Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Hírlevél 2016.01.25.

GWI_hírlevél_fejlécHÍRLEVÉL
2016.01.25.

Fogadjátok szeretettel e heti hírlevelünket!

Fogadjátok szeretettel e heti hírlevelünket!

LEVELÜNK TARTALMA

PROGRAMJAINK

  • Szülői estek
  • Elsős hívogató
  • Közgyűlés
  • 12. osztályos színdarab a Reggimiben
  • Zeneház – zongorakoncert
  • „A Föld és a Gyermek” – Konferencia és Műhelymunka

HÍREINK

  • Köszönet – BÁL
  • Szülői Fórum
  • Felnőtt farsang
  • Ebédrendelés és -befizetés
  • Adventi vásár – elszámolás

ELŐRE- és KITEKINTŐ

  • Farsang
  • Zeneház félévi koncertek

 

PROGRAMJAINK – részletesen

Szülői estek

Ezen a héten szülői estet tart a 2. osztály január 26-án, kedden; csütötökön, január 28-án pedig a szadai óvoda.

Elsős hívogató

A mai napon, január 25-én 18.00 órakor kezdődik a leendő első osztályosoknak szervezett programsorozat, természetesen most is szeretettel várjuk a már idejáró gyermekek szüleit is!
http://waldorf-godollo.hu/elsos-hivogato-2/

Közgyűlés

A korábban meghirdetetteknek megfelelően január 27-én, szerdán 17.45 órakor közgyűlést tartunk.

A legfontosabb feladatunk a vezetőség tisztségviselőinek megválasztása. Az előkészítő munka során a Vezető Tanári Kar és az Egyesület Vezetősége együttesen arra a döntésre jutott, hogy a szervezetfejlesztési folyamat eredményeit, ill. a Regionális Gimnázium többéves tapasztalatait felhasználva lehetőséget teremtenek a meglévő vezetési struktúra megújítására. A 2016. májusi közgyűlésig egy munkacsoportban olyan, új szervezeti formát szeretnének kidolgozni, mely egyrészt hatékonyabb működést biztosít, másrészt nagyobb szerepet szán az iskola fenntartásában a pedagógusoknak. Emiatt az a javaslatuk, hogy most ne kerüljön be új személy a vezetőségbe, hanem az átmeneti időszakban a meglévő tagok közül valaki átveszi a következő pár hónapra az elnöki posztot és marad a gazdasági vezető.

Várunk Benneteket szeretettel!

http://waldorf-godollo.hu/kozgyulesi-meghivo-20160127/

12. osztályos színdarab a Reggimiben

Ezen a héten kerül sor a 12. osztályosok Madách Imre: Az ember tragédiája c. bemutatóira január 25-28-ig, minden este 19.00 órakor a Göllner Mária Regionális Waldorf Gimnáziumban, nagy szeretettel várnak mindenkit!

http://waldorf-godollo.hu/az-ember-tragediaja/

Zeneház – zongorakoncert

A Zeneház zongoranövendékeinek félévi koncertjére is ezen a héten, január 30-án, szombaton 15.00 órakor kerül sor az euritmia teremben, szeretettel várunk mindenkit!
Most is örömmel fogadjuk, ha egy kis süteménnyel hozzá tudtok járulni a diákok megvendégeléséhez!

http://waldorf-godollo.hu/a-zenehaz-felevi-zongora-koncertje/

„A Föld és a Gyermek” – Konferencia és Műhelymunka

A Falusi Waldorf Óvoda, Iskola és Nevelési Központ Kezdeményezés munkatársai egész napos szakmai konferenciát és műhelymunkát szerveznek iskolánkban január 30-án, szombaton. A konferencia szakmai műhelymunka jellegű, de szívesen látnak még komoly elköteleződésű érdeklődőket. Előzetesen e-mailben lehet jelentkezni a falusiwaldorf@gmail.com címen.

http://waldorf-godollo.hu/a-fold-es-a-gyermek-konferencia-es-muhelymunka/

HÍREINK – részletesen

Köszönet – BÁL

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a szervezőknek az idén is jó hangulatú Bál megrendezéséért, a közreműködőknek pedig a műsorért!

A Bálra több mint 80 vendég látogatott el, terveink szerint a tapasztalatokra, eredményekre a közgyűlésen szeretnénk visszatekinteni az „Egyebek” pontban.

Szülői Fórum

Tanári karunk szeretettel hív Mindnyájatokat a február 2-án, kedden, 18.30 órakor kezdődő Fórumra (euritmiaterem), mely a „Boldog gyermekkor és a képernyő” címmel szeretne egy érdekes és gyümölcsöző beszélgetést kínálni a résztvevőknek, majd együttgondolkodást útjára indítani Bennünk, Bennetek, Közösségünkben. Meghívott előadónk: Pitz Ágnes, iskolánk extra-lesson fejlesztő pedagógusa.

Felnőtt farsang

Felnőtt farsangunk estéjére meghívó e pár sor, mely február 6-án, szombaton este 19.00 órakor kezdődik. Műsorszámokkal, fellépés-ajánlatokkal Richter Beánál lehet jelentkezni. Finom enni- és innivalókat hozzatok, jelmez „kötelező”:-)!

Ebédrendelés és -befizetés

Ismét hónap végéhez közeledünk, így szeretnénk felhívni mindazoknak a figyelmét, akik havonta rendelnek ebédet, hogy ezt ezen a héten tehetik meg papír alapon péntekkel, január 29-el bezárólag Mincsik Krisztánál.

A befizetés a szokott rendben történik, határideje minden hónap 6. napja, így most február 6., akiknek gyermeke egész hónapban étkezik, 15 napot kell fizetniük! Honlapunkon az alábbi menüpontban megtalálható a februári menü és az ebédigénylő nyomtatvány is.

http://waldorf-godollo.hu/iskola/iskolai-elet/ebed/

Adventi vásár – elszámolás

Megtörtént a decemberi Adventi vásár elszámolása, melynek eredményét ígéretünkhöz híven szeretnénk ezúton közzétenni. Az eladott portékák után összbevételünk 783.590 Ft volt. Ebből közösségünk nyeresége 140.950 Ft, melyből 80.750 Ft értékben megtörténtek a jóváírások az osztály SziTáR listákon (ill. azoknak akik kérték, egyénileg) óránként 500 Ft értékben. Összesen 170 óra munkát fordított rá közösségünk az árusításra, ehhez jön még a szervezés, amit nehéz számban összesíteni. Ezt a számot látva mindenképpen komoly értéket jelent összefogásunk ereje, amit remélhetőleg kamatoztatni tudunk majd az előttünk álló más feladatainkban is!

A tételes elszámolás ismertetésére, a tapasztalatokra való visszatekintésre szintén a közgyűlés „Egyebek” pontjában szeretnénk sort keríteni és egyben itt szeretnénk mérlegelni, hogy a jövőben érdemes-e majd újra belevágnunk.

ELŐRETEKINTŐ

Farsang

A szervező 6. osztály és diákjaink nagy lelkesedéssel készülnek a farsangi mulatságra, amit iskolánkban február 5-én, pénteken tartunk.
Óvodásaink pedig a gödöllői óvodában február 4-én és 5-én rendezik meg a mulatságot.

Zeneház félévi koncertek

A Zeneház növendékei a jövő héten külön-külön folytatják koncertjeiket, melyre nagy szeretttel várnak mindenkit!

Fuvola és furulya: február 2., kedd, 17.30, zeneterem;

Gitár: február 3., szerda, 17.00 óra, zeneterem.

http://waldorf-godollo.hu/a-zenehaz-felevi-zongora-koncertje/