Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Hírlevél 2016.04.18.

GWI_hírlevél_fejlécHÍRLEVÉL
2016.04.18.

Fogadjátok szeretettel, olvassátok figyelemmel e heti hírlevelünket!

LEVELÜNK TARTALMA

PROGRAMJAINK

  • Szülői estek
  • Szülői fórum folytatása
  • Waldorf túra

HÍREINK

  • Freunde belső támogatási alap
  • TÉR-ERŐ NAP
  • Újabb zenei siker
  • Galéria a honlapon

ELŐRE- és KITEKINTŐ

  • Programjaink
  • Artemis Euritmia-Színpad
  • Waldorfeszt

PROGRAMJAINK – részletesen

Szülői estek
Ezen a héten szülői est lesz szerdán, április 20-án 17.30 órakor a gödöllői óvodában; ugyanezen a napon 18.00 órakor pedig rendkívüli – bazár-szervező – szülői est lesz a 4. osztályban.

Szülői fórum folytatása
Holnap, április 19-én, kedden 18.00 órától kerül sor a már korábban meghirdetett „Boldog gyermekkor és a képernyő” c. fórum folytatására Kissné Pitz Ágnes, iskolánk Extra lesson tanárának vezetésével. Több általa ajánlott szakirodalmat tettünk közzé múlt heti hírlevelünkben a közös gondolkodás, beszélgetés elindításához, mely honlapunkon is megtalálható: http://waldorf-godollo.hu/hirlevelek/egyesuleti-hirlevelek/ Jelszó: GW2015
Nagy szeretettel várunk minél többeteket, mivel a téma mindannyiunkat érint! Várunk olyanokat is, akik maguk is nagy tapasztalattal rendelkeznek a számítógépes világban, hogy megosszák meglátásaikat!
A felmerülő kérdéseket továbbra is Richter Bea gyűjti.

Waldorf túra
Szintén ezen a héten, április 23-án, szombaton indul a második Waldorf túra a diósjenői tanösvényen (kb. 5-6 km) Lovász Zoltán szülőtársunk szervezésében. Találkozó a Diósjenői Erdei Szabadidőparkban 10.00 órakor.
Fontos tudnivaló: a túraútvonalba be lehet majd csatlakozni a Závozi kilátónál is, a kezdeti meredek emelkedőt ki lehet hagyni. Ezáltal a kisebb testvérek is részt tudnak majd venni a kiránduláson. Bővebb információ:
Email: 
zoltan.lovasz68@gmail.com
Tel.: 06 20 7723770
http://waldorf-godollo.hu/waldorf-tura-2016/

HÍREINK – részletesen

Freunde belső támogatási alap
Tavaly a vállalási esteket követően adtunk hírt több csatornán is az ún. Freunde belső támogatási alapról. Ez egy olyan támogatási lehetőség, amit a jelenlegi 6. osztályunk ajánlott fel a Freunde-támogatásából a 2015/16-os tanévben azoknak a nehéz anyagi helyzetben levő családoknak, akik eddig nem jártak sikerrel a Freunde-nál való pályázaton vagy még nem szánták rá magukat, hogy elinduljanak.
Erről a támogatási lehetőségről mindenekelőtt az új családjainknak ajánljuk az alaposabb tájékozódás céljából honlapunkon a tavaly kiküldött táskapostánkat, amit most – új adatokkal – aktualizáltunk:
http://waldorf-godollo.hu/hirlevelek/taskaposta/

Ebből az alapból való támogatás lehetőségével végül 5 család élt – összesen 10 gyermek után – 2015. júliusától 2016. június 30-ig, ami nem merítette ki az alap teljes mértékét. A tanár-szülő bírálóbizottság – Tóth Piroska, Fábián Zsuzsa és Kecskés Judit – úgy döntött, hogy a maradvány összeget szeretné megnyitni az év végi osztálykirándulások támogatására, hiszen sok családnak jelent komoly megterhelést a több napos kirándulások kifizetése.
Jelentkezni erre a támogatásra is személyesen lehet a fent nevezett bizottság valamelyik tagjánál, vagy pedig az egyesület e-mail címén: egyesulet@waldorfgodollo.hu, majd ez alkalommal is egy személyes beszélgetés során szeretnének tájékozódni a kérelemről (körülmények, kért támogatás, stb.).

