – hétfőnként reggel 8:00 óráig – hírlevelünk végén az APRÓHIRDETÉSEK rovatba olyan hirdetnivalókat, mellyel segítitek közösségünket ill. ha mi tudunk segíteni a széleskörű megosztással!
(Kecskés Judit, tel.: 20 339 8594, email: kecskesj@waldorfgodollo.hu)!