Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Waldorf Hírsaláta 2014.12.12.

WALDORF HÍRSALÁTA

2014.12.12.

Megint összegyűlt sok-sok hozzávaló, hogy egy „Waldorf hírsalátát” kínáljak Nektek. Remélem segíti a készülődést és az adventi hangulatot, sok szeretettel készítették a híreket és a szerkesztést is, akik hozzáfértek:)

Kérjük, nézzétek át a linkelt tartalmakat is!

Fülöp Hajnalka

LEVELÜNK TARTALMÁBÓL:

  1. Waldorf Családi Naptár
  2. Pásztorjáték
  3. Waldorf iskolából indultak, remek kezdeményezés! – Nemzetközi ökotábort szerveztek a Magoncosok
  4. Volt diákunk meglepetése, csak tessék:)
  5. MÉZ-vásár és recept!
  1. Waldorf Családi Naptár 

Az elmúlt évek sikerének köszönhetően már hagyomány, hogy egyesületünk, a Weöres Sándor Oktatási, Kulturális és Szabadidős Egyesület családi naptárral köszönti az új évet.
Az oldalakat 2015-ben is a Gödöllői Waldorf iskola tanítóinak varázslatos táblarajzai ékesítik, melyek diákjaink hétköznapjainak szerves részei. Idén készültünk egy meglepetéssel is: a címlapot hetedikesdiákjaink munkái díszítik.
A táblarajzok csodás fotói Skoda Mercédesz, a mesébe illő grafikai kivitelezés pedig Kecskés Zoltán, szülőtársainknak köszönhetők.
Fogadjátok szeretettel, használjátok örömmel!
Megvásárolható Mincsik Krisztina gazdasági ügyintézőnél iskolánkban, valamint december 6-tól az Adventi vásárban a gödöllői Főtéren. Nagyobb példányszámban megrendelhető telefonon: (20) 5000 889 vagy e-mailben: mincsik.krisztina@gmail.com
http://waldorf-godollo.hu/csaladi-naptar-2015/

  1. Pásztorjáték

Hagyományainkhoz híven iskolánk tanárai idén is előadják karácsonyi ajándékként a diákoknak, szülőknek, barátainknak a Pásztorjátékot 2014. december 20-án, szombaton 17:00 órakor ezennel a régi helyszínen: a gödöllői Evangélikus templomban!

Szeretettel várunk mindenkit, régieket, újakat egyaránt!

A részletes adventi programért is katt ide, gyönyörű honlapunkra: www.waldorf-godollo.hu

3.Waldorf iskolából indultak, remek kezdeményezés! – Nemzetközi ökotábort szerveztek a Magoncosok

A Magonc Alapítvány által szervezett Global issues – Local solutions nemzetközi táborról a magyar résztvevők fényképes, magyar nyelvű beszámolót tartanak a Gödöllői Waldorf Iskolában december 15-én, hétfőn, 18:00 órakor! A rendezvényre sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!

https://www.facebook.com/events/1522944331294686/

4.Volt diákunk meglepetése, csak tessék:)

Sziasztok! A héten elindult az én kis magánprojektem! A projekt létrejöttét Anyunak (Ujvári Brigi) köszönhetem. A kézműves bolt révén én is egy kézműves termékkel készültem. A képen látható füzéreket készítem, áruk 1590/db. Szeretném a segítségeteket kérni abban, hogy ez az üzenet minél több emberhez eljusson, hogy minel több ember találkozzon ezzel és minél többen vegyenek ilyeneket. Ha valaki virágboltos, akkor szívesen venném, ha valamilyem módon kitenné a boltjába, bármilyen kérdés van, privátban bátran kérdezzetek bármit. A füzéreken szappan is található, melyeket Cserneticsné Tölgyesi Ildi segítségével öntöttem, köszönöm a segítséget! A füzérek a Főtéren, az iskola standján is megvásárolhatóak.

Kasza Ádám, tel.: 70 770 2174, e-mail:kaszadika@gmail.com

  1. MÉZ-vásár és remek mézes recept!

Szülőtársunk, Buza Sarolta szeretné a segítségeteket kérni abban, hogy gyermekei tandíját ki tudja fizetni.

“Ha szeretitek a mézet és az ár is megfelelő, a megvásárolt mézek utáni nyereséget teljes egészében a tandíjra fordítom.

A mézek átvehetőek minden csütörtökön 12:30 – 15:00 óráig az iskola melletti, Bakelitben kialakított ÖKOVÁSÁRON. Illetve bármikor elcsíphettek és szólhattok, 2 napon belül hozom! 

Telefonszámom: 06 20 3998105

Köszönettel: Buza Sarolta”

Karácsony előtt egy remek mézeskalács receptet is beillesztek ide:

Tíz perces bögrés mézes: (forrás: Virág, Gyereketető blog)

„Na ez az a mézes recept, amit mindenkinek ki kell próbálnia. A Ráma szakácskönyvében olvastam, és azóta minden karácsonykor ezt sütöm.

Semmi extra teendő a tésztával, csak gyors keverés-kavarás, rögtön lehet vele dolgozni, nyújtani, szaggatni, sütni. Rögtön puha és holnap is puha, meg holnapután is.Egyszóval maga a tökély.

http://gyereketeto.hu/konyha/tiz-perces-bogres-mezes

A mézek árai:

méz