TÉR-ERŐ NAP
Múlt heti levelünkben tettük közzé gondnokunk, Vizy Miklós felhívását az idei tavaszi munkálatokkal kapcsolatban, melynek időpontja április 30., szombat.
Ezúton is köszönjük mindazoknak, akik már vállaltak feladatot! Eddig sajnos azonban még mind az iskolai, mind az online táblázatban nagyon kevés a jelentkező, csak remélni tudjuk, sokan el tudtok majd jönni, hogy ismét jó hangulatban közös erővel szépíthessük gyermekeink környezetét.
A feladatok listája bővült még egy feladattal, a földszinti zeneterem takarításával. Kérdésekkel, felajánlásokkal Miklóst is lehet keresni személyesen vagy a 20 337 8547-as telefonszámon.

Feladatok:

1. Iskola környezetének takarítása
2. „Bakelit” rendezése/ Felelős: Vizy Miklós
3. Kertészkedés/ Felelős: Mirus Katrin
4. Ebédfőzés/ Felelős: Richter Bea
5. Tornasátor takarítás, ottani nagy szőnyegek felszabdalása, elhelyezése/ Felelős: Györgypál Ildikó
6. Tornasátor hátsó bejárata előtt térkő lerakása (3 négyzetméter)
7. Iskola épület: belső szépítések, takarítások
8. WC ajtók zárhatósága, zárcserék
9. Sportpályák karbantartása (gödrök feltöltése, hálók, kapuk rendbetétele)/ Felelős: Lesku Gergely
10. Iskola bejárati ajtó felújítása (csiszolás, festés)/ Felelős:Kékesi György
11. Kerítések javítása (kis tónál is)
12. Iskolakert díszkapu felállítása
13. Fűnyírás
14. Földszinti zeneterem takarítása

Az online táblázat pedig itt található:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/12A8jLgr74hi5MEz4fmlviK3DpTaLXGsG0KGWEGYu_cc/edit?usp=sharing

Újabb zenei siker
Örömmel adjuk hírül, hogy hetedik osztályos diákunk, Eszenyi Zsombor újabb kiemelkedő eredményt nyújtott: a közelmúltban 2. helyezést ért el a Czech Clarinet Art nemzetközi klarinétversenyen Teplicén. Szeretettel gratulálunk és további szép sikereket, sok örömet kívánunk a zenélésben!

Galéria a honlapon
Múlt hét pénteken Skoda Merci szülőtársunk egy egész napot töltött iskolánkban és lencsevégre kapta diákjainkat tanulás és játék közben. Az anyagot folyamatosan tölti fel honlapunk galériájába, szeretettel ajánljuk mindnyájatoknak a közelmúltban feltöltött új albumokkal – és persze a régiekkel – együtt: https://www.flickr.com/photos/108667697@N08/sets/

ELŐRE- és KITEKINTŐ – részletesen

Programjaink
Szeretnénk figyelmetekbe ajánlani, hogy valamennyi olyan programunkat, melyek idő közben szerveződtek és egész közösségünket – vagy nagy részét – érintik, bejegyeztük az Összesített éves rendbe. Ne feledjétek: a Pünkösdi Bazár időpontja: május 21., szombat!
http://waldorf-godollo.hu/osszesitett-eves-rend-2015-2016/

Artemis Euritmia-Színpad
Szeretettel hív minden érdeklődőt az Artemis Euritmia-Színpad „Utak” című új – az eddigiekhez képest kicsit talán rendhagyó – programjának bemutatójára az IBS színpadán április 30-án, szombat este 19 órakor.
http://waldorf-godollo.hu/artemis-euritmia-szinpad-3/

Waldorfeszt
Hagyományaikhoz híven, lelkes önkéntes egykori waldorf-diákok szervezik meg idén is a Waldorfesztet 2016. június 3-5–ig Zebegényben. Ajánljuk mindenki figyelmébe felhívásukat.
http://waldorf-godollo.hu/waldorfeszt/