Az a feladatunk, hogy a gyermek környezetében olyan hatást fejtsünk ki, hogy egészen a gondolatokba és érzületekbe menően a jót, az igazat, a szépet és a bölcset utánozó lénnyé lehessen.

Rudolf Steiner

Hírlevél 2014.11.24.

GWI_hírlevél_fejléc

HÍRLEVÉL

2014. november 24.

 

Fogadjátok szeretettel legfrissebb Hírlevelünket, melyben a hét aktuális programjaira, legfontosabb híreinkre szeretnénk felhívni figyelmeteket

Levelünk témái:

Programok:

  1. Szülői estek
  2. Adventi Kert

Hírek

  1. Ebédbefizetés
  2. Dióhéj
  3. Waldorf Családi Naptár
  4. Gödöllői Adventi Vásár
  5. Ajándék facsemeték
  6. Művészeti hozzájárulás
  7. Cikk a Gödöllői Szolgálatban

PROGRAMJAINK

  1. Szülői estek

Az Összesített éves rendünk szerint november 24-én, hétfőn szülői estet tart a 2. osztály, 25-én, kedden a 4. osztály, 26-án szerdán pedig az óvodánk:

http://waldorf-godollo.hu/wp-content/uploads/2013/12/ÖSSZESÍTETT-ÉVES-REND-2014-15-új.pdf

  1. Adventi Kert

Valamennyi ünnepünk nagyon szép, de talán az egyik legszebb, legbensőségesebb az Adventi Kert, amelyet Advent első vasárnapján, november 30-án, 17:00 órakor ünneplünk iskolánkban. A régiek már tudják, az új családoknak szeretnénk jelezni, hogy ez egy zártkörű ünnep, melyre csak a családtagokat várják az osztályok és a tanítók nagy szeretettel.

http://waldorf-godollo.hu/iskola/unnepeink/

 

HÍREINK

1. Ebédbefizetés

A következő 4 hétre való ebédet a héten Mincsik Krisztinánál kérjük befizetni hétfőn, november 24-én és szerdán, 26-án. A befizetés a december 1-18-ig (december 19-én Évszakünnep lesz és ilyenkor nincs már ebédeltetés), valamint a Téli szünetet követő első hétre szól, 2015 január 5-9-ig.

2. Dióhéj

Az Adventi Bazárunkra jelentettük meg közösségünk Dióhéj c. újságának adventi számát, amely megvásárolható – most is kétféle megjelentetésben, 300 Ft-os és 500 Ft-os áron – Mincsik Krisztinánál. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Garamszegi Zoltán szülőtársunknak a nagy mennyiségű minőségi fénymásolatért, Mirus Katrinnak pedig a példányok összevarrásáért! Így válik lehetővé, hogy alacsonyabb áron is hozzá lehessen jutni az újsághoz.

http://waldorf-godollo.hu/ujra-itt-a-diohej-2/

Az előző számok honlapunkon is megtekinthetőek és részben még szintén megvásárolhatóak:

http://waldorf-godollo.hu/iskola/iskolai-elet/diohej-ujsag/

3. Waldorf Családi Naptár

Bizonyára láttátok már a Bazáron, hogy idén is elkészítettük Családi Szervező Naptárunkat, amit a továbbiakban szintén Mincsik Krisztinánál lehet megvásárolni.

http://waldorf-godollo.hu/csaladi-naptar-2015/

A terjesztésben most is örömmel fogadjuk segítségetek, ezzel kapcsolatban is Krisztinát keressétek (mincsik.krisztina@gmail.com, tel.: 20 5000 889).

Közösségünk tagjainak 1300 Ft-os áron terjesztjük és ezt az összeget szeretnénk példányonként megkapni, ha nagyobb számban terjesztitek, forgalmazzátok vásárokon, munkahelyeteken, stb. azzal a lehetőséggel, hogy magasabb áron is eladhatjátok, így a különbözet a Tiétek, vagy ha felajánljátok, az osztályé, egyesületé.

4. Idén is ott leszünk a Gödöllői Adventi Vásáron

Laurán Csaba szülőtársunk kezdeményezésére és szervezésében 2011-ben vettünk részt először a gödöllői adventi vásáron, és azóta ez hagyományunkká vált. Idén is ott leszünk!

Ehhez azonban most is minden segítő kézre szükség lesz. Akik már csinálták, tudják, hogy meghatározó élmény és nagyon jó érzés segíteni ebben – ebben az évben is lehetősége lesz mindenkinek kipróbálni ezt. Hamarosan elkészül a táblázat – kint lesz a bejáratnál és elektronikusan is elérhető lesz -, amiben jelentkezni lehet a feladatokra (árusítás, pakolás stb.), de addig is úgy tervezzétek, hogy a december 6-23. közötti időszakban számítunk a segítségetekre. Továbbá minden felajánlott, árusítható terméknek, lehetőségnek is örülünk majd!

5. Ajándék facsemeték

Fülöp Hajni szülőtársunk és Mincsik István kertművelés tanárunk közreműködésével iskolánk facsemetéket kapott a közösségi Leonardo Kerttől a Magyar Telekom „hello holnap!” fenntarthatósági programjának keretében, amiket már el is ültettek lelkes diákjaink.

http://waldorf-godollo.hu/fak-a-multbol-fak-a-jovobol/

6. Művészeti hozzájárulás

Múlt heti levelünkben részletes tájékoztatást adtunk a befizetésekkel kapcsolatban.

Szeretnénk újra felhívni a figyelmeteket a Művészeti hozzájárulás befizetésének közeledő határidejére (december 10.)! A fizetés nagyon fontos, mert az esetlegesen késedelmesen fizetők után nem kérhetünk művészeti normatívát.

A művészeti hozzájárulás nem jelent plusz terhet, a befizetését december végén fogjuk beszámítani a SZITÁR táblázatban.

7. Cikk a Gödöllői Szolgálatban

A múlt heti szám 4. oldalán rólunk is szól a „Márton-napi hagyományok” c. cikk, fogadjátok szeretettel! http://szolgalat.com/gszolga141118.pdf – 4. oldal

Korábbi hírleveleink, az összes közösségünkhöz kapcsolódó hírlevéllel együtt honlapunkon is megtalálhatóak: http://waldorf-godollo.hu/hirlevelek/

Honlapunk galériája pedig folyamatosan bővül szebbnél szebb képekkel Skoda Mercinek köszönhetően, ahova nagy örömmel várjuk a Ti fotóitokat is! A fotókat Mercinek küldjétek a  mercedesz.skoda@gmail.com címre.