Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Hírlevél 2015.04.13.

GWI_hírlevél_fejléc

HÍRLEVÉL
2015.04.13.

Reméljük mindnyájatoknak szép Húsvéti ünnepekben és pihentető tavaszi szünetben volt része!

Fogadjátok szeretettel e heti hírlevelünket, melyben csak egy saját programmal, de annál több hírrel és programajánlóval szolgálhatunk!

LEVELÜNK TARTALMÁBÓL:

PROGRAMJAINK

  • SZERVEZETFEJLESZTÉS – Fórum április 17-én!
  • Ebédbefizetés

HÍREINK

  • Tér-erő Napok – Vizy Miklós helyzetjelentése
  • KISÁLLAT-KIÁLLÍTÁS – szülői feladatlista
  • Dióhéj újra!
  • Playback színház

PROGRAMAJÁNLÓ, KITEKINTŐ

  • Előadás a természettudományok oktatásáról iskolánkban
  • 12. osztályos Éves munkák – Reggimi
  • Levendula galéria – programajánló
  • MUZA – programajánló
  • Újhold fesztivál
  • AntropoSophia Nap

PROGRAMJAINK

SZERVEZETFEJLESZTÉS – Fórum április 17-én!

Az ősszel megkezdett szervezetfejlesztési folyamat egy új szintre emelkedett: a folytatáshoz olyan önkénteseket várunk, akik szívesen bekapcsolódnának a további közös munkába. Április 17-én, pénteken 17:30-tól szeretettel várunk mindenkit együttgondolkodásra, közös munkára az euritmia teremben, aki szívesen részt venne abban a szervezetfejlesztési folyamatban, ami reményeink szerint hosszú távon meghatározó és előrevivő lesz az iskola, a közösség életében.

Kérjük, részvételi szándékotokat jelezzétek előre az egyesulet@waldorfgodollo.hu címen!

Március eleje óta elérhető és olvasható a szervezetfejlesztési folyamat első szakaszában összeállított anyag, ami a 37 interjú során elhangzott összes választ tartalmazza. Bízunk benne, hogy már sokan olvastátok azóta (akihez még nem jutott el, Juhos Krisztától tudja elkérni papíralapon, ill. elektronikus formában is). A kérdéseket, visszajelzéseket örömmel vesszük a fenti e-mail címen, vagy akár személyesen a VTK és a vezetőség tagjait megkeresve.

 Ebédbefizetés

A legközelebbi ebédbefizetés ezen a héten, április 15-én, szerdán lesz a következő 4 hetes időszakra (április 20-tól május 15-ig).
A megrendelések leadásának határideje: április 17., péntek, a megrendelőlapok letölthetőek honlapunkról: http://waldorf-godollo.hu/iskola/iskolai-elet/ebed/
Pótbefizetésre – április 20-án, hétfőn – azoknak lesz lehetőségük akik péntekig leadták írásbeli megrendelésüket.
Az ebédbefizetésre létrehozott számlaszámunk: 11784009-20210847, kérjük éljetek ezzel a lehetőséggel!
Az ebédet lemondani továbbra is Haffner Andreánál lehet a 30/248-7364 telefonszámon.

HÍREINK

Tér-erő Napok – Vizy Miklós helyzetjelentése

Eltelt a tavaszi szünet, közeleg az országos kiállítás. Igért munkálataink az alábbiak  szerint állnak: 

Átépült a gyerekeink kedvenc faháza, megújultak az udvari padok, a drótkerítés folyamatosan épül az árok határán, a játszótér súlyos faelemei bekerültek az erdőből az iskolába. A földszinti ablakkeretek le vannak kezelve és le vannak festve. Egyes területeken pezseg az élet hétvégeken. 

Az előttünk álló munkálatok közül – ahova még nem jelentkezett senki ­– két fontos területről van szó: 

a BAKELIT OLDALÁNAK VAKOLÁSA és az ISKOLA OLDALFALAINAK FESTÉSE. A vakoláshoz szakember jelentkezését várjuk, a segédmunkát biztosítjuk. A falfestéshez pedig ipari szórópisztolyra lenne szükség.

Várjuk a további ígéretek beteljesülését, s ne feledjétek, minden hétvégén Tér Erő nap van!          

Üdvözlettel:

Vizy Miklós gondnok                                                                      

ORSZÁGOS KERTÉSZETI, KISÁLLAT-KIÁLLÍTÁS és VÁSÁR – szülői feladatlista

Elérkezett az a pillanat, amikor célegyenesbe fordul az állatkiállítás szervezése és megvalósítása. Nagyon bízunk benne, hogy a rendezvény a korábbiakhoz hasonló módon – amellett, hogy ismét egy lehetőség ismertségünk és elismertségünk növelésére – pénzügyileg is sikeres lesz, de ehhez ismét a közösség már sokszor megtapasztalt összefogására lesz szükség.

A csiribirinél már bevált módon osztályokra osztottuk szét a munkalehetőségeket.

FELADATOK

• Pénteki előkészítés, pakolás + fakörhinta működtetése szombaton
• szombat és vasárnap nyitási előkészület 7-től 10-ig + fakörhinta működtetése vasárnap
• jegyárusítás (mindkét napon)
• délelőtti BÜFÉ szombaton és vasárnap
• délutáni BÜFÉ szombaton és vasárnap
• parkoló és teremőr (mindkét napon)
• kézműves foglalkoztató (mindkét napon)
• szombat-vasárnap záró pakolás + épülettakarítás

Bízunk benne, hogy minden osztály talál magának olyan feladatot, amit szívesen és örömmel csinál, és amiben ismét egy kicsit a kisebb közösségeink is megerősödhetnek, egymásra találhatnak.

