Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Hírlevél 2016.05.09.

GWI_hírlevél_fejlécHÍRLEVÉL
2016.05.09.

Fogadjátok szeretettel, olvassátok figyelemmel e heti hírlevelünket!

LEVELÜNK TARTALMA

PROGRAMJAINK

  • Szülői estek
  • Pünkösdi szünet a gödöllői óvodában

HÍREINK

  • A 8. osztály Éves munka előadásai
  • Pünkösdi Bazár május 21-én
  • Szervezetfejlesztés – beszámoló a fórumról
  • Freunde belső támogatási alap
  • Tornasátor
  • Épület „megszerzés”
  • Újabb zenei siker
  • SZJA 1%
  • Év végi programok – külön táblázat

ELŐRE- és KITEKINTŐ

  • Közgyűlés
  • Zeneház év végi koncertjei
  • Éves munka előadások a Reggimiben
  • Táborajánlók
  • Pünkösd hétfő – következő hírlevél

PROGRAMJAINK – részletesen

Szülői estek

Egyetlen szülői est lesz a héten intézményeinkben: holnap, május 10-én a 2. osztályban.

Pünkösdi szünet a gödöllői óvodában

Május 13-án, pénteken szünetet tart a gödöllői óvoda. Iskolánkban és a szadai óvodában a szokott rend szerint zajlik a tanítás ill. az óvodai élet.

HÍREINK – részletesen

A 8. osztály Éves munka előadásai

A héten folytatódnak nyolcadikosaink Éves munkáiról szóló rendkívül tartalmas és színvonalas eladásai. Az írásbeli munkák az előadások témáival, időpontjaival együtt megtekinthetőek az iskola első emeleti aulájában.

Pünkösdi Bazár május 21-én

A szervező 4. osztály nagy erőkkel készül a jövő szombaton 14.00-18.00 óráig megrendezendő Pünkösdi Bazárunkra, szeretettel várunk mindnyájatokat családtagjaitokkal, barátaitokkal együtt! Hagyományainkhoz híven ez alkalommal is várjuk a büfébe a sós és édes finomságokat!
http://waldorf-godollo.hu/punkosdi-bazar-2016/

Szervezetfejlesztés – beszámoló a fórumról

Múlt pénteken sikeresen lezajlott a fenntartói szervezet tervezett átalakításáról meghirdetett fórum. A több mint 20 jelenlévő részletes tájékoztatást kapott a VTK és a Vezetőség által közösen kidolgozott elképzelésekről: az előzményekről, az átalakítás céljáról, az új fenntartói formáról és az átmeneti időszakról a 2016/17-es tanévben. A felmerült kérdések megválaszolása ill. megvitatása után jó hangulatban ért véget az esemény. Hamarosan elkészül egy részletes összefoglaló is, amit a jövő heti hírlevélben fogunk kiküldeni.

Freunde belső támogatási alap

Még van lehetőség támogatás megigénylésére a Freunde belső alapból az év végi osztálykirándulások költségeinek megsegítéséhez! Erről részletesen az április 18-i hírlevélben olvashattok (http://waldorf-godollo.hu/hirlevelek/egyesuleti-hirlevelek/, JELSZÓ: GW2015).

Tornasátor

A közeljövő egyik fontos feladata a tornasátor elöregedett ponyvájának cseréje. Őszre feltétlenül szeretnénk valamilyen megnyugtató megoldást találni erre. Ehhez pénzügyi forrásként egyelőre a költségvetésben szereplő „fejlesztési alap”, ill. a gödöllői önkormányzattól kapott támogatás szolgál.

A ponyva cseréjére már van árajánlatunk a győri Graboplan Kft-től. Az „épület-munkacsoport” most dolgozik egy olyan alternatív megoldáson, amely a ponyvánál tartósabb, szilárd, és hőszigetelt burkolattal látná el a sátort. Amennyiben valakinek észrevétele, ill. jó ötlete van ez ügyben, úgy Tari Attilát (20/91-57-928) keresse.

Épület „megszerzés”

Szeretnénk röviden összegezve tájékoztatni Benneteket az elmúlt közel 1 év eseményeiről, ill. eredményeiről az iskola épületének megszerzésével kapcsolatban.