Várjuk visszajelzéseiteket a feladatvállalásra – kérjük, egyeztessétek osztályaitokon belül, hogy mit vállalnátok szívesen. A konkrét vállalásokat az osztálytanítók fogják összegyűjteni és a szervezőcsapat felé közvetíteni. Amennyiben jövő csütörtökig nem sikerül feladatot találnotok, akkor a tanítóitokra bízzuk a választást. A részletes táblázatot mellékeljük, ill. a faliújságon is olvasható.

A büféhez mindenkitől várunk hozzájárulásokat – reményeink szerint ismét össze tudjuk majd adni a „szokásos” rendkívül gazdag és sokszínű választékot. Meleg ételt a Gödölye biztosít, de ha valaki szívesen készítene pl. lángost, bográcsos ételt, pizzát, kürtőskalácsot, akkor kérjük, jelezze Mincsik Krisztának. Ha tudtok műanyag asztalt, sörpadot, sátrat hozni, szintén Krisztának jelezzétek!

A bevétellel a cél az, hogy az iskolában olyan dolgokat is fejleszteni tudjunk, amikre nincsen más forrásunk. Legsürgősebben ránk váró beruházás a tornasátor korszerűsítése (a kerettől függően ponyvacsere, fűtéskorszerűsítés, szigetelés), mely ebben az állapotában a következő télen már nem lesz használható a gyerekeink számára.

Reméljük, hogy a rendezvényen május 16-17-én minél többetek segítségére, közreműködésére számíthatunk, mint azt már az elmúlt hetekben a Tér-Erő napokon és oly sok más alkalommal is megtapasztalhattuk!

Dióhéj újra!

A tavaszi Évszakünnepünkre jelent meg a Dióhéj legfrissebb száma, ez alkalommal is sok-sok érdekes pedagógiánkhoz, színes mindennapjainkhoz kapcsolódó cikkel diákjaink, szülői körünk és tanáraink tollából! Kapható Mincsik Krisztinánál! http://waldorf-godollo.hu/uj-diohej/

Playback színház

Iskola épületünk otthont ad az ikladi Szederfa Otthon munkatársainak szervezett  30 órás playpack színháznak. A kurzus során az egymásra hangolódás, a másik megértése fontos szerepet  kap, s talán innen is ered az ötlet, hogy a Szederfa Otthon most a kurzusnak otthont adók felé is nyit: további résztvevőket várnak szeretettel. A playback színház műfajról illetve konkrétan a képzésről olvashattok  a mellékelt tájékoztató anyagban. Az első alkalom április 24-én pénteken 14.00-19.00 óráig és szombaton 10.00-18.00 óráig, a további időpontok még egyeztetés alatt állnak. A tanfolyam díja 36 000 Ft, melyből engedményt lehet kérni. Jelentkezéseteket, érdeklődéseteket várja Balajti Ilona a lenabalajti@gmail.com címen.

PROGRAMAJÁNLÓ, KITEKINTŐ

Előadás a természettudományok oktatásáról iskolánkban

Elsős hívogató programsorozatunk zárásaként Mincsik István tart előadást április 20-án, hétfőn, 18:00 órakor “Természettudományok tanítása; megtapasztalása, megélése”

címmel. Mivel gyakori kérdésként merül fel a természettudományok oktatásának szerepe és módja a Waldorf-pedagógiában, ajánljuk jó szívvel az előadást minden régebb óta idejáró gyermek szülőinek!

12. osztályos Éves munkák – Reggimi

A héten megkezdődnek a diákok egész éves önálló kutató munkájának eredményeképpen az előadások, melyek bepillantást engednek a Regionális Waldorf Gimnázium pedagógiai munkájába: http://www.prwk.hu/#!12es-éves-munka-bemutatók/c20ex/551f8f260cf2aa18117f8056

Levendula galéria – programajánló

Balla Vera szülőtársunk kiállítását április 15-én a művésszel való beszélgetés zárja a Levendula Galériában, melynek stúdiójában Szentiványi-Székely Enikő textilművész szülőtársunk művei láthatóak. http://waldorf-godollo.hu/levendula_galeria_programajanlo/

MUZA – programajánló

Áprilisban több olyan előadás is lesz a MUZA-ban, melyben diákjaink és Tápai Dóra tanárunk szerepelhttp://waldorf-godollo.hu/muza-programajanlo/

A hétvégén érdekes programokból lehet választani pedagógiánk, szellemiségünk jegyében:

Újhold fesztivál

Április 18-án, szombaton kerül megrendezésre a Regionális Gimnázium szervezésében hagyományteremtő tavaszváró ünnepük, az Újhold Fesztivál. http://waldorf-godollo.hu/ujhold-fesztival/

AntropoSophia Nap

Az antropozófia gyakorlati alkalmazásába nyújt betekintést az AntropoSophia Nap április 18-án 10:00-től 17:00-ig a MOM Kulturális Központban http://waldorf-godollo.hu/antroposophia-nap/