A 2015. májusban újrakezdett tárgyalási folyamat eredményeképpen az elmúlt év végén megszületett az az írásos nyilatozat, amelyben a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ lemondott az iskolánk épülete feletti vagyonkezelő jog gyakorlásáról. Idén január végén a Földművelésügyi Miniszter is hivatalosan hozzájárult ehhez. Ezáltal az ingatlan feletti rendelkezés „visszakerült” a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-hez. Február eleje óta arra várunk, hogy az MNV elkészíttesse az ingatlan értékbecslését. Ugyanis ennek birtokában fogunk tudni csak személyesen egyeztetni az illetékesekkel az épület „megszerzésének” (tulajdonjog vásárlás, vagy díjmentes ajándékozás, esetleg vagyonkezelői jog szerzés) lehetséges módozatairól.

Sajnos az MNV-ben nagyon lassan zajlanak a folyamatok. Rendszeresen érdeklődünk a kapcsolattartónknál, de egyelőre még az értékbecslő személye sem ismert.

Újabb zenei siker

Diákjaink nem csak a hangszeres versenyeken, hanem a szolfézs kategóriában is remekeltek a közelmúltban. Az V. Regionális Szolfézsversenyen az I. korcsoportban III. díjat kapott Dévényi Benedek ötödikes diákunk, és nagyon szépen szerepelt még – a szintén ötödik osztályos – Nagy Boróka és Ökrös Leona is, felkészítő tanáruk Tápai Dóra.

A III. korcsoportban pedig Eszenyi Zsombor hetedikes diákunk – akinek már több alkalommal is hírt adtunk kiemelkedő zenei sikereiről – I. díjat nyert a zsűri különdíjával együtt a „kiemelkedő lapról olvasásért”.

Szeretettel gratulálunk és további sok sikert, örömöt kívánunk!

SZJA 1%

Már több alkalommal is figyelmetekbe ajánlottuk az SZJA 1% felajánlásának lehetőségét egyesületünknek, amit idén is örömmel fogadunk:
http://waldorf-godollo.hu/szja-1-felajanlas/

Év végi programok – külön táblázat

Az elkövetkezendő időszakban egészen év végéig még nagyon sok program várható, mindenekelőtt iskolánkban (színdarab bemutatók, vállalási estek, stb.), így idén is készítettünk az átláthatóság kedvéért egy táblázatot külön erre az időszakra, amit folyamatosan frissítünk. A naprakész változat holnap kerül fel honlapunkra, a bal sávban, az Összesített éves rendben találjátok majd!

ELŐRE- és KITEKINTŐ – részletesen

Közgyűlés

Egyesületünk következő Közgyűlését május 25-én, szerdán 17.45 órakor tartjuk iskolánk euritmia termében. Mivel ez alkalommal is döntő horderejű témákról lesz szó, számítunk minél többetek részvételére!

Zeneház év végi koncertjei

Nagy szeretettel várnak mindenkit a Zeneház növendékei és tanárai koncertjeikre:
http://waldorf-godollo.hu/zenehaz-koncertek-2/

Éves munka előadások a Reggimiben

A Waldorf érettségi részeként május 7-én vette kezdetét a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnázium 12. osztályos diákjainak Éves munkáiról szóló előadássorozata, mely nyitott minden érdeklődő számára!
http://waldorf-godollo.hu/eves-munka-bemutatok-a-reggimiben/

Táborajánlók

Továbbra is ajánljuk figyelmetekbe a nyári „Sanyó manók” táborait és a Cirkusztábort:
http://waldorf-godollo.hu/sanyi-mano-tabor-xii/
http://waldorf-godollo.hu/waldorf-cirkusztabor-2016/

Pünkösd hétfő – következő hírlevél

Ezen a napon – május 16-án – természetesen intézményeinkben is szünetet tartunk, így hírlevelünkkel legközelebb május 17-én, kedden jelentkezünk.

Jó pihenést kívánunk Mindnyájatoknak az előttünk álló mozgalmas év végi időszak előtt!